Arto Jääskeläinen

Persut poliittisen hyökkäyksen kohteena

Ei ole uutinen, että tiedotusvälineet kohtelevat usein näkyvän nurjasti ja tarkoitushakuisesti Persuja. Silti ehdin miettiä, mitä on tekeillä kun uutisoinnin agenda laajasti näytti olevan Halla-ahon vähättely ja jopa solvauksenmakuinen kirjoittelu hänen tultua valituksi puolueen uudeksi johtajaksi. Käsitykseni mukaan hänen valinta johtajaksi tapahtui demokraattisesti ja täysin normaaliin tapaan. Siitä huolimatta alkoi ilmestyä väitteitä Persujen ”kaappaamisesta”. Ihmetyttää hieman kuka on kaapannut ja miten, jos puoluekokouksessa on sääntöjen mukaisesti valittu uusi johtaja? Ehkä väitteiden esittäjät voisivat hieman kertoa lisää?

Merkillistä, että mediamöly saattaa vaikuttaa muidenkin puolueiden edesottamuksiin. Kokoomuksen suunnalta alkoi kuulua ääniä, että hallitusyhteistyötä ei pitäisi tehdä Persujen kanssa. Mitähän tuollaisesta kenkkuilusta pitäisi ajatella? Persujen politiikkahan oli edelleen muuttumaton ja sama kuin ennenkin. Ainoa muutos oli, että uusi mies oli valittu puolueen johtoon. Miksi puututtiin demokraattisesti tehtyyn henkilövalintaan toisessa puolueessa? Oliko tarkoitus vastustaa demokratiaa ja demokraattisesti valittua henkilöä?

Ihmetykseni oli suuri ja pidän moitittavana tekona, että Sipilä meni mukaan tuohon henkilövastaiseen peliin. Vaikka Halla-aho ei esittänyt mitään uusia vaatimuksia, niin hallitusyhteistyö ei vaan sopinut muille. Tuota voisi kutsua vaikkapa ilkeämieliseksi koulukiusaajapolitiikaksi. Aiempiin sääntöihin sitoutuvalle Halla-aholle osoitettiin ovea antamatta edes mahdollisuutta.

Selittely, että ”puolue ei ole enää sama” vaikuttaa ainakin ulkopuolisin silmin oudolta. Muutettiinko puolueohjelmakin samalla, kun uusi johtaja valittiin? En ole kuullut tuollaisesta tai nähnyt kenenkään vetoavan sellaiseen.

Persujen syrjintä pelkästään yhden henkilön perusteella ilman että politiikassa olisi tehty muutosta on aika härskiä ottaen huomioon, että Persut sitoutuivat edelleen hallitusohjelmaan. Äänestäjät ovat valinneet Persut ja aivan samoin demokraattisesti on Halla-aho valittu Persujen johtajaksi.

Onko siis Kokoomuksen ja Keskustan uusi poliittinen linja väheksyä ja halventaa demokraattisesti valittua johtajaa? Sittenhän olisi Orponkin pitänyt vastavuoroisesti saada samanlainen kampanja päällensä tultuaan Kokoomuksen johtajaksi. Henkilöprofiiliin meneviä syitähän voidaan aina keksiä. Samoin olettaisin Sipilänkin jo sen kokemusperäisesti hyvin muistavan. Itse en toivo hallituksesta käytökseltään mitään koulukiusaajien jengiä.

Persut rikottiin Kokoomuksen ja Keskustan voimin. Arvattavasti vasemmalla ei oltu tuosta pahoillaan. Persuille ei jätetty vaihtoehtoa jos hallituksessa aikoo olla. Kokoomus ja Keskusta sanelivat asian yksipuolisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen
Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Arvoton näytelmä kaiken kaikkiaan. Orpo todisti olevansa nyhverö ontuvine arvoineen, kaikki ennen kuin mitään on tapahtunutkaan. KD tai Rkp:n sijassa olisi voinut olla Moskovassa perustetun SKP:n jälkeinen, tosin veretön sellainen, VL. Mitä yhteisiä arvoja Orpolla on kommunistien kanssa? Vai olisiko VL ollut vain hyödyllinen idioottilauma hallituksessa??? Paskan jargoniaa mulle-sulle-maailmassa.

ps PS:n poliisikansanedustajat osoittivat kohtuullisen korkean moraalisen tason oltuaan loikkaamatta ensimmäisten joukossa pois puolueesta. Ei ole ihme, että poliiseja Suomessa kunnioitetaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tasavallan presidentti painosti kokoomusta ja keskustaa tähän syrjintään. Tilanne jätti kyllä pahan maun monen suuhun ja Sauli Niinistö näytti karvansa ja mielihalunsa kaksituhattaluvun Kekkoseksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Politiikan teko on pahimmillaan ahnetta ja sairasta peliä ja teatteria.

Eero Mattila

Vastaava asia tapahtuisi jos joku muu puolue tarkoituksella jättäisi vuosikokouksen väliin pitääkseen vanhat "jäärät" vallassa. Jäsenistölle ei annettaisi mahdollisuutta äänestää luottamuksesta.
Hallitukseen jäävillä ex-persuilla on vain hallituskumppaneiden luottamus ei puolueen jäsenistön luottamusta. Tämä ei ole demokratiaa. Lähinnä tulee mieleen itäinen naapurimaa - häpeällistä.
- Tällainen menettely mahdollistaa liikemiespäämisterille suotuisien ministerien "ostamisen".

- Vaikea olisi kuvitella, että media syyllistäisi muissa puolueissa sellaisia jäseniä, jotka vaatisivat puolueen sääntöjen noudattamista. Persuissa sääntöjen rikkojat ansaitsivat itselleen ministeripaikat ja mitä muuta?

- Myös medialla on jälleen kerran peiliin katsomisen paikka - valeuutisten levittäminen pitäisi kriminalisoida. Väärän ja paikkansapitämättömän tiedon levittäminen on loukkaus toimivaa demokratiaa kohtaan.

Toimituksen poiminnat