Arto Jääskeläinen

Asukkaiden häirintä ilman oikeusturvaa iskee taas: Tikkurilafestivaali

Taas se riesa tulee.   Tikkurilafestival. 

Jokavuotinen kiusa, joka täyttää omakotialueen lähiseudun porukalla ja mölyllä useamman päivän ja yön.  Melu jatkuu virallisesti yhteen yöllä kaksi yötä peräkkäin kun tuhansien ja tuhansien lauma velloo alueella. Jotta kukaan ei nukkuisi rauhassa, räiskitään vielä yöllä kello 00:50 ilotulitus.

Tilaisuus ei rajoitu vain urheilukentän alueelle vaan levittäytyy laajemmalle alueelle.  Liikennekin tukitaan 5 päiväksi 19.7. kello 8:00 - 23.7.kello 21:00 tilaisuuden takia.  Kotiisi pääsemiseksi sinulta kysellään lupia.

Vantaan kaupungille on kommentoitu asia, ei näytä omakotisukkaiden kokema haitta juuri painavan.

Tilaisuuden järjestäjä, yksityishenkilö Jan Grehn, pystyttää tilaisuuden eri vuosina milloin minkäkin nimisen firman nimissä:

http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237062-vantaan-kaupunki...

Missä on omakotiasukkaiden oikeusturva?

Pitäisi olla valituskelpoinen hallinnollinen päätös tuollaisen ympäristöhäiriön aikaansaamisesta --- vaan ei tunnu löytyvän mistään.

Ihmetystä herättää kuka on myöntänyt luvat tuohon toimintaan Vantaan kaupungissa.

Varsinaisena puujalkavitsinä asukkaille tarjotaan "korvauksena" pääsylippu tuohon tilaisuuteen, joka ei kiinnosta pätkääkään. 

Lähdettävä varmaan pakoon häiriötä jonnekin.

Tilaisuus on tarkoitukseen sopimattomassa paikassa ja liian suuri kyseiseen paikkaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

On se surkeaa asua kaupungissa. Joskus sitä muut ihmiset tahtovat juhlia ja pitää hauskaa. Ihan hirvittävä vääryys, että muutamana päivänä vuodessa kristitty joutuu kuulemaan jumalattomien mökkälää. Kannattaisiko sittenkin muuttaa maalle?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Meillä Kemiönsaarella on jokavuotisena riesana traktorikavalkaadi joka tukkii tieni kotoa kylille tuntien ajaksi joka Jumalan vuosi. Baltic Jazz: Taalintehtaalla joutuu jonottamaan pitsaa kun väkilaumat (mukana homoja) täyttävät ravintolat ja Musiikkijuhlat jotka pidetään, jumalauta, kirkossa.

Vaihtaisin tämän helvetin Tikkurilan rauhallisuuteen milloin tahansa. Muutama päivä? Meillä älämölö täyttää koko kesän.

Arto Jääskeläinen

Traktorikavalkadi tukkii tuntien ajaksi... taidat vitsailla. Mitä jos se kavalkadi jyräisi 2 päivää ja yötä nurkillasi niin että et saa nukuttua rauhassa ja ne traktorikuskit kyselisi sinulta kulkulupia omaan kotiisi ? Sitten olisimme vertailukelpoisessa tilanteessa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #5

Kaksi päivää ja yötä vuodessa?

Voi Pyhät Hyttyset sentään.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

Kriisin paikka ja henkistä tukea vaativa tilanne.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #5

Vitsailin joo. Älä nyt vaan väitä ettei sinun blogisi olisi vitsailua???

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #11

Voit aivan vapaasti kertoa tietosi jos blogissani on jotain, joka ei pidä paikkansa.
Ethän piilottele tietojasi :)

Arto Jääskeläinen

@Sari Laitinen
""On se surkeaa asua kaupungissa. Joskus sitä muut ihmiset tahtovat juhlia ja pitää hauskaa. Ihan hirvittävä vääryys, että muutamana päivänä vuodessa kristitty joutuu kuulemaan jumalattomien mökkälää. Kannattaisiko sittenkin muuttaa maalle?""

Et ilmeisesti halua ymmärtää, että juhla pidetään paikassa, joka ei sovellu tuon kokoiselle väkimäärälle. Vantaan kaupungissa on muita paikkoja vaikka miten paljon, joissa juhla ei levittäytyisi omakotiasumiseen kaavoitetulle alueelle.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Jos asut kaupungissa, voit kyllä sopeutua siihen, että kahtena päivänä vuodessa on häiriöitä. Olisi ihan eri asia, jos häiriö olisi jatkuvaa. Kyllä omakotialueellakin pitää hieman kestää kanssaihmisiään.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #8

Tuo häiriö on tarpeetonta eikä sille ole löytynyt lupiakaan toistaiseksi.
Asiat voisi järjestää toisin.
Tarpeetonta häiriötä ei tarvitse sietää, tai näin ainakin pitäisi olla.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #20

Ei pitäisi. Me asumme Suomessa, jossa on laaksoa ja kukkulaa ja monta rantaa rakkaampaa. Mitäpä jos antaisit muiden ihmisten viettää kesää ja muuttaisit itse muualle?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuohan on erinomainen asia, että kotiinpääsemiseksi kysytään lupia. Silloinhan (myöskään omakoti)alueelle eivät varmastikaan aja muuta kuin he, joilla on sinne asiaa.

Juhani Vehmaskangas

Ongelmaan kolme pikkaisen satiirista kommenttia. Ja tottahan se on niin, että taajamassa kun asuu niin silloin tällöin pitää isompiakin juhlia nurkissa sietää. Onneksi ne tosi-isot järjestetään ainakin yleensä haja-asutusalueilla.

Ehkä ensi vuotta voisi jo nyt ennakoida ja alkaa keräämään naapuruston kanssa kuntalaisaloitetta moisten pippaloiden kieltämiseksi jatkossa täysin?

Arto Jääskeläinen

Käsittäisin, että ns. sietämisvelvollisuus omakotiasumiseen kaavoitetulla alueella koskee vain yhteiskunnalle tärkeitä asioita kuten esimerkiksi energiahuoltoon tms. liittyvät asiat, ei mitään möly- ja ryyppyjuhlia eikä yksityishenkilön rahankeruubisnestä.

Juhani Vehmaskangas

Kommenttiisi 9. kuin myös kommenttiin 8. viitaten totean, että toki on niin, että kirjoituksesi perusteella ei lukija voi päätellä sitä mikä tilanne todellisuudessa on. Jonkinlainen kaavakuva alueesta, ja vaihtoehtoisesta alueesta voisi auttaa.

Mutta tällaisia me ihmiset olemme. Luomme jutun perusteella tilanteesta mielikuvan omien oletustemme perusteella, jotka oletukset eivät välttämättä ole sitten lainkaan yhtäpitäviä totuuden kanssa. Samalla tavalla toimimme ns. tynkäuutisten suhteen.

Mutta niinkin se on, että sietää pitää myös satunnaista meteliä, myös omakotitaloalueella, jos metelin järjestäjällä on luvat kunnossa. Asiaan voi yrittää vaikuttaa (=politikoida :-)) siinä vaiheessa kun lupia haetaan. Ja kuten eräässä kommentissani toin esiin niin tulevia tapahtumia silmälläpitäen esim. kuntalaisaloitteen muodossa jo nyt.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #12

Haluaisin mielellään nähdä ne luvat. Sellaisia ei löytynyt viime vuonnakaan kun niitä tiedustelin. Ainut dokumentti, joka löytyi oli Vantaan kaupungin liikuntajohtajan viranomaispäätös luovuttaa veloituksetta Hiekkaharjun urheilukenttä juhlaa järjestävälle firmalle. Se ei tietenkään ole mikään tapahtumalupa vaan pelkkä vuokrauspäätös.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #14

Lähetäpä kaupungin kirjaamon sähköpostiin asiakirjapyyntö jossa pyydät, että sinulle toimitetaan (sähköpostitse) kaikki kyseisen tapahtuman järjestämiseen liittyvät luvat ja muut asiakirjat. Kahdessa viikossa sinun pitäisi nuo paperit saada :-)
-sikäli kun dokumentit ovat kaupungin hallussa sähköisinä niin niiden toimittamisesta ei voida periä edes maksua.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #38

Jos ongelma on todellinen, saat varmasti muitakin asukkaita mukaan valitukseen. Jos valitat yksin, jää valituksesi syystäkin pöydälle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Meillä täällä saariston nurkilla ovat riesana kesäasukkaat ja turistit jotka aiheuttavat paljon harmia. Ruuhkaa, päättömästi ajavia muualta tunkeutuneita, kaupan kassoilla jonoja. Saako täällä suomalainen päättää enää mistään vaan onko kyseessä eu:n ja vihervasemmiston salaliitto.

Lisäksi lähisaaressa pidettävä Suomen vanhin rock-tapahtuma on todella epämiellyttävä. Jostain syystä useampikin kummin kaima aina yllättää olevansa kiinnostunut tapaamaan 'pitkästä aikaa' ja tulevansa juuri silloin.

Onneksi Arto nousee vääryyttä ja eu:n hirmuvaltaa vastaan.

Samoin tuleva purjelaivatapahtuma johon odotetaan puolta miljoonaa turistia. Onhan se nyt helvettiä kun kansalainen ei enää saa ajaa siellä missä haluaa. EU:n syy.
Toivottavasti sellaista kansalta kysymätöntä tapahtumaa järjestetä täällä koskaan enää. Ainakaan ilman sitovaa kansanäänestystä. Nyt kärsivät kaikki.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Koitin etsiä Jääskeläisen blogia Vantaan herättäjäjuhlien aiheuttamasta pahennuksesta viime vuonna mutta ei löytynyt. Kymmeniätuhansia ihmisiä pieneen Myyrmäkeen moneksi päiväksi.

Vantaa vaikuttaa levottomalta paikalta asua. Taitaa olla niitä nogozoneja?

Arto Jääskeläinen

@Janne Salonen
Vertauksesi on täysin naurettava.
Herättäjäjuhlat eivät Myyrmäessä melunneet keskiyöllä ulkona eikä häirinneet ketään, eivätkä rajoittaneet normaalia liikkumista ja elämää.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #15

Minä asun kerrostalossa. Joudun kuuntelemaan muiden asukkaiden mökkälää huomattavasti useammin. Kaksi päivää vuodessa ei ole kohtuuton määrä, jos tahdot kaupungissa asua. Siellä nimittäin asuu muitakin.

Kannattaa muistaa myös se, että tuollaiset tapahtumat yleensä tuovat mukanaan myös turisteja ja sitä myötä myös rahaa.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #17

Sinä asut kerrostalossa koska olet valinnut niin.
Ja minä asun omakotitalossa koska olen valinnut niin.

Ja tietysti kaupungissa asuu muitakin, miksi selität tuollaisia itsestäänselvyyksiä?
Ne muut asukkaat tässä lähistöllä eivät häiritse minua, mukavaa väkeä.
Sen sijaan tuo festivaaliporukka ja koko tapahtuma on eri asia.

Arto Jääskeläinen

Irvailu ja vähättely voi olla viihdyttävää, huomaan sen kyllä kommenteista mutta se ei poista varsinaista asiaa, että Tikkurilafestival on tuotu tarkoitukseen soveltumattomaan paikkaan, estää vapaata liikkumista 5 päivän ajan, meluaa kaksi yötä putkeen ja miehittää muuten rauhallisen pientaloalueen seudun valtavalla joukolla porukkaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Esim. Provinssirock järjestetään kaupunkialueella, ja osa asuintaloista jää festarialueelle. En ole koskaan kuullut, että Seinäjoella valitettaisiin kyseisestä tapahtumasta. Päinvastoin, asukkaat ovat iloisia tapahtuman tuomista tuloista.

Arto Jääskeläinen

Jos joku ei valita vääryydestä, niin minunkin pitäisi vaieta?
Hoh-hoijaa...

Tikkurilafestival on rasite, ei tulonlähde. Paitsi sen järjestäjälle, joka saa yli miljoonan euron lipputulot ja käyttää vapaaehtoisia bisneksensä pyörittämiseen. Tuo laskelma on lyhyesti: yli 20.000 kävijää ja kaikki liput 50 € tai enemmän.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #22

Ja paikalliset kauppiaatko eivät saa lainkaan tuloja?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #23

Sen myönnän ilman muuta, että kaljan myynti mitä ilmeisemmin kasvaa sinä aikana.
Mikä osuus sillä on vuoden liikevaihdosta on hämärän peitossa. Luultavasti merkityksetön.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #22

20 000 * 50 = 1 000 000. Tuostako ei heru lainkaan verotuloja?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #29

En tiedä järjestäjän (taustalla aina sama nimi, Jan Grehn eri yhtiönimillä, näkyy kaupparekisteristä) maksamista veroista liittyen tähän tapahtumaan.

Nuo verotulot (mitä ne sitten ovatkin) tulisivat silti, jos tilaisuus järjestettäisiin tarkoitukseen sopivassa paikassa.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#19. Seinäjoella on sitä paitsi myös Tangomarkkinat ja Vauhtiajot, ja ainakin minun tuntemani seinäjokiset ovat kovasti ylpeitä kaikista kolmesta tapahtumasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomen, varsinkin nuoret ja myös varttuneemmatkin ihmiset "dikkaavat" erilaisia kesätapahtumia ja näin jättävät "roponsa" taloutemme kiertoon. Tätä ilmiötä pitäisi tukea, eikä pyrkiä museoimaan Suomea aikaan ennen Ruisrockia.

Arto Jääskeläinen

Kesätapahtumat ovat tervetulleita.
Ne pitää kuitenkin järjestää asiallisella tavalla ja tarkoitukseen soveltuvassa paikassa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eli ei sinun takapihallesi? Kaupungissa asuu aina ihmisiä, minne tahansa menetkin.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #28

En viitsisi vääntää rautalankaa näin selvästä asiasta:

Ei tietenkään MILLEKÄÄN omakotialueelle tai sen viereen aivan riippumatta asunko siellä, tilaisuutta, jossa on yli 20.000 kävijää.

Päättäjien mopo on karannut tuossa aika pahasti.
Tai ei sitten vain liikuta, kun ei ole omalla alueella.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #32

Omakotitaloissako asuu parempaa väkeä? Eli kerrostaloissa asuvien pitäisi sietää meteliä, mutta omassa talossaan asuvilla on oikeus hiljaisuuteen?

Ihan oikeasti, kyse on parista päivästä vuodessa, ei jatkuvasta häiriöstä.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #37

Mistä ihmeestä tuon vetäisit? En ole vaatinut ketään sietämään tarpeetonta meteliä/häiriötä, mutta sinä puolestaan teet niin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #40

Kaupungeissa on aina tapahtumia kesäaikaan. Nämä tapahtumat piristvät kaupunkeja ja tuottavat myös paljon tuloja. Samalla tulee luonnollisesti myös jossakin määrin meteliä ja lievää haittaa asukkaille.

Sinun asenteestasi kuultaa lävitse, että haittaa ei saa tulla omakotiasujille, mutta kerrostaloasujista ei niin ole väliksi.

Sinä hyödyt näiden tapahtumien tuomista verotuloista siinä missä muutkin kaupunkilaiset, joten saat myös kestää sitä häiriötä muutaman päivän vuodessa. Pari päivää vuodessa ei ole kohtuuton määrä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #40

Meteliä festareilla toki syntyy, mutta tuo "tarpeeton" on kyllä ihan vain sinun oma mielipiteesi.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Asuin ennen Oulun Pikisaaressa ja joka vuosi QStockin ajaksi piti laittaa postissa tullut lappu auton tuulilasiin jotta pääsi ajamaan kotiin. Hirvittävä homma jo itsessään asettaa se lappu auton tuulilasiin ja auta armias jos joku kerta vielä pysäyttivät ja joutui avaamaan suun kertoakseen että kyllä minä täällä asun.

Meteliäkin siitä tuli. Ihmisillä oli perhanan hauskaa, ainakin äänestä päätellen. Ärsyttää tuollainen ilonpito ja vaivaksi oleminen. Varsinkin kun se koskee melkein yhtä prosenttia koko vuodesta. Menisivät muualle mölyämään.

Kaljaakin näin jonkun juovan ja kuulemma oli kiertänyt kirkkaitakin, niitä en tosin nähnyt.

Ihan tosissaan siis, tapahtumia järjestetään useassa paikassa ja joskus ne aiheuttavat lisätoimia, jopa pieniä häiriöitä alueen asukkaille. Voihan se olla ikävä vaiva, mutta jospa sitä kohtuullinen ihminen sietäisi kerran vuodessa?

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Jääskeläinenhän on omien sanojensa ja netin mukaan rakennuttanut itselleen talon muutaman metrin päähän Hiekkaharjun aseman raiteista. On se kumma, ellei yötä päivää ohi kulkevien junien kolistelu yhtään häiritse.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Ne ei näes ole syntisiä ne junat. Tosin kyllähän yöjunassa voi istua ties minkälaista siveetöntä ja synnillistä kulkijaa. Kunnon ihmiset kulkee päivisin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Äläs nyt. Tällaisena ateistisena pakanana minä saan junasta ties mitä mielleyhtymiä:o/

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #36

Koskiko nuo älyvapaat kommentit jotenkin Tikkurilafestivalin aiheuttamaa haittaa?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #41

Koskivat toki. Sinua haittaa tietyt äänet, tietyt äänet eivät haittaa. Ja logiikkaahan tuosta ei löydy.

Sinua häiritsee se, että ihmiset pitävät hauskaa parina päivänä vuodessa, mutta et reagoi mitenkään siihen, että junat rallaavat jatkuvasti pihasi ohitse.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #43

Vetäsitpä perättömän väittämän.
En ole valittanut siitä, että joku pitää hauskaa.
Olen tyytymätön häiriöön, jonka Tikkurilafestival aiheuttaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #46

Siellä Tikkurilafestareilla ihmiset pitävät hauskaa.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #46

#46. Jos Tikkurilafestival siirrettäisiin muualle, joku muu saattaisi kokea häiriöitä siinä uudessa paikassa.

Hauskanpito synnyttää aina jonkin verran ääntä. Sen vuoksi on äärimmäisen itsekästä vaatia, että festivaali siirrettäisiin jonnekin muualle, varsinkin kun se kuitenkin kestää vain muutaman päivän.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #41

Mihin kommentteihin viittaat kommentissasi 41?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miksi Jeesus ei tee asialle mitään?

Juhani Vehmaskangas

Tämä viestiketju lienee oikein hyvä esitys siitä kuinka suomalaiset ovat valmiita hyökkäämään joukolla yksittäistä ihmistä vastaan ja täysillä. Olen aivan varma, että vastaajissa on monta sellaista jotka eivät kirjoituksen tapahtumasta tiedä juuri sen enempää kuin minäkään, ja pakko sanoa: minä en tiedä siitä mitään.

Kyseessä lienee jonkinlainen asutuksen lähellä järjestettävä ulkoilmatapahtuma. Melko myöhäiselle ajankohdalle on siinä mielessä ainakin ilotulituslupa myönnetty. Sisätiloissa sen ymmärtäisi - no tämä viimeinen lause oli vitsi.

Vähän myös empatiaa peliin hyvät ihmiset - siis ne joilla siihen on kykyä!

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#49. Empatiaa voisi ihan ensimmäisenä toivoa Jääskeläiseltä itseltään.

Juhani Vehmaskangas

Se olisi monta kertaa paikallaan itse kullakin.

Tutustuin alueen karttaa - jo nyt!
https://www.google.fi/maps/place/Vesijohdontie,+01370+Vantaa/@60.2948327,25.0261525,13.5z/data=!4m5!3m4!1s0x469207aff29f09df:0x52356b356c91816d!8m2!3d60.3013077!4d25.0548264

Enkä kartan perusteella ainakakaan minä kykene kovin helpolla lähistöltä löytämään tapahtumalle paremmin sopivaa paikkaa.

Aiheutuvaa haittaa lisäksi "vähentää" se, että tapahtumalla pitkät perinteet. Haittaa "lisää" se, että tapahtuma on jälleen entistä suurempi: http://tikkurilafestivaali.fi/ - tai ainakin "kaikkien aikojen kovin".

Mutta kyllä tässä keskustelussa mielestäni on tullut hyvin esiin se, että kun joillakin henkilöillä ei ole ollut esittää hyviä argumentteja asiasta niin on lähdetty arvostelemaan henkilöä.

Onko kukaan antanut hyvää neuvoa haitan välttämiseksi?

En tiedä kuinka kova uskovainen tämä kristillisdemokraatti Jääskeläinen on. Ilmeisesti hän uskovainen on koska kommenteissa sen verran tuota jeesustelua on havaittavissa. Amen!

[muokkaus]
-tarkoitin siis, että jeesustelua on havaittavissa joidenkin muiden kuin itse blogistin kommenteissa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kaupungissa nyt vaan on pakko kestää muitakin ihmisiä. Jos ihminen ei kestä lievää häiriötä muutamana päivänä vuodessa, kaupunki on täysin väärä paikka asua.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Sälekaihtimet kiinni ja Peltorit päähän. Sole poka sen kummempaa. Niin tai kipase mukhaan ja tärhäytä pikku ryypöt. Heittää puristamasta.
Voithan sie lohuttaa itteäs myös sillä, että monilla kirkkojen lähelä asuvilla tuo on jokaviikkonen riesa tuo jumalaton mekastus ko heilutellaan niitä kelloja ja moikaavat niin järjettömälä äänelä, että ei siinä ainakhan nuku pirukhan.

Toimituksen poiminnat