*

Arto Jääskeläinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Melu

Suomessa tuulivoimaloista ei haittaa lähiasukkaille

Tuulivoimaloita varmaankin rakennetaan vastaisuudessakin, on sitten kuka tahansa elinkeinoministerinä. Jotkut maat voivat, kuten Englanti nyt, laittaa stopin tuulivoimarakentamiselle terveyssyihin vedoten. https://www.heatonharris.com/news/wind-farm-campaigning http://www.telegraph.co.uk/opinion/2016/10/30/wind-farms-pollute/?utm_me... [Lopulta hallituksen selvitys osoitti, mistä ihmiset ovat varoittaneet jo vuosia: tuulivoimalat voivat saastuttaa omalla tavallaan.

Turhaa energiankulutusta

Kaksi miestä hätistelee parhaillaan lehtipuhaltimilla muutama kuivunut koivunlehti ikkunani edustalla olevalta rinteeltä;  multa ja hiekka pölisee pelastustielle. Pakokaasu tunkeutuu sisään, vaikka uudet ikkunat on visusti suljettu. Kohta saavat vielä lakaisukonetta käyttää.
Talon astmaatikoiden ei parane mennä porraskäytävään.
Kolminkertaiset ikkunat uusittiin energiasäästöön vedoten. Mutta tällaiseen pölhöilyyn riittää energiaa .
Päätä särkee ja melu häiritsee!

Melu karkoittaa monimuotoisuuden.

Hyvinvoiva ja monimuotoinen metsäluonto vaatii hiljaisuutta.

MELU KARKOITTAA

Teollisuusmelu vaikuttaa metsän kasvillisuteen ja lajiston monimuotoisuuteen.

Melun valvontamittaukset kivilouhimoilla

Tässä taas yksi esimerkki siitä, mihin väärin tehdyt melumittaukset voivat johtaa. Löysin alla lainatun kohdan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämältä Opasnet.fi -sivustolta:

"Käytännön kokemusten perusteella impulssimaisuuskorjaus murskauskohteessa tehdään havaintopisteissä, jotka sijaitsevat alle 300 metrin etäisyydellä murskauksesta/rikotuksesta. Tätä kauempana impulssimaisuutta ei yleensä havaita. (Ramboll, 2011)

Tuulivoimameluun liittyvä hypoteesi

 

Viime joulukuussa Saksassa käytiin laajempi keskustelu tuulivoimasta lähtevästä melusta. Asiaa pyöriteltiin monelta kantilta ja yhteenvetona todettiin tuulivoimaloista lähtevän amplitudimoduloidun matalataajuusmelun olevan monimutkainen asia, jolla mahdollisesti on vaikutusta ihmisen keskushermostoon ja sitä kautta mahdollisesti ihmisen fysiologisiin toimintoihin.

 

Hiekka ja sora loppuvat - miten käy ihmisten kivilouhimoteollisuuden varjossa?

YLE uutisoi tänään hiekan ja soran loppumisesta ja kivilouhimoiden lisääntymisestä.

Jutussa mainittu lakisääteinen 300 m suojavyöhyke louhimoiden ja asutuksen välillä on käytännössä täysin riittämätön, suorastaan naurettava, ja osoittaa vain sen, ettei etäisyyksistä päättäneillä ole minkäänlaista henkilökohtaista kokemusta asiasta.

Meluherkkyys

Meluherkkyys
 

25-35% suomalaisista on ns. meluherkkiä. Se tarkoittaa sitä, ettei ihminen pysty sulkemaan melua ulkopuolelle yrittäessään nukkua tai keskittyä mihin tahansa tekemiseen. Melu stressaa tällaista ihmistä erityisen herkästi, nostaa verenpainetta ja aiheuttaa tutkimusten mukaan myös sydänkuolemia. Esim.: http://www.terve.fi/sepelvaltimotauti/naisen-meluherkkyys-kasvattaa-syda...

Kivilouhimotoiminnan epäkohdista

Kivilouhimotoiminnan epäkohdista

Suomessa on alkanut herättää kasvavaa huolta se, että kenen tahansa välittömään läheisyyteen saattaa nousta kivilouhimo, jolla on huomattavia vaikutuksia lähiasukkaiden asumisviihtyvyyteen ja -terveyteen. Syytä huoleen onkin, koska louhimoihin liittyvä lainsäädäntö, valvontakäytännöt ja toimintatavat eivät tällä hetkellä turvaa asukkaiden ja ympäristön oikeuksia riittävästi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä