*

Arto Jääskeläinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyökkäys

Persut poliittisen hyökkäyksen kohteena

Ei ole uutinen, että tiedotusvälineet kohtelevat usein näkyvän nurjasti ja tarkoitushakuisesti Persuja. Silti ehdin miettiä, mitä on tekeillä kun uutisoinnin agenda laajasti näytti olevan Halla-ahon vähättely ja jopa solvauksenmakuinen kirjoittelu hänen tultua valituksi puolueen uudeksi johtajaksi. Käsitykseni mukaan hänen valinta johtajaksi tapahtui demokraattisesti ja täysin normaaliin tapaan. Siitä huolimatta alkoi ilmestyä väitteitä Persujen ”kaappaamisesta”. Ihmetyttää hieman kuka on kaapannut ja miten, jos puoluekokouksessa on sääntöjen mukaisesti valittu uusi johtaja?

Humalassa ei polttopulloa kapakassa rakenneta

Aluksi pikkuporvaristo voi liittoutua ammattitaidottoman ja muun työväestön kanssa, mutta fasismin luonteisia piirteitä omaava puolue päästyäään mukaan vallanjakoon kääntyy yläluokan ja suurkapitalistien puolelle. Fasismin  piirteitä voi löytyä monista organisaatioista ja yhteisöistä.  Ne kaikki toimivat jonkin toisen nimen kuin fasismin alla.  Sellainen puolue on kuin toukka, joka on edennyt hentoa oksaa pitkin tyhjiä lupauksia ladellen kohti valtaa, mutta se ei voi enää kääntyä turvallista ja vakaata puunrunkoa kohti menettämättä kasvojaan ja kunniaansa.

Neuvostoliiton kootut selitykset Talvisodan aikaan

Neuvostoliiton kootut selitykset Talvisodan aikaan

 

”Odottamatta ja ilman sodan julistusta Neuvostoliitto hyökkäsi aamulla 30. päivänä marraskuuta 1939 sekä maalta, mereltä että ilmasta”, kirjoittaa ulkoministeri Väinö Tanner muistelmissaan. (Olin ulkoministerinä talvisodan aikana.  Tammi, 1951).

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä