Arto Jääskeläinen

Texasin murhaaja Devin Patrick Kelly esitteli asettaan ja ateismia Facebookissa

Maailmaa on järkyttänyt raskaasti aseistautuneen miehen hyökkäys kirkkoon Sutherland Springsissä Texasissa.  Kuolleita on tiettävästi 26 ja haavoittuneita sairaalassa 24. Teon raakuutta kuvaa, että kuolleiden joukossa on useita eri ikäisiä lapsia.  Lehtitietojen mukaan hyökkääjää olisi onnistuttu ampumaan takaisin, jonka jälkeen hän oli yrittänyt pakoa maastoajoneuvolla (SUV) ja suistunut lopulta tieltä. 

Tytär soitti isänsä hätiin

Hyökkääjää vastaan oli mennyt aseen kanssa Stephen Willeford (55), jonka soitti paikalle hänen hätääntynyt tyttärensä. Stephen Willefordilla ei ole sotilaskokemusta mutta tarkkana ampujana hän osui hyökkääjään haavoittavasti luotiliiveistä (body armor)  huolimatta: 

""The local said that while Willeford has no military experience, he is an excellent shot, and when he came face to face with Kelley, he didn't hesitate; he shot in between Kelley's body armor, hitting him in his side.""

 

Motiiveina perheasiat ja ateismin ihailu?

 

Teon motiiveista löytyy joitakin viitteitä lehdistä, hänen taustastaan ja hänen tuttujensa kertomana. Kelly oli ollut ilmavoimien palveluksessa aiemmin ja saanut aiemmin rangaistuksen (sotaoikeudessa, court-martial) vaimonsa ja lapsen pahoinpitelystä, jossa lapsi oli saanut kallovamman. Tuomion saaminen estäisi aseen oston USA: ssa, mutta toistaiseksi tuntemattomasta syystä hänen tuomionsa ei ollut välittynyt järjestelmään, josta tarkastetaan aseiden ostokelpoisuus.

Devin Patrick Kelly oli luonut Facebookkiin julkaisuja aseestaan (riffle) ja ateismista.

""The student also said Kelley often posted on his Facebook page about his assault rifle and atheism, and that “a lot of friends quit talking to him by senior year.” ""         

Täällä lisää:

http://www.foxnews.com/us/2017/11/06/texas-church-shooting-who-is-gunman...

 

Täällä tarkempaa tapahtumien kuvausta ja takaa-ajosta:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5053013/Devin-Kelley-outcast-pre...

 

Häntä on kuvailtu oudoksi henkilöksi, joka saarnasi ateismia:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5053013/Devin-Kelley-outcast-pre...

""“He recently added me on [Facebook]. I accepted hence we went to school together, and any time I saw him on my timeline he was sharing stuff about guns and being atheist,” she said. “He was pretty negative. The last post I remember was of a rifle.”""

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Arto Jääskeläinen

Asialliset kommentit ovat tervetulleita.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Teon motiiveista löytyy joitakin viitteitä lehdistä".

Kirjoituksesi ei siis käsittele Texasin murhaajan motiiveja an sich, vaan niitä motiiveja, joita olet tähän hätään löytänyt netistä joistain tiedotusvälineistä? Kirjoituksesi käsittelee siis joitain tiedotusvälineitä ja niiden uutisointipolitiikkaa sekä toimitalogiikkaa, ei itse uutista.

Mitäs jos odotettaisiin viranomaisten tutkimuksia.

Arto Jääskeläinen

Että mikä on motiivi, kun joku menee raskaasti aseistautuneena kirkkoon ja alkaa tulittaa siellä? On tuossa aika selvää, keihin raivo kohdistui. Teon kohteena on aivan selkeästi rajattu ryhmä. Ei Kelly alkanut räiskiä kaupungilla ketä sattuu vaan meni aivan tiettyyn paikkaan tekemään murhansa.

Äärimmäisen törkeä viharikos.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ei tarvitse olla kummoinen ruudinkeksijä (!) älytäkseen ihan an sich, että tuo Texasin sarjamurhaaja oli päästään pahasti vialla.

Aiempien rikostensa ja sekavan mielentilansa vuoksi hänellä ei ollut oikeutta rynnäkkökiväärin ostoon. Vaan kun joku sittenkin myi..

Mielenterveyden menettäminen ei ole motiivikysymys. Ehkä palstan blogisti Roponen voisi ammattinsa kautta valottaa syitä, jotka vievät ihmisiltä psyyken tasapainon.

Arto Jääskeläinen

Tekoon oli varauduttu ainakin aseistuksen puolesta. Puoliautomaattisen kiväärin lisäksi oli autossa mukana pari pistoolia.

Arto Jääskeläinen

Ampuja oli lähettänyt uhkailevia viestejä anopilleen, joka kävi kyseisessä kirkossa. Selittämätöntähän tuollainen raivo on aivan muita ihmisiä kohtaan. Ainut yhdistävä tekijä oli, että he olivat kristittyä kirkkokansaa.

Kyllä tuosta raivokas kristillisyysvastaisuus paistaa läpi teon kohdistuessa tuolla tavalla muihin kuin kyseiseen anoppiin. Ja olen toki aivan samaa mieltä, että tuo teko on järkyttävää ja sekopäistä toimintaa.

Kyseessä on pieni kylä, ABC mainitsi, että kuolleet olivat 4% kylän asukkaista. Kuolleista oli lähes puolet lapsia. Automaattikivääri tuolla ampujalla oli ollut jo huhtkuusta 2016 lähtien.

http://edition.cnn.com/2017/11/06/us/texas-church-...

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Minua harmittaa kun pahuutta verrataan aina psykiatriseen diagnoosiin. Hyvin harva psyk.sairas ihminen tekee väkivallantekoja, ja vielä vähemmän tuollaisia terroritekoja. Psykopaatilta tuo kaveri vaikuttaa, eikä psykopatia ole sairaus.

Arto Jääskeläinen

Aivan, psykopaattista toimintaa.
Äärimmäistä pahuutta ihmisiä vastaan, jotka rukoilevat rauhaa ja rakkautta tähän maailmaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Pahuutta ei tule rinnastaa psykiatriseen sairauteen. Eipä todellakaan, Nita Hillner.

Mutta Texasin tapauksen uutistiedot nimenomaan kertovat, että tekijä (epäilty..) oli aiemmin ollut psykiatrisessa hoitolaitoksessa ja karannut sieltä. Hänen tiedettiin olevan vaarallinen.

Nämä eivät ole ketään miellyttäviä asioita. Mutta vakavuutta herättäköön myös se, että hoidontarve liian usein aliarvioidaan. Se ei palvele ketään. Ja nyt en tarkoita, että ihmisiä tulisi nykyistä enemmän sulkea osastoille.

Texas church gunman escaped mental health facility in 2012 after threatening military superiors. https://www.washingtonpost.com/news/post-nation/wp...

Laajasti ottaen koko nykyinen yhteiskunta sairastaa, on valtaosaltaan pahan vallassa ja siksi erittäin vaarallinen jäsenilleen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ateistien rikokset kaatuvat harvemmin ateisteja leimaaviksi, koska ateistit ovat ehkä epäsosiaalisia, eivätkä ainakaan ryhmäänny ateismin pohjalta. Texasin antikristillinen ammuskelutapaus sopisi sinänsä ateistin tekemäksi.

Varmemmaksi vakuudeksi ateistit yleensä kieltävät mm. marxilaisuuden hirmutöiden kuuluvan ateismiin.

Arto Jääskeläinen

Tiedän toisenkin asian, jonka ateistit usein kieltävät: Että ateismi on myös uskonto. On tasan yhtä paljon uskon asia olla ateisti kuin teisti.

Näkisin, että ateistien ryhmäytymistä tapahtuu, tosin sellaisten ryhmien määrä lienee pienehkö, missä päänimittäjäksi ulospäin esitetään ateismi. On Suomessakin esimerkiksi ateistiyhdistys.
Muille ongelmallinen ryhmäytyminen tulee kuitenkin vastaan siinä vaiheessa, kun siihen tulee mukaan lisäksi kristillisvastaisuus tai jopa kristillisvihamielisyys.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko agnostismi mielestäsi myös uskon asia?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #13

Hienoa, onko maailmassa mitään mikä ei ole uskon asia?

Arto Jääskeläinen

Moni ei tule miettineeksi, millaista olisi elää maassa, jossa kristittyjä joko vainotaan tai valtiokoneisto yrittää vaientaa heitä ja estää uskonnon harjoittamista.
Kiinassa kristityt pienryhmät ovat ahtaalla, siellä on vangittu yksittäisiä toimijoita. Esimerkkinä eräs pastori, hänen tyttärensä ja tyttären 3v. vanha poika. Poika on erotettu äidistään eri vangitsemispaikkaan. Allekirjoitin vetoomuksen heidän puolestaan:

http://www.citizengo.org/en/pr/101156-chinese-past...

Venäjällä juuri äskettäin kiellettiin Jehovan todistajien toiminta kokonaan. Merkillisyys on, että perusteena oli kuulemma terroristilaki! Jehovan todistajat ovat tunnetusti ryhmä, joka ei tartu aseisiin lainkaan. Vai lieneeköhän tuo se varsinainen syy, ken tietää?

Pohjoiskoreassa on kristityillä hyvin ongelmalliset olot. Sota-alueilla, kuten Syyria, kristityt joutuvat pakenemaan suurin joukoin.
Tuossa vain joitakin heti mieleen tulleita esimerkkejä.

Vainotut kristityt tarvitsisivat tukea valtiolta, paljonkohan Suomen valtio tuohon käyttää? Karkea arvaus on nolla euroa.

Antikristillisyyden tai kristillisvihamielisyyden ryhmittyminen ja julkinen organisoituminen länsimaissa olisi todella hälyttävä asia. Ei tarvinne mainita Euroopan historiaa. Siitä huolimatta antikristillistä toimintaa tehdään nykyäänkin monia teitä, kauniilta ja viralliselta näyttävien nimikkeiden takana tietysti ja suurilla budjeteilla. Tuo voisi olla pidemmänkin tarinan aihe.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Olen itsekin ihmeissäni, mikseivät kristittyjen vainot kiinnosta juuri ketään? Ei edes länsimaissa? Kaikkien muiden kärsimykset ja oikeudet menevät edelle. Länsimaat ovat sekularisoituneita ja hyvin moni kannattaa ateismia. Kristittyjen kohtalo ei liikuta.

Usko voi kuitenkin antaa ihmiselle tulevaisuuden toivoa ja lisätä voimia vaikeina aikoina. Myös se että kristinusko opettaa että ihminen on Jumalan kuva ja meidän pitää yrittää nähdä Kristus jokaisessa ihmisessä on jotenkin lohduttava. Kaikkein kurjimmassakin ja jopa pahaa täynnä olevassa murhaajassa. Hänkin voi muuttua! Suomen vankiloissa, jotkut moninkertaiset murhamiehet ovat uskoon tulemisen jälkeen muuttaneet elämäntapansa täysin.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kaikki uskonnot ovat sotien rakennusaineita. Niitä kannattaa välttää.

Toimituksen poiminnat