Arto Jääskeläinen

Mitä ihmettä kouluissa tapahtuu ?

  • Mitä ihmettä kouluissa tapahtuu ?
  • Mitä ihmettä kouluissa tapahtuu ?

 

Nuori tyttäreni kertoi vastenmielisyyttä ja ahdistusta herättäneestä yllätyksestä 5-luokan äidinkielen tunnilla. Oppilaiden piti avata kukin omalla tietokoneellaan äidinkielen tehtävä, joka koostui sarjasta kysymyksiä ja videosta. Videon katselun jälkeen vastattaisiin kysymyksiin.

Klikkaa kuvaa vieressä, niin näet paremmin --->

 

Video alkoi lesbojen suutelukohtauksella:

Herää kysymys, miten lesbojen suutelukohtaus liittyy äidinkielen opetukseen ja millä tarkoituksella tämmöisiä asioita tarjoillaan äidinkielen opetuksen yhteydessä ?

Keskustelin kotona tyttäreni kanssa. Hän sanoi, että ei uskaltanut sanoa mitä ajatteli videosta ettei saa huonoa numeroa koulusta, vaan vastasi tehtävissä ”mitä toivottiin”. Hän oli kokenut videon epämiellyttävänä ja ihmetteli, pitäisikö kaikkien käyttäytyä tuolla tavalla kuten koulussa opetetaan myös äidinkielen tunnilla.

Nämä 5-luokan oppilaat ovat pääosin 11 vuotiaita. Keskustellessani tyttären kanssa hän kertoi, että jo jollain alemmalla luokalla oli näytetty homovideo, jossa kerrottiin kuinka homoja kiusataan ja annettiin homoutta suosiva kuva asiasta, niin kuin kaikkien olisi vaalittava homoutta.

Kuulin netistä toisaalla, että seksuaali-/sukupuolivähemmistöjen järjestö Seta ry on äskettäin vaatinut homoutta ja poikkeavuuksia suosivan materiaalin tuomista kaikkiin oppiaineisiin ”tasa-arvona”. Näimme ilmeisesti nyt ensimmäisen näytteen tästä ilmiöstä, jota itse pidän lasten aivopesuna homoutta suosivaksi. Itse en näe tuossa mitään tasa-arvoa, vaan aivan selkeää lasten ja nuorten aivopesua homouden yleistämiseksi ja suosimiseksi. Asia on vakava koulun auktoriteettiaseman vuoksi, koulu tarjoaa malleja lapsille ja moni aikuinenkaan ei osaa kyseenalaistaa asioita, jos koulu tarjoaa sellaisia. Otamme vastaan kaiken kiltisti ”ylhäältä annettuna” totuutena.  Monikaan ei edes tiedä, mitä kouluissa tapahtuu. 

Miksi lasten ei anneta kasvaa rauhassa ilman epäasiallista tyrkytystä kouluissa ?

Tiedotusvälineemme ovat usein aika vääristyneitä poliittisesti ja asenteellisesti, miksi täytyy tuhota nyt myös kouluopetus yksipuolisen asenteellisella materiaalilla, jolla on lisäksi poliittinen tausta ?

Opetushallitus on syyllistynyt ennenkin aivopesuun, tässä näyte historiasta:

http://www.aamulehti.fi/kulttuuri/tuore-kirja-pirkkalan-koululaisia-aivopestiin-kokeilulla-jonka-piti-olla-sosialismin-alkusoittoa-23631269/

Asialla ei ollut mitään rangaistusseuraamuksia, jonka vuoksi manipulointi koulujen kautta voi toimia esteettömästi. Koulujen käyttöön tulleet nettiin kytketyt tietokoneet ja opetusjärjestelmä ovat suorastaan onnenpotku Opetushallitukselle: Mielipidemuokkaus voidaan hetkessä jaella keskitetysti Opetushallituksesta kaikkiin kouluihin. Opetussuunnitelmilla voidaan saada kaikki vastaanottamaan pakkosyöttö.  Yksityiskoulutkaan eivät ole turvassa,  valtion tuki saattaa olla uhattuna ellei halua osallistua aivopesuun.  

Vanhempana yritin suojella omien oikeuksieni nojalla tytärtäni aivopesulta koulussa tällä:

http://setakielto.fi

Seta: n ja liberaalivasemmistolaisten/feministien vastaveto oli alkaa ripotella homoilua kaikkiin oppiaineisiin.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (308 kommenttia)

Arto Jääskeläinen

Koulujärjestelmäämme kaipaisi huomiota ja rajua remonttia.
Vanhemapain oikeuksia poljetaan aivan suruttomasti.

Käyttäjän luukanvalma kuva
Valma Luukka

Entisenä opettajana voin yhtyä kirjoittajan mielipiteeseen. Tosin täytyy myös todeta, että suuri osa vanhemmista kuvittelee, että kouluissa on edelleen samanlaista kuin heidän aikanaan. Vanhempien kokouksissa ei rehellisesti ilmaista kantaa aatteellisiin kysymyksiin. Uskonnonopetus on kärsinyt inflaation, kun päteville opettajille ei enää ole virkoja kuin muutamissa kouluissa. - Aivopesu on kouluissa aina ollut kiellettyä, samoin propaganda ja muu subjektiivinen oman aattensa kaupankäynti. Minkähänlaisia rehtoreita ja koulutoimenjohtajia nykyisin on? - Omassa koulussani taisi olla jo puolet ateisteja, uskovaisia oppilaita mollattiin, samoin opettajia. Etelä-Suomessa on todella vaikeaa tuoda esille lapselle sopivaa opetusta ja Raamatun totuuksia.- Kun virkoja on vähän, opettajatkin koettavat olla hiljaa.- Minun aikanani vielä uskalsivat oppilaat tulla uskonnonopettajan turviin, jos heitä (juuri äidenkielessä) arvosteltiin väärin. - Filmissä, joka tuossa on esillä nuo naiset ottavat "OMASTA" suutelemisestaan kännyllä kuvaa. - Tyttäresi on ihan normaali lapsi, harvat heistä uskaltavat nousta opettajaa vastaan. Kiusaamiseen antavat usein opettajat vauhtia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Yritän uudestaan. Koska tietyt sanat ovat täällä pannassa.

Omana peruskouluaikanani 80-alussa terkkari toi luokkahuoneesemme keskimääräistä suuremman keinoelimen. Se kuului normaaliin opetustoimintaan. Samoin se että saimme harjoitella varmuusvälineiden kokeilemista autenttisesti kyseiseen kumiesineeseen.
Jotenka pikku pusu on ihan kevyttä kamaa siihen verrattuna.

Käyttäjän luukanvalma kuva
Valma Luukka Vastaus kommenttiin #252

Suudelkaa toki niin paljon kun aika sallii! - Sivistyneissä maissa on yleensä näihin asti pidetty intiimit asiat intiimeinä. Tytöt ovat osanneet punastua ja pojat olla hämillään. Olen onnellinen, kun minun nuoruudessani saimme unelmoida ja haaveilla aikuisuudesta ja sen iloista. Ei tullut mieleenkään halailla ja pussailla julkisilla paikoilla.- Myönnän että näin koulussani joskus 19990 luvulla pariskuntia, jotka pussailivat, mutta toki tyttö ja poika.--- Kun kaikkien ruumiinosien näyttely tulee sallituksi, silloin ei myös pidä ihmetellä, jos toisista kulttuureista tulevat eri uskoiset ihmiset käyvät käsiksi. Paljon ihanampaa on kun on henkinen, pitkään kehittynyt rakkaus ja toisen kunnioittaminen takana ennenkuin alkaa se "pussailu" ym.

Olli Nurmi

Lapsi ei ole vanhempansa omaisuutta ja vaikka vanhempi saakin päättää lasta koskevissa byrokraattisissa asioissa melkein rajoituksetta kaikesta, on mielipiteiden, asenteiden ja muiden pakottaminen vastuutonta.

Arto Jääskeläinen

""Lapsi ei ole vanhempansa omaisuutta..."

Eikä koulun tai valtion omaisuutta:

http://setakielto.fi

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #300

Koulun ansiosta lapsesi saa monipuolisempaa tietoa asioista kuin kotonasi. Lapsesi päättää aikuisena itse, miten haluaa elää ja ajatella. Ja siihen hänellä on täysi oikeus.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #310

""Siihen hänellä on täysi oikeus."

Täysi oikeus saada lesbouden ja homouden tyrkytystä koulussa ?

Kiitos emme tarvitse tuollaista oikeutta.

Kyllä asiattomat vaikutuspyrkimykset koulujen kautta ovat selviä:

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/feminismikirj...

Aivopesu homo/lesbomateriaalilla on hyvin yksipuolista Seta-lobbausta.

Tuollaisten ihanteiden tarjoaminen koulun kautta lapsille on asiatonta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #300

Tuo seta kielto ei tietenkään koskisi millään tavoin blogissasi mainittua materiaalia. Setaa tuskin tarvitaan jatkossa tuottamaan materiaaleja, joissa esiintyy homoseksuaaleja, joten ehkä teillä on tarve jonkinlaiselle kaikenkattavalle homoseksuaalisuus kiellolle.

Miten suhtaudut esim. jos englannin tai ruotsin kirjassa suutelevat samaa sukupuolta olevat ihmiset? Käykö se jos koulu leikkaa sitä vaativille kirjoista etukäteen nuo kuvat irti ja sensuroi vuorosanat, jotka viittaavat parisuhteeseen?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #319

Jokainen ymmärtää heti, että tuo video markkinoi lesboutta ja homoutta.

Ei homoutta/lesboutta tarvitse eikä pidä tunkea kaikkiin kouluaineisiin.

Aivan riippumatta tuottajasta.

Seta on soluttautunut koulumaailmaan laajasti ja Setakielto oli ensi askel vanhemapain oikeuksien puolustusreaktiona tyrkytystä vastaan.
Seta on poliittiselta taustaltaan vihervasemmistolainen/feministinen lobbari.
Itse se kutsuu itseään ihmisoikeusjärjestöksi.
Sillä ei pitäisi olla mitään asiaa kouluihin.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #356

"Jokainen ymmärtää heti, että tuo video markkinoi lesboutta ja homoutta."

Ei taatusti markkinoi, mutta ilman muuta se tuo esille homoutta ja lesboutta ja herättää takuulla keskustelua. Homous ja lesbous nyt vain ovat ajankohtainen aihe, kun meillä on uunituore tasa-arvoinen avioliittolakikin. Video ei kuitenkaan tee kenestäkään lesboa tai homoa, mutta saattaa sen sijaan rohkaista jotakuta tulemaan ulos kaapista ja elämään omana itsenään, ja se on vain hyvä asia.

Joo, en tarkoita, että 11-vuotiaat vielä tietäisivät, ovatko heteroita vai homoja. Seksuaalisuus ei siinä vaiheessa kai ole vielä herännyt, eikä aikuisten pussailua ylipäänsä mielletä vielä miksikään. Monia saattaa mikä tahansa pussailu yököttää.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #364

Koulu on auktoriteettiasemassa antamaan oikeita toimintamalleja ja ihanteita.

Kyseessä on täysin selvä lesbouden/homouden markkinointi.

Näkyy heti, kun katsot videon.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #368

Olen kyllä katsonut tuon videon ja katsoin sen vielä kerran uudelleen. Minua se ei järkytä lainkaan. Videolla nyt vain on lesboromantiikkaa, koska asia on uuden avioliittolain vuoksi ajankohtainen. Senhän kertoo jo kännykän näytöllä näkyvä teksti “just married”.

Mutta okei, kuvitellaan että videolla väitteesi mukaisesti markkinoidaan lesboutta ja homoutta. Mikä olisi mielestäsi markkinoinnin tarkoitus? Sekö, että ihmiset muuttuisivat lesboiksi ja homoiksi, vai jokin muu? Miksi ihmisten pitäisi muuttua lesboiksi ja homoiksi, ja kuka sitä haluaa? Voiko lesboksi, homoksi tai heteroksi ylipäänsä muuttua jonkin markkinoinnin avulla?

Vai onko markkinoinnin tavoite vain se, että ihmiset oppisivat hyväksymään, että jotkut meistä ovat lesboja tai homoja, ja alkaisivat suhtautua asiaan luontevasti? Mitä pahaa siinä oikeastaan olisi?

Olisin kiitollinen, jos voisit ystävällisesti vastata näihin kysymyksiin.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #404

""Minua se ei järkytä lainkaan.""

Mitä merkitystä tuolla on mihinkään ? Ei yhtään mitään.

Pysyisimmekö asiassa ?

Video näytettiin ikäluokalle, jolle se ei ole tarkoitettu.

Lisäksi video on lesbouden ja homouden tyrkytystä.

Jos et voi sitä mitenkään ymmärtää, niin en voi sinua auttaa ja turha selitellä videon puolesta tai kiistää lapsen kokemusta.

En minäkään halua tuollaista roskaa katsella. Ja se on oma kokemukseni.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tuon setakieltolinkin alta:

"
Valtiosopimus: Euroopan Ihmisoikeussopimuksen ensimmänen lisäpöytäkirja

2 artikla
Oikeus koulutukseen

Keneltäkään ei saa kieltää oikeutta koulutukseen. Hoitaessaan kasvatuksen ja opetuksen alalla omaksumiaan tehtäviä valtion tulee kunnioittaa vanhempien oikeutta varmistaa lapsilleen heidän omien uskonnollisten ja aatteellisten vakaumustensa mukainen kasvatus ja opetus."

Varsin mielenkiintoista! Tarkoittaako tuo nyt esimerkiksi sitä, että sosialistisen aatteellisen vakaumuksen omaavat vanhemmat voivat vaatia, että heidän lapsilleen opetetaan koulussa asioita sosialistisen yhteiskuntanäkemyksen mukaisesti?

Arto Jääskeläinen

Ei tarvitse vaatia. Kouluopetusta on tehty jo pitkään taipuen vihervasemmistolaisen maailmankuvan vaatimuksiin.

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Roskaa. Todista tämä loputtomasti jankkaamasi väite esittämällä perusopetuksen opetussuunnitelman perusteista tai jonkin koulun opetussuunnitelmasta vihervasemmistolaisuus.

Mikä olisi se ei-vihervasemmistolainen tapa opettaa esim. seksuaalivähemmistöistä? Vaikeneminen, kiertely vai pelottelu? Homovitsit vai lynkkauskampanja? Valehtelu?

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #63

Ihan perus-meininkiä. Nykyään sukupuolia on 10 000.
Itse olen hetero-utelias cis-postilaatikko..

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #63

Esa Mäkinen "Mikä olisi se ei-vihervasemmistolainen tapa opettaa esim. seksuaalivähemmistöistä? Vaikeneminen, kiertely vai pelottelu? Homovitsit vai lynkkauskampanja? Valehtelu?"

-

Vastaan minäkin: koulussa kerrotaan, että seksuaalivähemmistöjä on ja mitä ne ovat. Ei tarvitse vaieta, kierrellä tai pelotella. Eikä tosiaankaan ryhtyä "antamaan samalla mitalla takaisin" eli muuttamalla kaikkien oppiaineitten kuvasto päälaelleen siten, että kuvastossa esiintyy homosuhteisia esim. yli 100-kertaisesti siihen nähden kuin heitä on todellisuudessa.

Kun lynkkauskampanjoita ei edes ole, niin tuollainen hyökkäys lasten aivoihin homokuvastoin, jos jokin, on omiaan sellaista mielialaa nostattamaan. Siis onko tässä todella tietentahtoisesta provosta kyse, ja sitten kun joku provosoituu, niin ne syrjityt LGBT-raukat pääsevät palaamaan siihen missä ovat parhaita: uhriutumaan? Sekö on tarkoitus?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #139

"Eikä tosiaankaan ryhtyä "antamaan samalla mitalla takaisin" eli muuttamalla kaikkien oppiaineitten kuvasto päälaelleen siten, että kuvastossa esiintyy homosuhteisia esim. yli 100-kertaisesti siihen nähden kuin heitä on todellisuudessa."

Voitko antaa esimerkin tällaisesta aineistosta?

"Siis onko tässä todella tietentahtoisesta provosta kyse, ja sitten kun joku provosoituu, niin ne syrjityt LGBT-raukat pääsevät palaamaan siihen missä ovat parhaita: uhriutumaan? Sekö on tarkoitus?"

Uhriutumista näyttäisi olevan vain homoa vääryytenä pitävien taholta. Koulun on tarkoitus esittää yhteiskunta sellaisena kuin se on. Homojen ei tarvitse olla piilossa yhteiskunnassa, joten heidän ei tarvitse olla piilossa koulussakaan.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #172

@Jussi Kangasluoma

Valitat, että lesbot ja homot olisivat liian piilossa juuri, kun lesboutta on tyrkytetty lapsille äidinkielentunnilla katsotulla videolla.

Ongelma on kuitenkin, miten asiattomasta tyrkytyksestä kouluopetuksessa päästään eroon.

Yrität aina vain asiattomasti syyllistää minua tapahtuneesta.

Kiitoksia keskusteluseurastasi.
Toivottavasti et syyllistä lapsia ja vanhempia samalla tavalla muuallakin.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #63

@Esa Mäkinen
""Mikä olisi se ei-vihervasemmistolainen tapa opettaa esim. seksuaalivähemmistöistä? Vaikeneminen, kiertely vai pelottelu? Homovitsit vai lynkkauskampanja? Valehtelu?""

Kuulosti ihan Vihreiden keinoilta... :)

Seksuaalivähemmistöjen olemassaolosta voi opettaa asiallisesti terveysopin tunnilla ikäluokan mukaisesti ja materiaalilla, joka ei tyrkytä mallin tarjoamisen kaltaisesti, romantisoiden tai ihaillen poikkeavuuksia, vaan kertoo neutraalisti oleelliset asiat.

Muiden aineiden tunnit rauhoitetaan kyseisen aineen asioihin. Ei tietenkään tyrkytetä lesboutta, homoutta, sateenkaariaatetta, Setaa, tms. äidinkielen tunnilla.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ajatella kuinka paljon homoseksuaalit joutuvat näkemään heteroiden suutelokohtauksia elokuvissa ja ties missä muualla?
Pitäisikö suutelot kieltää?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

Miks kiellettäis. Näytetään vaan rehellisesti oikeassa suhteessa homojen pusumäärään nähden. Se olisi jotakin tällaista:
1 homopusu/ 100 heteropusua.
---

Muuten, jos kävis niin, että me kaikki alkaisimme homostella, niin runsaan 100: n vuoden päästä maa olisi autio ja asumaton.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Vaikka kaikki homostelelisivat niin voisivathan lesbot hankkia aina hedelmöityshoitoja "spermapankista". Eli en usko että maa autioksi muuttuisi.

Petri Muinonen

Eli käytännössä kun kouluissa ei kovinkaan monta pusua AV-materiaaleissa kaiken kaikkiaankaan näytetä, niin olisi aivan normaalia ja ketään syrjimätöntä, että peruskoulun voisi suorittaa tarvitsematta katsella yhtäkään lesbo-/homosuudelmaa.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #127

Tai tilastollisesti näyttää vaikka kaikki pusut samaa sukupuolta olevien välisenä.

Ketäänhän se ei siis syrji, koska kumpiakin on. Tässä vaan kyse tilastollisista todennäköisyyksistä eikä syrjinnästä.

Ai että.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #157

Kiitos Vihreiden näkemyksestä.

Esitit, että Vihreiden tasa-arvo on sitä, että näytetään vain 50% lesbojen ja 50% homojen suutelua.

Vihreiden into syöttää lesboutta, homoutta ja yleensäkin poliittisia kummallisuuksia kaikille on kyllä selkeä. Asiallisuus ja maalaisjärki niistä vain on havaintoni mukaan usein erittäin kaukana.

Et ole ainut Vihreä tässäkään keskusteluketjussa, joka on ihastunut tuollaiseen.

Jokainen muodostakoon itse oman mielipiteensä. Itse koen aika kurjana kaiken sen vahingon, taloudellisen ja henkisen, mitä Vihreät apujoukkoineen on saanut aikaan Suomessa.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #379

Enhän esitä.

Ilmeisesti et osaa pätkääkään tilastomatematiikkaa tai et väittäisi tuollaisia typeryyksiä.

Jos yllä Petri Muinonen ehdotti, että lesbojen ja homojen suudelmia on noin yksi sadasta niin aivan hyvin ihan joka ikinen koulun materiaaleissa näytetty pusu voi olla heidän välillään eikä se riko minkäänlaisia todennäköisyyksiä.

Mun intoni liittyy siihen, että jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Se ei tarkoita, ettenkö mä sanoisi jonkun asian olevan typeriä, kuten tämä kirjoituksesi ja myös kommenttisi.

Suomi on rikkaampi kuin koskaan. Suomessa on vapaampaa ja monipuolisempaa ajattelua kuin koskaan. Suomessa kirjoitetaan enemmän kirjoja, tehdään enemmän taidetta ja käytetään nuorten keskuudessa vähemmän esimerkiksi tupakkaa ja päihteitä kuin koskaan.

En tiedä minkälaista alennustilaa sinä näet, mutta minä näen todellisuuden myös muun kuin ahdasmielisyyden yhtä ihmisryhmää koskevan vihani kautta.

Sen lisäksi minä myös ymmärrän tilastomatematiikkaa.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #387

Otatpa kunniaa kaikesta hyvästä Vihreille, vitsikästä.
Ymmärrän myös vihreän mielipiteesi, että et pidä kirjoituksestani.

Olen seurannut eduskuntaa pitkään.

Esimerkiksi tupakoinnin vähentämisessä on kunnostautunut Ben Zyskovicz. Kiitos hänelle.

Rikkautta Suomeen ei ole tuonut lainkaan Vihreät, päin vastoin.

Energiapolitiikka on ollut katastrofaalista, perustuu esimerkiksi valtion tukiin tuulimyllyille. Tuulimyllyt voivat olla jonkun mielestä mukavan näköisiä, mutta valtakunnan energiaratkaisuksi järjettömyys. Ne aurinkopaneelitkin ovat hyvä idea kesämökille --- ellei saa johdon kautta virtaa paikan päälle.

Kaikkinaiset rasitteet teollisuudelle ja elinkeinoelämälle vievät kilpailukyvyn. Ne ajavat teollisuutta ja elinkeinoelämää lopettamaan ja muuttamaan muualle. Näin on jo tapahtunut. Ihmisten elinkeinoja on haluttu estää, kuten turkistuotanto.

Työttömyys on noussut ennätyslukemiin.

KAIKKIIN näihin ongelmiin on osallisena Vihreät.

Tuo lista oli vain esimerkinomainen.

Vihreät ajavat Suomen kaikin tavoin täysin kuralle, jos saavat vielä valtaa lisää.

Tarkempi Vihreiden tekemisten ruotiminen kuuluu muualle, lopetetaan tähän, se on oman keskustelun aihe. Kuittasin väitteesi, tasoissa ollaan.

Jokainen saa olla sellainen kuin on ja ketään ei saa kiusata. Sanoin sen jo aiemminkin. Emme ole ihmisvihaajia. Huonoja asioita voin arvostella, vaikka kohteena olisi Vihreät tai eettisen rappion teholevittäjä Seta.

Tähän keskusteluketjuun kuuluu vain Vihreiden mieltymys homouden ja lesbouden tyrkytykseen kouluissa, joka on käynyt useamman Vihreiden edustajan kommenteista ilmi.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #388

Ei tässä ole pätkääkään kyse Vihreistä.

Kyse on siitä, että Suomessa ei mene niin huonosti kuin väität.

Se on ihan sama kenen syytä tai ansiota se on. Suomi on vauraampi ja vapaampi kuin koskaan historiansa aikana ja trendi hyvään päin on ollut jo vuosikausia monissa tärkeissä asioissa.

Ilmeisesti olet siis seurannut eduskuntaa vain ja ainoastaan "Minun kannattamat tyypit ja niiden puheet on hyvä, toisten paha" -tyylillä, joka toki sallittakoon kenelle tahansa.

Ihan sama mulle mitä ajattelet vihreistä. Alkuperäinen kommenttini koski sitä, että sinä ja Petri Muinonen vetoatte matematiikkaan, mutta ette ymmärrä miten se toimii.

Se on typerää.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina

Puheena on, mitä lapsille koulussa näytetään ja ei näytetä ja mitä painotetaan.

Pekka J. Mäkinen

Näin miesheterona toivoisin että uutisissa tai mediassa ylipäätään ennen miesten välisiä suutelukohtauksia annettaisiin varoitus: "Ei herkille". Jotta osaisin kääntää katseeni muualle. Kouluissa kaikki homotuputus tulisi lailla kieltää.

Arto Jääskeläinen

Asiaton nälviminen aivan muusta voi olla hauskaa, mutta ei vastaa ongelmaan lainkaan.

Toivon asiallisia kommentteja itse asiasta.

Poikkeavuuksien tarjoaminen lapsille koulun opettamana mallina ei ole asiallista.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

No, että heterot suutelevat. Kyllä reippaan kädenpuristuksen pitäisi riittää.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#13 "mikä oli nälvintää"

Sinun kommenttisi.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #36

Taru Elkama,

sinun kommenttisi on nälvintää (kuten yllä jo todettiin).
Kyselet ""Pitäisikö suutelot kieltää?"" yrittäen harhauttaa keskustelua asiasta:

5-luokan (enimmäkseen 11 vuotiaita) äidinkielen tunnilla esitettiin lesboutta ja homoutta markkinoiva video.

Lesbouden ja homouden markkinointi äidinkielen tunnilla ei ole asiallista.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Homoseksuaalisuus on normaalia homo sapiensin seksuaalista käyttäytymistä, ei mikään poikkeavuus.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Tuskinpa sentään on!
Koska ihminen kuuluu muiden eläinlajien joukkoon, niin niiden toimintahan evolutiiviselta lajin säilymisen kannalta on tuottaa mahdollisemman pienellä energiankulutuksella mahdollisimman paljon jälkeläisiä. Niin myös homo sapiens-yksilöiden elämänsä aikana. Tämän ovat eräät viisaat todenneet.
Miten se onnistuu Pekka Roponen Sinun esittämälläsi "normaalisuudella"?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #58

Ei nykyaikana ole mikään pakko olla noin tietämätön. Homoseksuaalista käyttäytymistä esiintyy varsin yleisesti koko eläinkunnassa, hyppyhäntäisistä bonobo-simpansseihin, jotka ovat lähimmät lajisukulaisemme.

Tutkijoiden mukaan homoseksuaalisuudesta on luultavasti oltava jotain etua lajien säilymiselle, koska se ei ole hävinnyt, vaan on niin yleistä.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #65

@Esa Mäkinen
Hyppyhäntäisten käytöksellä on kovin vähän tekemistä otsikon asian kanssa, miksi lesboutta tyrkytetään äidinkielen tunnilla.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #65

Mitähän se etu mahtaa olla?? Kysyy tietämätön.

Taitaa olla vain se etu, jos homouden (kasvun?)myötä ihmislajin parissa saadaan liikakansoitus maapallolla pysymään kurissa. Eipä siltä näytä. Hyppyhäntäiset sikseen!

Onko homoseksuaalisuus evolutiivisesti kasvamassa vai katoamassa? Se, että siitä tänä päivänä puhutaan enemmän ("on yleistä") ei anna kysymykseen vastausta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #65

#65
Mitkä eläinlajit elävät parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa. Kiima-ajan tapahtumiset eivät kuulu siihen. Hyppyhäntäisistä en tiedä, mitä ne ovat.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren Vastaus kommenttiin #58

Mahdollisimman suuri jälkeläistuotanto ei lajin säilymisen kannalta ole pitkällä tähtäimellä ihanteellista.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #318

Ihmislajin kohdalla liikakansoittumisen mukanaan tuoman mahdollisen nälänhädän vuoksi ehkä näin on. Mahdollisesti myös muiden eläinlajien ruoan saannin vaikeutuminen liiallisen kilpailun vuoksi.
Mutta toisaalta eivätkö nälkäkuolemat evolutiivisesti karsi ensimmäiseksi heikoimmat yksilöt? Laji voimistuu.

Homoseksuaalisuudella tuskin mikään laji populaationsa kokoa säätelee. Mene ja tiedä, en ole asiantuntija, enkä sellaiseksi pyri.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren Vastaus kommenttiin #340

Joidenkin potentiaalisten lisääntymiskykyisten yksilöiden lisääntymis'haluttomuus' on mahdollisesti palvellut yksittäisen sukulinjan etua siten, että evoluutiossa tällainen lisääntymis'haluttomuus' on pysynyt kyydissä. Voi olla kyseisen yksilön konkreettisesta lisäarvosta sukulinjan lisääntyville yksilöille tai sitten ominaisuus on jollain tavalla esimerkiksi sidoksissa geneettisesti muiden suvun yksilöiden suurempaan hedelmällisyyteen. Tai jopa näiden yhdistelmä.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina

@42. Olet ymmärtääkseni lääkäri ja väität jotain noin ilmeisen epätotta.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #183

En ymmärrä, miten Pekka Roponen voi esittää täysiä valheita homouden yleisyydestä tuolla hieman ylempänä.

On jokaiselle kuitenkin selvää, että jos esimerkiksi 99% on tavallisia ja 1% poikkeavia, niin ei voida sanoa, että homous on se normaalitilanne.

Homous on poikkeavuus, muut ihmiset ovat normaaleja.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #381

Kuten jo aiemmin kirjoitin, ei ole järkevää määritellä "normaalius" yhden ominaisuuden perustella, koska kaikki kulumme jonkin ominaisuuden perusteella vähemmistöön. Ollaan vaan kaikki normaalia elämää viettämään pystyvät normaaleja eri ominaisuuksista huolimatta.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #396

On täysin järkevää pitää homoutta ja lesboutta poikkeavuutena, kuten se onkin.

Ei totuuden tunnustamisessa ole mitään vikaa.

On myös oikein kertoa se rehellisesti.

Homouden ja lesbouden esittäminen valtavirtana ja siten normaaliutena olisi täyttä valehtelua.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Jos joku ei huomaa klikata auki tuota kuvaa, niin tehtävänanto oli siis:

"Katso video ja vastaa kysymyksiin. 1. Mistä elokuva mielestäsi kertoi? 2. Mihin kiinnititte erityisesti huomiota? 3. Millaisissa tilanteissa muiden älypuhelinten käyttö voi ärsyttää? 4. Mitä hyviä puolia on siinä, että netti on aina taskussa? 5. Mitä sovelluksia käytätte päivittäin? 6. Mihin tarkoituksiin käytätte mitäkin sovellusta?"

Tämän perusteella vastaus kysymykseen "miten lesbojen suutelukohtaus liittyy äidinkielen opetukseen" on tietenkin, että eihän se mitenkään liitykään, kun kysymykset koskivat älypuhelinten käyttöä. Viestimet ja media sen sijaan liittyvät ymmärtääkseni äidinkielen opetukseen.

Minulle ei selvinnyt, oliko videossa tuotu esille, että naisten välinen pussailu olisi jotenkin kannatettavaa tai parempaa kuin heteropussailu. Jos joku koki suutelupätkän vastenmielisenä, niin miten silloin voi väittää, että tehtävä olisi aivopessyt hänet suhtautumaan suopeammin ei-heteroihin? Itse en tykkää kissoista, mutta en kokisi kissavideota vastaavan tehtävän yhteydessä kovin uhkaavana aivopesuna.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina

Jos katsoo kysymyksiä, ei voi kuin ihmetellä, miksi siinä oli se lesbojen pussauskuva. Se ei liittynyt asiaan mitenkään. Se oli silkkaa aivopesua: kun tarpeeksi toistetaan, muuttuu hyväksytyksi. Mutta, että tätä toimintaa kohdistetaan lapsiin ja asiantuntijoiden taholta, se on vastuutonta. Ja tämä kaikki sen takia, että homot pääsee homoleimasta. Hinta on liian kova.

Petri Muinonen

Samaa mieltä Merjan kanssa. "Yksi sadasta" poikkeuskäyttäytymisen syöttäminen lapsille normaalina kanssakäymisenä ja vieläpä erityisesti AV-materiaaleissa täyttää aivopesun tunnusmerkit. Ja ei kuvitella naiivisti etteikö nämä materiaalit tulisi toistumaan yhä uudestaan.

Onhan tarkoitus todella se, että pitää perustaa homouttamattomat koulut erikseen, jos näitä kohtauksia ei haluta opetusmateriaaleihin yliedustettuina? Onhan?

Olihan tämä odotettavissa, mutta lasten altistaminen jo tuossa iässä vähemmistön ideologisen agendan uhreiksi on vastenmielistä, kuvottavaa ja tallaa vanhempien (kouluun nähden) ensisijaisen arvoja koskevan kasvatusoikeuden yli.

-

Tärkeä kysymys Arto Jääskeläiselle: minkä opetusmateriaalikustantajan aineisto oli kyseessä? Mahdollisesti SanomaPron?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #135

Merja ja Petri: te olette todella sekaisin! Ei tässä ole mitään tyrkytystä. Videolla tyyppi kulkee ladulla ja näkee ihmisiä eri puuhissa. Suuteleva pari vilahtaa 2-3 sekuntia ja kyseessä ovat selvästi täysi-ikäiset, toisin kuin Jääskeläinen antaa 'lesbotutkallaan' ymmärtää.

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #138

Esa Mäkinen: "kyseessä ovat selvästi täysi-ikäiset"

Videokilippä, joo, muttei kohdeyleisössä. Materiaalin näkeville lapsille ei ole vielä edes opetettu mediakriittisyyttä; juuri siksi SETA halusi nämä materiaalit alakouluihin.

No, pitää vaan sitten opettaa mediakriittisyys kotona ja kertoa että koulun materiaali antaa vääristyneen kuvan todellisuudesta ja homosuhteiden yleisyydestä ja laadusta.

Esa, ylitsevuotavan suvaitsevaisuutesi alttarilla poltetaan lasten vapaus kasvaa ihan omien sukupuoliviettiensä mukaiseen terveeseen seksuaalisuuteen.

Toki suvaitsevaisuutesi koskee vain noita materiaaleja, meille toista mieltä oleville ei suvaitsevaisuutta sitten riitäkään ja pitää mennä henkilökohtaisuuksiin. Siitä syystä otan osaa: sinusta varmasti täytyi tuntua lähes yhtä pahalta kuin minusta

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #141

En minä ole millään muotoa suvaitsevainen, pois se minusta! Kummallista, ettei se jo ole käynyt selväksi...

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #150

Vihreä. Aatteet sen mukaisia.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina Vastaus kommenttiin #138

Olisi ollut relevantimpaa laittaa siihen pussaava heteropari, onhan heidän esiintyvyytensä toki niin paljon suurempi. Ja voisi ajatella, että koulu kuitenkin tukisi tätä suhdetta, joka kaikista vastakkaisista näkemyksistä huolimatta on kuitenkin yhteiskunnan perussolu ja tulevaisuuden tae.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #135

"Onhan tarkoitus todella se, että pitää perustaa homouttamattomat koulut erikseen, jos näitä kohtauksia ei haluta opetusmateriaaleihin yliedustettuina?"

No joo, mitä nyt kukin yliedustuksena pitää. Jossain toisessa keskustelussa varmaan parhaillaan kauhistellaan ei-valkoisten yliedustusta kyseisessä pätkässä ja sitä, miten moisella aivopestään lapset pitämään ruskeaihoisia aivan normaaleina ihmisinä. Kun eihän ihonväri mitenkään liity mobiililaitteiden käyttöön.

Videolla näytti olevan noin 25 toimijaa, kaksi ei-heteroa ei vaikuta erityisen silmittömältä yliedustukselta. Etenkin kun olettaisin, että kaikessa peruskoulun oppimateriaalissa suhdeluku on vielä pienempikin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #152

Paha on varmaksi arvioida oliko ei-heteroja vain kaksi... En kuitenkaan keksi syytä, miksi asia olisi sittenkään ongelmallinen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Miten on niin kuin omasta mielestäsi kasvatustyösi onnistunut, jos tyttäresi ei "uskaltanut sanoa mitä ajatteli videosta ettei saa huonoa numeroa koulusta"?

(1) Jos opettaja on ammattitaitoinen, ei hän kiinnitä oppilaan vastauksen sisältöön huomiota, vaan esim. siihen kuinka hän kykenee kyseistä ilmiötä tarkastelemaan eri näkökulmista, puolesta ja vastaan.

(2) Rohkaise tytärtäsi olemaan sitä mieltä, kuin hän on ja olemaan välittämättä kaikenmaailman kouluarvosanoista. Niilä ei elämänoppikoulussa ole merkitystä, omalla ajattelulla on.

Kyse on nimeoomaan sukupuolittuneesta kasvatuksesta, jossa tytöt opetetaan kilteiksi, miellyttämään toisia ja olemaan tuomatta omia mielipiteitä esille.

Petri Muinonen

(1) Liian iso oletus, ei toimi noin. Ei tosiaankaan

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos sinulla on todisteita tästä niin ilmoita ihmeessä. Syytät nyt meitä opettajia aika perusteellisesta velvollisuuksiemme laiminlyönnistä. Jos aiot jatkaa tätä mustamaalaamista niin se pitää perustella.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #154

Kun lukee kenen tahansa nationalistin tai kristillisdemokraatin asennetta opettajiin ja opetukseen niin ihmettelen tosi paljon, miten meillä ylipäänsä on niin vähän ihmisiä kotikouluissa.

Se on ihan mahdollista sekin.

Arto Jääskeläinen

@Tenka Issakainen
Miten lesbouden tarjoaminen liittyy äidinkielen opetukseen ?

Teennäinen selittely ei muuta tuota asiaa.

@Jiri Nieminen
Jep, yritän rohkaista omaan ajatteluun. Ympäristön paine vaan voi olla kova tuollaisessa tilanteessa. Ajattelee helposti, että kaikki muut ovat tyytyväisiä, itse olen väärässä. Vaatii todella rohkeutta ilmaista mitään omista tuntemuksista.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

En edelleenkään ymmärrä, miten siinä tarjotaan lesboutta. Tosin en videota nähnyt.

Ymmärtääkseni äidinkielen tunneilla opetellaan tulkitsemaan erilaisia aineistoja, niin kirjallisuutta kuin videoitakin.

Tuntuu hyvin naiivilta ajatella, että jonkin aineiston sisältö merkitsisi sen suosimista. Jos näin ajatellaan, niin omilla äidinkielen tunneillani tarjottiin ainakin huonoa koulumenestystä (Sieppari ruispellossa), marliininkalastusta (Vanhus ja meri) ja sotaa ja väkivaltaa monessa muodossa.

Arto Jääskeläinen

Sanot noin tai olet "ymmärtämätön", koska olet mieltynyt lesbouden tarjoamiseen jopa äidinkielen tunnilla.

Tuo on yksi asenne, mutta ei vastaa näkemystäni asiallisesta äidinkielen opetuksesta.

En halua kinastella tuosta kanssasi.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #12

Haha :D Ei kun oikeasti, etkö voisi perustella, miksi tuo olisi lesbouden tarjoamista, mutta Sieppari ruispellossa ei sitten kannustaisi lyömään laimin koulunkäyntiä?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Minulle tuli jopa mieleen kysymys siitä, millä perusteella blogisti (tai tyttärensä) tulkitsee nuo kuvassa olevat naiset lesboiksi? Eikö kaksi naista voi suudella toisiaan olematta lesboja, ihan vain kaikessa ystävyydessä? Vai pitääkö suutelemisessa välttämättä olla (tai nähdä?) seksuaalinen jännite?

Yrjö Pulaus Vastaus kommenttiin #17

En tiedä oletko sokea vai tyhmä, mutta jos katsot tarkasti, saatat huomata naisten postaavan kuvan tekstillä "just married".

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Pienellä ihmisellä ei ole helppoa. Ai että kansakoulussa olisi tehnyt mieli tokaista opettajalle, että miksi meille tuputetaan satuja, kun oltiin uskontotunnilla. En uskaltanut.....

Arto Jääskeläinen

Sadut kuuluvat normaalina osana lasten elämään.

Poikkeavan seksuaalisuuden tyrkyttäminen ei.

Vielä vähemmän äidinkielen tunnilla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vihervasemmiston opit leviää kuin syöpä länsimaissa. Uusliberalistinen EU onneksi häviää omaa mahdottomuuteensa konservatiivien äänillä ja harhaopit katoaa kuin Pirkkalan monisteet historian hämärään.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ehkä kannattaisi katsoa tuo video ihan oikeasti ajatuksella eikä ennakkoluulolla. Tuo parin sekunnin tyttöjen suutelupätkä tai lesbous ei todellakaan ollut se videon idea. Mutta, jos ei tajua niin ei tajua. Näkee vain mörköjä ympärillään. Uskon, että tajuttuaan asian Jääskeläisen tytär selviää tyrmistyksestään. Isukista en mene sanomaan. Linkki alla.

https://m.youtube.com/watch?v=aewkoP7IFzw

Arto Jääskeläinen

Ihan selvää lesbouden markkinointia upotettuna muun yhteyteen.
Eihän tuossa ole mitään epäselvää.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Kiitos linkistä! Voi hyvä tavaton, melkoista mielikuvituksen lentoa vaatii nähdä tuota lesbouden markkinointina. Ahdistavia kohtia klipissä kyllä oli, etenkin tuo jossa pikkumuksuille oli lykätty älylaitteet käsiin.

Arto Jääskeläinen

Vaatii täydellistä sokeutta, ellei näe tuota lesbouden ja homouden markkinointina.

Ellet TODELLA huomaa sitä, niin on syytä pysähtyä hetkeksi miettimään mitä ajattelulle on tapahtunut. Tiedotusvälineiden toiminta on silloin jo tehnyt turruttavan tehtävänsä ajattelulle. "Millään ei ole väliä" -ajattelu on silloin jo vallannut mielen. Tuollainen "kaikki arvot alas" -ajattelu on tosin yleistä vasemmistoliberaalin ajatusmaailman omaavilla, esimerkikki puoluekentästä vihervasemmisto (Vasemmistoliitto & Vihreät).

Kalle Erkkilä

Veikkaan, että jos kouluissa opetettaisiin esim. uskontotunnilla, kuinka Raamatussa käsitellään sodomiitteja oikeudenmukaisesti, niin aikamoinen älämölö siitä syntyisi suvakkien taholta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jos kuule uskonnontunnilla käsiteltäisiin Raamattua ns. asianmukaisesti, niin saattaapa olla, että edes ns. kristityiltä se ei saisi kannatusta. Vai luotatko itse siihen, että vaikkapa lasten tappamiset, elävältä hautaamiset ja kivitysrangaistukset nostattaisivat ennenkuulumattoman innostuneen uskoontulon ja herätyksen aallon?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Raamattu on nykyaikana aika huono esikuva ja roolimalli jos sen ottaa aivan kirjaimellisesti. Jos Raamatun mukaan haluaa elää aivan kirjaimellisesti ja kaikkia Raamatun lakeja noudattaa ja syntisiä kohdella kuvatunlaisella tavalla niin se lienee mahdotonta. Tai jos hallitus ja oikeuslaitos toimisi niiden käskyjen mukaan. Taitaisi jäädä Hitler, Stalin ja Pol Pot pikkutekijöiksi oman väestönsä surmaamisessa jos Raamatusta tehtäisiin virallinen perustuslaki ja se määritteli ihmisoikeudet. Ja taitaisi ISISkin olla aika rauhallista porukkaa tuohon verrattuna. Mitäs Kalle itse tekisi seksuaalivähemmistöille, juopoille, huorintekijöille jos saisit absoluuttisen vallan ja tulkintasi Raamatusta ja sen oikeusjärjeltelmästä olisivat mieleisesi. Montako miljoonaa vähenisi Suomen väkiluku?

Kalle Erkkilä

Raamattu ei anna lupaa yksittäisen kristityn antaa lain mukaista tuomiota, vaan se kuuluu tuomareille. Mutta jos lait olisivat meillä voimassa, niin se tarkoittaisi, että suurin osa väestöstä eläisi Herran nuhteessa ja aika pian pääsisimme roskaväestä eroon (juopot, laiskat, sodomiitit, huorintekijät jne).

Ai, että olisi makiaa elämää.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #110

Eli ISIS:ksen maailmankuva (homoilta henki pois, juopot ruoskitaan, aviorikkojia rangaistaan) lakeineen olisi ihanteellinen jos vaan olisivat kristittyjä eivätkä muslimeja. Yllättävän kova hinku on alueen muslimeilla pois alueelta vaikka pääuskonsuunta on sama kuin heille ja koska syntisiä rangaistaan niin elämän pitäisi olla makiaa, mutta ei vaan taida olla?

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #112

Kristinuskoon ei kuulu miekkalähetys eikä väkivalta. Eikä kristityt pakota ketään uskoon*. Ja jos joku välttämättä haluaisi hillua ja huorata, niin Ruotsihan on tuossa vieressä. Siis tilanteessa, jos Suomi olisi kristitty kansakunta.

*Turha vetää tähän mukaan katolisen kirkon tekemiset historian kulussa. He eivät koskaan ole olleet kristittyjä.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #118

Eli ei miekkalähetystä mutta "poikkeavat" karkoitettaisiin vieraaseen maahan tai tapettaisiin jos eivät sopeutuisi. Miten tuo eroaa käytännössä ISIS:ksen toimintamallista. Miten ISIS:ksen teloittama tai karkoittama homo eroaa "kristityn" teloittamasta ja karkoittamasta homosta. Miten karkoittaisit käytännössä satoja tuhansia ihmisiä ilman väkivaltaa omasta maastaan jos Suomi oli kristitty kansakunta.

Ja jos ajatellaan kristinuskon perusteita ja tulkintoja niin siihen kyllä kuuluu väkivalta hyvin oleellisesti. Esimerkiksi lapsen ruumiillinen kuritus on aikoinaan ollut uskonnollisen näkemyksen mukaan suotavaa. Esimerkiksi luterilaisen opin oppi-isä Martti Luther oli kuolemantuomion kannattaja. Lisäksi yllättävän monet itsensä "oikeiksi" kristityiksi mieltävät ovat lähes valmiita teloituttamaan homot, islamilaiset ja muut syntiset kansanryhmät.

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #121

Lapsen kurittaminen ei ole väkivaltaa, vaan ojennus, jos lapsi käyttäytyy huonosti. Tätä kasvatusmenetelmää on käytetty kutakuinkin kaikissa kulttuureissa iät ajat.

Raamatussa tunnetaan myös karkottaminen eräänä rangaistuskeinona. Nykypäivänä se varmaankin käytännössä tapahtuisi siten, että esim. juoppo kannetaan ruotsinlaivaan ja kaulaan laitetaan lappu, jossa lukee "Asyl". Eli hiukan samaan tapaan kuin Suomeen tulevat laittomat maahantulijat toimii. Onhan tännekin tullut lyhyessä ajassa yli 30 000 "sopeutumatonta".

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #133

Eiköhän lainsäädäntö ja tuomioistuimet määrittelevät mikä on väkivaltaa. Lapsen ruumiillinen kuritus määritellään pääsääntöisesti nykyään eriasteisiksi pahoinpitelyrikoksiksi. Väkivalta on aina väkivaltaa. Sillä piiskataanko lasta Raamatun sanan "armosta" tai psykopaattisen vanhemman "huviksi" ei käytännössä ole paljonkaan eroa. Kipu on kipua ja väkivalta väkivaltaa.

Vertailun vuoksi joillakin rikollisjärjestöillä on omat sääntökirjansa ja ohjeensa joissa esimerkiksi "muilutus" on eräänlainen ojennus jos jäsen käyttäytyy huonosti. Raamatun sallima lasten kuritus "pahoinpitelemällä" on aivan samanarvoista lainsäädännön edessä kuin rikollisjärjestön ohjekirjan sallima "muilutus".

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #146

Se että jokin asia on "nykyaikaa", ei tee sitä yksiselitteisesti oikeaksi.

Nuo vertauksesi rikollisjärjestöihin ja psykopaatteihin hiukan ontuvat. Jos Raamatun lait olisi voimassa, niin sellaiset tyypit todennäköisesti vietäisiin tuomioistuimen päätöksestä paikkakunnan soramontulle kivitettäväksi. Ongelma hoidettu.

Ja olet oikeassa, lainsäädäntö sanelee mikä on esim. väkivaltaa. Raamatun lakien ollessa voimassa, ne sanelisi asiat eri näkökulmasta.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #118

Hei Muinonen, näitkö mitä Erkkilä kirjoittaa kommentissa 118?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #118

Jos katolilaiset eivät ole kristittyjä, niin ketkä ovat?

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #134

Ne jotka ymmärtävät, että armo ja ikuinen elämä on lahja, joka saadaan uskomalla ja tunnustamalla, että Jeesus Kristus kuoli, haudattiin ja nousi kuolleista ja sillä sovitti ihmiskunnan synnit kertakaikkisesti.

Pelastusta ei saa omalla työllä tai teoilla. Jos lahjasta pitäisi teoillaan maksaa, se ei olisi enää lahja.
Kerran pelastunut ei voi pelastustaan enää menettää (niin kuin jotkut luterilaiset opettaa).

Hyvin yksinkertaista. Pelastuminen on helppoa kuin mikä.

Arto Jääskeläinen

Olemme niin laajasti vihertävän liberaalin porukan saappaan alla tiedotusvälineissä ja nyt jo koulussakin, että saa vain ihmetellä. Kaikki asiallisuus pyritään hävittämään. Rajattomuus on liberaalivasemmistolainen ihanne, kaikki käy ja millään ei ole väliä. Kunhan se vain on liberaalivasemmistolaisuuden aatteen mukaista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun omat, nyt jo aikuiset lapsemme, kaksi poikaa ja tytär, olivat yläasteikäisiä meidän vanhempien taholta heitä valistettiin sukupuolisen vähemmistön olemassaolosta ja siitä, että se on aivan yhtä hyväksyttävää kuin olla hetero. Tosiasiat sukupuolisista suuntautumisista on parempi kertoa kotona, kuin, että murrosikää lähestyvät lapset kuulevat ne kavereiltaan, joille kenties kotona on annettu virheellinen kuva sukupuolisesta vähemmistöstä

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

A.G:".. kaksi poikaa ja tytär, olivat yläasteikäisiä meidän vanhempien taholta heitä valistettiin sukupuolisen vähemmistön olemassaolosta.."

Hyväksyttävyydestä en tiedä, se lienee jokaisen omassa pääkopassa, mutta huomaatko mitään merkillistä oman julistuksesi (jossa komeasti taputtelet itseäsi selkään suvaitsevaisuudestasi) ja tämän blogin välillä? Kirjoittajahan siis juuri peräänkuulutti tätä seikkaa, ettei _koulun_ pitäisi opettaa tällaisia juttuja, ainakaan kovin nuorille.
Tämän samanhan toteat itsekin hieman myöhemmin, eli(AG);"Tosiasiat sukupuolisista suuntautumisista on parempi kertoa kotona, "

Ei nyt mitenkään ihmeellistä, mutta toki hieman huvittuneena pitää seurata miten tätä oikeastaan blogistia komppaavaa kirjoitusta suosittelee täpöllä esim. peukkuautomaatti Elkama, kuten myös muutama muukin hengenheimolainen.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Yritetään nyt vielä kerran. Tuossa videossa ei ole kyse mistään lesbouden tai homouden opettamisesta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #107

R.E.L:" Tuossa videossa ei ole kyse mistään lesbouden tai homouden opettamisesta."

Mistä sinä sen tiedät? Oletko tehnyt tuon videon? Mielestäni en ole kuitenkaan tuollaista edes väittänyt, mutta kuten täällä joku muukin, niin ihmettelen mitä tekoa tuollaisella pätkällä on tuossa kohtaa.
Miksi siis tätä maailmaamme tarvii yrittää väkisin kääntää sellaiseksi, että mahdollisimman nuorena ja mahdollisimman paljon. Jos sinusta joku asia on "normaalia", niin kenties oma, tahi jonkun muun näkemys siitä voi olla toisenlainen.

Arto Jääskeläinen

Olen aina tuonut esille, että ketään ei saa kiusata ja se on itsestäänselvyys ollut meillä aina.
Sen sijaan en osannut odottaa, että koulu alkaisi jo varhaisessa vaiheessa tarjota tämän tyyppistä asennemuokkausta, joka ei perustu mihinkään kiusauksen ehkäisyyn, vaan on vääränlaisia ajatuksia ja vääränlaista "normaaliutta" herättävää, ikään kuin kaikkien tulisi käyttäytyä noin.

Koulun asema käyttäytymismallien tarjoajana on ongelmallinen, kun vähemmistökäytöstä pyritään esittämään yleisenä mallina kaikille.
Näin silloinkin, vaikka kotona osattaisiin kertoa miten asiat ovat yleensä.

Samoin vähemmistökäytöstä täytyy pystyä arvostelemaan aivan samoin kuin enemmistökäytöstäkin. Muuten olemme todella vääristyneessä tilanteessa, emme missään tasa-arvossa.
Merkkejä siitä, että vähemmistökäytöstä ei saisi arvostella, on ollut runsaasti erilaisina henkilökohtaisina solvauksina. Valitettavasti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olenkohan ihan epänormaali, kun en tuota tyttöjen pussailua ja siitä kuvan ottamista mieltä lesboudeksi. Tytöt teki tuollaista jo seitsemänkymmentä luvulla meitä poikia härnätekseen.

Arto Jääskeläinen

Videosta näki heti, että kyseessä on lesbot. Silmäsi ei liene niin harjaantunut.
70-luvullakin oli lesboja, hyvin harvassa silti ja asiaa ei tuotu korostetusti esiin eikä tyrkytetty kaikille, pikemminkin päin vastoin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Miten harjaantunut silmäsi tunnisti lesbon?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Videossa vaan ei stillkuvassa näkyvä "Just married" oli ihan hyvä vihje pussailun kontekstista, mutta en menisi kehumaan että sen huomaaminen erityistä harjaantumista vaatii :)

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #34

Totta molemmat :)

Kun nyt oltiin uteliaita, niin olen erään telttakampanjan aikana kohdannut lukemattomia vähemmistön edustajia. Ne tytöt sateenkaarisateenvarjoineen viihtyivät telttamme lähistöllä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #40

Tarkoittaako tämä, että pystyt tunnistamaan homot ihan vaan katsomalla?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #90

No varmasti, jos tulet poikakaverisi kanssa eteeni pussailemaan.
Näkyy se muutenkin, mutta ei kuulu mitenkään tähän kouluteemaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #34

Harjaantunut lesbotutkani tarvitsi lukulasit tuon viestin löytämiseksi, mutta olihan se siellä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tarina Teheranista (en ollut itse paikalla...)

Paikalliset nuoret opiskelijat olivat pistäneet pystyyn pippalot, joissa oli tarjolla myös alkoholipitoisia juomia. Paikalle saapui sikäläinen (uskonnollinen) poliisi mutta onneksi rajavalvonta pelasi, joten juomat saatiin riittävän hyvin piiloon.
- Täällähän tuoksuu ihan alkoholilta.
- Mistä herra poliisi sen tietää?

Minun lesbotutkani on aika heikko. En ikinä olisi voinut uskoa, että Amanda Lee Rogers on lesbo...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.J:" En ikinä olisi voinut uskoa, että Amanda Lee Rogers on lesbo..."

Nyt tarttis enää tietää kuka hän on? (okei, googgeloin, joten nyt tiedän). Mutta itselleni oli täydellinen yllätys että Jillian Michaels on samaa mieltä itseni kanssa(tykkää tytöistä).
Piti päästä tuomaan tämä oma hämmästykseni esiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei sukupuolisessa suuntautumisessa ole vääränlaista "normaaliutta" kyllä "luonto tikanpojan puuhun vetää" Edesmennyt arkkipiispa Mikko Juva ymmärsi aikoinaan lesbouden olevan yhtä luonnollista, kuin heterous, mutta sen asian ymmärtämiseen tarvittiin oma tytär joka on sukupuoliselta suuntautumiseltaan lesbo.

Arto Jääskeläinen

Tottakai on väärin esittää poikkeava/epänormaali tilanne normaalina asiana.

Tuo on aivan numeerinen asia, esimerkki: 99% on suurempi kuin 1%.

Normaali asia on silloin se 99% ja epänormaali tai poikkeava tilanne 1%.

Näin siis matemaattisesti ja myös puhekielessä.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Mutta eikös sukupuolineutraalin avioliiton kannatus ollut yli 50% eduskuntatasolla aikoinaan koska lainmuutos tuli voimaan. Kansalaisten keskuudessa yli 50% kannattaa sukupuolineutraalia avioliittoa. Jos prosenttiosuudet ratkaisevat normaaliuden ja epänormaalin niin tällä perusteella sukupuoliavioliittolaki on aivan normaalia. Itse taidat kuulua vähemmistöön kantoinesi niin kuulutko silloin epänormaaliin mielipiteeseen vai käsitinkö jotain väärin?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #96

Käsitit oikein, mutta se ei tee käsityksestä oikeaa. Propsit kuitenkin loogisesta päättelystä, joka periaatteessa pakottaa Jääskeläisen joko toteamaan väitteensä vääräksi tai itsensä epänormaaliksi. Veikkaan kuitenkin hänen lähtevän väittelemään kannatuksen määrästä ja miten lehtien avoimet nettikyselyt todistavat että...

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Me olemme kaikki yhdistelmä ominaisuuksia, joista toiset ovat enemmistöllä ja toiset vähemmistöllä. Joillakin on siniset silmät ja toisilla ruskeat, toisilla taipumus johonkin sairauteen ja toisilla taas ei. Blogistilla näkyy olevan silmälasit, kuten minullakin. Se kertoo silmän ominaisuudesta, jota sanotaan sairaudeksi, koska se voidaan parantaa erityisellä apuneuvolla, silmälaseilla. Meille kummallekaan tuskin tulisi kuitenkaan mieleen sanoa, ettemme olisi normaaleja ihmisiä.

Seksuaalisuudessa on aivan samoin eri variaatioita. Siitä huolimatta elämme elämäämme aivan samoin: syömme, nukumme, käymme töissä, vietämme vapaa-aikaa. Olemme siis "normaaleja" ihmisiä. Jos nämä erilaiset ominaisuudet meissä sulkisivat meidät normaaliuden ulkopuolelle, olisimme siellä kaikki, koska meillä kaikilla on tällaisia vähemmistöominaisuuksia, ellei muuten niin piilevinä geeneissä.

Tietysti, jos erityisesti haluaa, voi ottaa jonkin ominaisuuden tikunnokkaan, ja väittää, että sen omaavat ovat epänormaaleja, mutta se kuten sanottu osuu hyvin pian omaan nilkkaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minua jäi häiritsemään tämä normaali/epänormaali puhekielessä. On normaalia, että ihmiset ovat seksuaalisesti kiinnostuneita toisistaan. On normaalia, että toisinaan seksuaalinenkin kiinnostus kohdistuu oman sukupuolen edustajaan.

On toki totta, että vain noin 5 % aikuisista ovat homoseksuaaleja. Ei se heistä epänormaaleja tee. He ovat normaalilla tavalla seksuaalisesti kiinnostuneita toisesta ihmisestä.

Ja vielä rautalangasta:
On myös ihan normaalia, että aikuinen ihminen omistaa auton. Vaikka Volvon omistaakin vain alle 5 % aikuisista, Volvonkaan omistajia ei pidä pitää epänormaaleina.

Sitten vielä sananen tuosta kristillisten kiinnostuksesta seksuaalisuuteen. Minusta on perin kummallista, että jollain ihmisryhmällä on näin poikkeava suhtautuminen muiden ihmisten seksielämää kohtaan. Eivätkö ihmiset saisi elää ja ilmaista seksuaalista suuntautumistaan ja käyttäytymistään itse?

Seksuaalinen kanssakäyminen johtaa vain harvoin lisääntymiseen tai perheen perustamiseen. Normaalisti ihmiset harrastavat seksiä keskenään ilman, että on tarkoitusta tehdä lapsia tai muodostaa parisuhdetta kumppanin kanssa. Lähes jokaisella suomalaisella on useita seksuaalisia suhteita ennen kuin ensimmäistä kertaa perustavat perheen. Perheen perustaminenkin voidaan toistaa muutamia kertoja elämän aikana. Seksuaalisuudella on siis itse asiassa hyvin vähän tekemistä lisääntymisen kanssa.

Mutta suurkiitos Arto asian nostamisesta käsittelyyn. Kuten huomaamme, asiasta syntyi keskustelua. Silmämääräisesti arvioiden "normaalisti" suhtautuvia kommentteja oli suurempi joukko kuin niitä, joissa naisten suutelun esittämistä paheksuttiin.

Olen pahoillani, että jotkin keskustelijat eivät saaneet asiaansa ilmaistuksi ilman, että kohdistivat kommenttinsa sinuun henkilönä. Ja olen toki pahoillani tyttäresi puolesta. Koulussa esitetään, ajattelua herättäviä ja joskus järkyttäviäkin aiheita. Vaikka kyse on ihan normaalista opetussuunnitelmaan kuuluvista asioista, oppilaat ovat erilaisia ja kehityksessään eri tasolla asioista kuullessaan. He kokevat asiat joskus eri tavoin. Oman lapseni kohdalla samankaltainen tapahtuma tapahtui historian tunnilla, kun oli kerrottu giljotiinin käytöstä ja toiminnasta Ranskan vallankumouksen yhteydessä. Jouduimme käymään tapahtumia läpi kotona monien päivien ajan.

EDIT: Vasta tämän uuden kommentin julkaisun jälkeen huomasin sinun poistaneen edellisen kommenttini, jonka alussa ihmettelin, kuinka kahden naisen suutelun perusteella pystyit erottamaan, että suutelijat olivat homoseksuaaleja. Olen pahoillani, että olen kommentillani pahoittanut mieltäsi siinä määrin, että olet minunkin kommenttini joutunut poistamaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #216

Poistettu kommenttisi oli muistaakseni täysin asiallinen, mutta on toki kohteliasta pahoitella. Emme voi aina tietää mistä kukakin pahoittaa mielensä. Blogistin asennetta toki alleviivaa vahvasti se, että hän poistaa keskustelusta joka viidennen kommentin. Selvästikään hän ei halua, että koko kirjo näkyy. Ei edes normaali ja sivistynyt.

P.s. Blogistilla on luonnollisesti täysi oikeus päättää julkaistavista kommenteista blogissaan, en kyseenalaista oikeutta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #286

Pyrin kyllä keskustelemaan asiallisesti, provosoin vain silloin tällöin.

Kommentissani ei ollut nälvintää enkä asettanut Jääskeläistä ainakaan huonompaan valoon kuin hän itse julkaistessaan tämän blogitekstin.

Käyttäjän PirjoAnitaTolonen kuva
Pirjo Tolonen

Tämä homotuputus on Ranskassa aiheuttanut suuria kustannuksia terveydenhoito menoissa nuorten mielenterveysongelmien lisääntyessä hurjasti. Lapset eivät enää tiedä, ovatko he tyttöjä vai poikia. Eräskin tyttö kertoi olevansa viikon tyttö, toisen poika , vuorotellen. Nuorilla on siellä vakavia identiteetti ongelmia.

Yksinkertaisesti. Suomessa tähän puututtava. Setan vaatimuksiin EI SAA SUOSTUA!
Lapsemme ovat liian arvokkaita, murrosikä on herkkää aikaa. Tytöillä on oltava oikeus olla tyttö, ja pojalla oikeus olla poika.
Ranskassa on menty jo niin pitkälle, ettei ole tyttöjä ja poikia, on vaan ihmisiä. ei isää eikä äitiä, vaan Vanhempi 1 ja vanhempi 2.

Kiitos ei tätä mallia Suomeen!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Voi hyvä Tolonen, ei kukaan ole kieltänyt tyttöä olemaan tyttö tai poikaa olemaan poika.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ilmeisesti Ranskassa on kielletty. Suomalainen valtamedia on vaiennut tästäkin!

Arto Jääskeläinen

Kyllä sukupuolten häivyttäminen myös kielenkäytössä on aivan selkeästi gender-ideologian osa samoin kuin "sukupuolisensitiivisyyden" osa, jota tarjotaan jo päiväkoteihinkin. Kas kun "heteronormatiivisuus" (että on kaksi eri sukupuolta) on joidenkin radikaalien mielestä kauhea peikko:

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Päiväkoteihin ollaan jo tarjoamassa materiaalia ja koulutusta, jossa vaaditaan omaksumaan tuo "sukupuolisensitiivisyys" eli välttelemään tyttöön ja poikaan liittyviä nimityksiä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tuollaista identiteettikriisiä, sen syitä ja seurauksia käsiteltiin Suomessakin varsin ansioituneesti jo 80-luvun puolivälissä: Leevi And The Leavings - Poika Nimeltä Päivi

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuinka muuten Pohjois-Koreassa käsitetään homoseksuaalisuus? Vai eikö siellä ole homoja ollenkaan?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #59

Varmasti Pohjois-Koreassakin on homoseksuaaleja. Toistaiseksi en ole nähnyt mitään viitettä siihen, että heihin suhtauduttaisiin jollain tietyllä tavalla.

Ylipäätään Pohjois-Koreassa seksuaalisuutta pidetään sen verran intiiminä asiana, että sitä ei levitellä julkisesti. Esimerkiksi pornon levittäminen ja (luullakseni) hallussapito on kiellettyä.

Pohjoiskorealaiset rakkauselokuvat ovat hyvin viattomia länsimaisen ihmisen mittakaavan mukaan, ja vaikuttaa siltä, että vanhat perinteet ovat edelleen kunniassa esimerkiksi siten, että ei ole kovin tavatonta, että vanhemmat löytävät lapsilleen sopivat puolisoehdokkaat. Tässä esimerkiksi yksi elokuva, joka kertoo siitä, miten perheen äiti intoilee aikuisen mutta edelleen vanhempiensa luona asuvan poikansa naittamisesta jollekin tytölle: O Youth! (1994, English Subtitles)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #74

Tuolta osin näyttäisi Pohjois-Korea olevan mallimaa, jossa luomisjärjestykset tunnetaan!

Janne Kejo ujostelee turhaan Pohjois-Korean hyviä puolia!

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Olen suorannut aika ajoin Jääskeläisen kirjoittelua. Millainen mahtaa olla blogistin ideaalinen maailma, Suomi ja koulu? Minkälaista kouluopetuksen tulisi olla ihan konkretian tasolla? Jokin detaljeihin menevä esimerkki voisi olla valaiseva.

Arto Jääskeläinen

Tiedän ainakin millaista kouluopetuksen ei pidä olla.

Nyt on menty jo sellaiseen poikkeavuuksien tyrkytykseen ja poikkeavien mallien tarjoamiseen normaalina.

Saa riittää. Liika on liikaa.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

@50.

Kun blogisti tietää, mitä kouluopetuksen ei tule olla, niin koko opetuksen skaalasta jää silloin jäljelle toivottava opetus, kun ei-toivottu sisältö poistetaan. Muutaman blogistin kirjoituksen koskien kouluopetusta lukeneena toivoisin blogistin kertovan, mitkä ovat opetuksen toivottovat konkreettiset sisällöt. Minua ihan oikeasti kiinnostaa, mitä yksityiskohtaisia sisältöjä blogisti tarjoaa kouluopetukseen ja miten nuo sisällöt valitaan. Miten blogistin ideaalin mukaiset sisällöt toteutetaan niiden lasten ja nuorten kohdalla, jotka eivät jaa blogistin arvomaailmaa? Lapsilla ja nuorilla on ihan omaa ajattelua täysin riippumatta siitä, mitä lapsen/nuoren huoltajat/holhoojat ajattelevat kustakin asiasta. Valitsevatko opetuksen sisällöt lapset vai tietyn ideaalisen opetuksen mielikuvan muodostaneet aikauiset, esim. juuri blogisti tai vastaava taho?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #56

Olen ajat sitten kysynyt juuri samaa, vastausta ei tietenkään kuulu eikä näy.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Minkälainen on koulu, jossa ei saa kuvata poikkeavuutta mitenkään? Miten määrittelet ne poikkeavuudet, joiden kuvaaminen on kiellettyä? Eivätkö esim. kehitysvammaisuus tai jokin voimakas uskonnollisuus ole poikkeavuuksia. Pitääkö niiden kuvaaminen koulumateriaaleissa kieltää?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #176

Jos luet tuon blogin niin huomaat, että kirjoittaja on ehkä pikemminkin ihmetellyt sitä, kuinka peruskouluun tungetaan nykyään ideologista ja poliittista sisältöä, jota voi pitää arveluttavana. Tästä esimerkkinä vaikka se opetushallituksen kyseenalainen tasa-arvo-opas vuodelta 2015. Sitä on paheksuttu jo eduskunnassakin.

http://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustan-lohi-vaa...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #191

Kouluissa opasta ei ole pidetty kyseenalaisena tai arveluttavana. Lohi on ymmärtänyt oppaan merkityksen ja sisällön väärin. Oletan, ettet itse ole opasta lukenut ja et tiedä siitä mitään.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #195

Mistä tiedät, että Lohi on ymmärtänyt väärin? Oletko kysynyt häneltä? Ei kannattaisi tehdä olettamuksia muiden henkilöiden puolesta. Kyseisestä oppaasta löytyy mm. lause "Tasa-arvokäsite kattaa myös sukupuolen moninaisuuden eli hyväksyy ajatuksen, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi" Tuohan on ihan järjetöntä. Tunnen kyllä monia opettajia, jotka syystä pitävät tällaista julkaisua hyvin kummallisena. Mutta tuo julkaisuhan meneekin enempi viihdekirjallisuuden puolelle, kun ei sillä ole mitään virallista merkitystä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #200

"Mistä tiedät, että Lohi on ymmärtänyt väärin?"

Luin hänen mielipiteensä.

"Tuohan on ihan järjetöntä."

Ei ole. Tätä sinulle yritettiin selittää pitkään mutta totesit, että vastaukset näihin voi johtaa laista.

"Tunnen kyllä monia opettajia, jotka syystä pitävät tällaista julkaisua hyvin kummallisena."

Hienoa, kerrotko vaikka yhden koulun, jossa joku heistä opettaa niin kysäisen asiasta?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #202

"Luin hänen mielipiteensä"

Vai onko sittenkin niin, että Lohi ymmärsi ihan oikein, mutta kun luit hänen mielipiteensä ja se ei miellyttänyt, niin sen vuoksi tällainen mielipide on mielestäsi väärin ymmärtämistä?

"Ei ole. Tätä sinulle yritettiin selittää pitkään, mutta totesit, että vastaukset näihin voi johtaa laista"

Näin asianlaita myös on, vastauksen voi johtaa laista. Tietysti jossain pienemmissä porukoissa voi uskoa sitten mihin huvittaa, mutta ei pidä ihmetellä, jos ympäröivä maailma ei lähde mukaan tällaisiin juttuihin.

"Hienoa, kerrotko vaikka yhden koulun niin, jne."

Jätän nyt nimet mainítsematta, mutta voin todeta, että eräs näistä mainitsemistani opettajista toimii johtotehtävissä omassa koulussaan. Hänellä on takanaan yli 15 vuoden ura koulumaailmassa.
.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #204

"Vai onko sittenkin niin, että Lohi ymmärsi ihan oikein, mutta kun luit hänen mielipiteensä ja se ei miellyttänyt, niin sen vuoksi tällainen mielipide on mielestäsi väärin ymmärtämistä?"

Lohi ymmärsi väärin. Opas ei missään kohti kannusta sellaiseen. Jos kannustaisi, niin voisit siteerata opasta.

"Jätän nyt nimet mainítsematta, mutta voin todeta, että eräs näistä mainitsemistani opettajista toimii johtotehtävissä omassa koulussaan. Hänellä on takanaan yli 15 vuoden ura koulumaailmassa."

Ikävä ettei hän ymmärtänyt kun muut ymmärsivät. Opas ei ole kovin monimutkainen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #210

"Lohi ymmärsi väärin. Opas ei missään kohti kannusta sellaiseen. Jos kannustaisi, niin voisit siteerata opasta"

En tiedä, mitä tarkoitat kannustamisella. Kukaan ei ole sellaisesta puhunut. Kansanedustaja Lohi kylläkin totesi mm. että "Tasa-arvoa ei edistetä sillä, että yritetään tehdä koko maailma suku­puo­li­neut­raa­liksi. Minusta tytöt saavat olla reilusti tyttöjä ja pojat poikia tule­vai­suu­des­sakin. Toivottavasti opetus­hal­litus tarkistaa linjaansa". Se on ihan fiksusti sanottu.
Vaikka oppaassa ei varsinaisesti esitetä etteivät tytöt saisi olla tyttöjä ja pojat poikia, niin siinä kuitenkin on älyttömiä väitteitä, kuten että "sukupuolia on enemmän kuin kaksi"

"Ikävä ettei hän ymmärtänyt kun muut ymmärsivät. Opas ei ole kovin monimutkainen"

Mainitsemani opettaja ymmärsi hyvin, että opetushallituksen oppaassa on paljon kummallista identiteettipolitiikkaa, jolla ei ole yhteyttä opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen. Kukaan tuntemani opettaja ei pidä tuota vihkoa vakavasti otettavana.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #217

Niin opas ei millään tavalla kannusta siihen, että pitäisi tehdä koko maailma suku­puo­li­neut­raa­liksi. Jos näin olisi niin sinä voisit oppaasta sen siteerata.

"Vaikka oppaassa ei varsinaisesti esitetä etteivät tytöt saisi olla tyttöjä ja pojat poikia, niin siinä kuitenkin on älyttömiä väitteitä, kuten että "sukupuolia on enemmän kuin kaksi."

Myönnät siis asian itsekin. Ja väite ei ole älytön. Sukupuoli ei ole biologisesti, sosiaalisesti tai psykologisesti binäärinen.

"Mainitsemani opettaja ymmärsi hyvin, että opetushallituksen oppaassa on paljon kummallista identiteettipolitiikkaa, jolla ei ole yhteyttä opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen. Kukaan tuntemani opettaja ei pidä tuota vihkoa vakavasti otettavana."

Jos hän luuli, että tuo opas olisi vain opetussuunnitelmaa varten niin hän ei ymmärtänyt sitä. Se voi olla ongelma, sillä tuo opas on tasa-arvosuunnitelman laatimista varten. Se on kirjattu lakiin. Tasa-arvolain täydennys 30.12.2014 toi perusopetuslain piirissä oleville kouluille koulukohtaisen tasa-arvosuunnitelman laadintavelvoitteen.

Jos hän johtavassa asemassa, eikä ymmärrä opasta niin siitä voi olla ongelmia koululle. Voitko kertoa mistä koulusta on kysymys? Pitää varmistaa, etteivät he ole laiminlyöneet velvollisuuksiaan. Kukaan tuntemasi opettaja ei siis pidä lakia vakavasti otettavana? Nyt taidat keksiä itse näitä juttuja.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #220

"Myönnät siis asian itsekin. Ja väite ei ole älytön. Sukupuoli ei ole biologisesti, sosiaalisesti tai psykologisesti binäärinen."

Ihmiset ovat keskenään erilaisia, se on selvää. Ja erilaisia poikkeavuuksia esiintyy. Mutta nuo sukupuolen moninaisuusjutut ovat kyllä ihan höpöjuttuja. Saat toki niihin uskoa kaikin mokomin jos vain haluat.

"Jos hän luuli, että tuo opas olisi vain opetussuunnitelmaa varten niin hän ei ymmärtänyt sitä. Se voi olla ongelma, sillä tuo opas on tasa-arvosuunnitelman laatimista varten. Se on kirjattu lakiin. Tasa-arvolain täydennys 30.12.2014 toi perusopetuslain piirissä oleville kouluille koulukohtaisen tasa-arvosuunnitelman laadintavelvoitteen."

Ei hän niin luullut. Tasa-arvosuunnitelma on asia erikseen ja se pitää tehdä. Mainitsemani opettaja siis vain ihmetteli miksi oppaassa on poliittista ja ideologista sisältöä, jolla ei varsinaisesti olemitään tekemistä tasa-arvon kanssa

"Kukaan tuntemasi opettaja ei siis pidä lakia vakavasti otettavana? Nyt taidat keksiä itse näitä juttuja."ä

Enhän minä niin sanonut. Taisit itse keksiä, että olisin näin sanonut? Olen kyllä maininnut, että tuota tasa-arvo-opasta ei pidetä kaikilta osin vakavasti otettavana. Opas taas on eri asia kuin laki. Perusopetuslakia on tietysti koulussa noudatettava

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #228

"Ei hän niin luullut. Tasa-arvosuunnitelma on asia erikseen ja se pitää tehdä. Mainitsemani opettaja siis vain ihmetteli miksi oppaassa on poliittista ja ideologista sisältöä, jolla ei varsinaisesti olemitään tekemistä tasa-arvon kanssa"

Koska opetussuunnitelman perusteissa on ideologista ja poliittista sisältöä. Jos opettajasi ei ymmärrä tuota niin huono on tietämys.

"Enhän minä niin sanonut. Taisit itse keksiä, että olisin näin sanonut? Olen kyllä maininnut, että tuota tasa-arvo-opasta ei pidetä kaikilta osin vakavasti otettavana."

Valehtelet. Sinä kirjoitit:
"Kukaan tuntemani opettaja ei pidä tuota vihkoa vakavasti otettavana."

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #235

"Valehtelet. Sinä kirjoitit:
"Kukaan tuntemani opettaja ei pidä tuota vihkoa vakavasti otettavana."

En valehtele. Olen keskustellut oppaasta neljän opettajan kanssa. Kukaan heistä ei pidä opasta vakavasti otettavana syistä, jotka tuossa edellä kirjoitin. Ja kuten aiemmin toin esille, myös eduskunnassa oppaassa on nähty ongelmia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #240

Ei kun valehtelet näin:

Ilkka:
"Olen kyllä maininnut, että tuota tasa-arvo-opasta ei pidetä kaikilta osin vakavasti otettavana."

Ilkka:
"Kukaan tuntemani opettaja ei pidä tuota vihkoa vakavasti otettavana."

-------

"Ja kuten aiemmin toin esille, myös eduskunnassa oppaassa on nähty ongelmia."

Kristillinen edustaja ei ymmärtänyt sitä. Se ei tarkoita, että eduskunnassa millään tavoin kollektiivisesti olisi nähty ongelmia.

"Olen keskustellut oppaasta neljän opettajan kanssa. Kukaan heistä ei pidä opasta vakavasti otettavana syistä, jotka tuossa edellä kirjoitin."

Tuli uusi opetussuunnitelma ja tuli uusi laki, joten tehtiin opas sitä varten. Jos he eivät heille niissä kirjattuja velvollisuuksia vakavasti niin sanoisin, että he eivät ole ymmärtäneet asiaa tai lukeneet opasta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #243

Kuten sanoin, ne opettajat, joiden kanssa olen asiasta keskustellut, eivät pidä opasta vakavasti otettavana. Oppaassa on joitakin yleisellä tasolla hyviä ohjeita, mutta monelta osin siinä on kummallisia poliittisia ja ideologisia väittämiä. Saman ovat huomanneet monet kansanedustajat.

"Kristillinen edustaja ei ymmärtänyt sitä. Se ei tarkoita, että eduskunnassa millään tavoin kollektiivisesti olisi nähty ongelmia."

Aiemmin mainitsemani Markus Lohi on keskustan eikä kristillisten kansanedustaja. Kuitenkin myös kokoomuksessa ihmetellään opetushallituksen tasa-arvo-opasta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/206357-kansanedus...

"Tuli uusi opetussuunnitelma ja tuli uusi laki, joten tehtiin opas sitä varten. Jos he eivät heille niissä kirjattuja velvollisuuksia vakavasti niin sanoisin, että he eivät ole ymmärtäneet asiaa tai lukeneet opasta."

Ehkäpä pikemminkin niin, että opettajat ovat vain kiinnittäneet huomiota kyseisen oppaan sisältöön, joka on tietyiltä osin on poliittinen ja ideologinen vaikka siinä saattaa myös olla mukana yleisellä tasolla järkevää sisältöä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #245

"Oppaassa on joitakin yleisellä tasolla hyviä ohjeita, mutta monelta osin siinä on kummallisia poliittisia ja ideologisia väittämiä."

Koska uudessa opetussuunnitelmassa on poliittisia ja ideologisia väittämiä. Sitä vartenhan meille on opas selittämään ne. Tästä on nyt hieman turha keskustella sinun kanssa, koska et ole lukenut opasta ja edustat nyt keskustelussa noita opettajia. En usko sinun ymmärtävän mitä he tarkoittavat.

"Kuitenkin myös kokoomuksessa ihmetellään opetushallituksen tasa-arvo-opasta."

Jälleen kerran laitat linkin, jossa kansanedustaja ei ole ymmärtänyt opasta.

Lainaus linkistäsi:
"Enää ei siis saisi puhutella lapsia joukkoina ”tytöt” ja ”pojat”, Heinonen kirjoittaa blogissaan."

Tämä ei yksiselitteisesti pidä paikkaansa. Jokainen oppaan lukenut tietäisi sen.

"Ehkäpä pikemminkin niin, että opettajat ovat vain kiinnittäneet huomiota kyseisen oppaan sisältöön, joka on tietyiltä osin on poliittinen ja ideologinen vaikka siinä saattaa myös olla mukana yleisellä tasolla järkevää sisältöä."

Opetussuunnitelma on ideologinen, joten kaikki oppaat, jotka sitä käsittelevät ovat myös. En ymmärrä miksi sinun on niin vaikea ymmärtää tuota? Ei tuo ole ollut suurimmalle osalle opettajista mikään ongelma. Kysyisin kuitenkin asiasta mieluummin opettajilta suoraan, koska sinä et tunne opasta, etkä opetussuunnitelmien perusteita, etkä tiedä mitä toimia niiden laatimiseen käytännösssä liittyy.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #248

"Koska uudessa opetussuunnitelmassa on poliittisia ja ideologisia väittämiä. Sitä vartenhan meille on opas selittämään ne. Tästä on nyt hieman turha keskustella sinun kanssa, koska et ole lukenut opasta ja edustat nyt keskustelussa noita opettajia. En usko sinun ymmärtävän mitä he tarkoittavat."

Opetushallituksen oppaassa sanotaan: "Tasa-arvokäsite kattaa myös sukupuolen moninaisuuden eli hyväksyy ajatuksen, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi.” Tämähän on ihan järjetön väite, kuten jo aiemmin on monta kertaa todettu sekä sinulle perusteltu miksi se on järjetön. Sukupuolen moninaisuus on teoria, jota ei ole yleisesti hyväksytty, eikä se myöskään siksi ole lainsäädännön pohjana.

"Kuitenkin myös kokoomuksessa ihmetellään opetushallituksen tasa-arvo-opasta."
"Jälleen kerran laitat linkin, jossa kansanedustaja ei ole ymmärtänyt opasta."

Kyse lienee pikemminkin siitä, että eduskunnassa vain ihmetellään, miksi opetushallituksen oppaassa on edellä mainittuja kummallisia sukupuolihöpinöitä. Se on ihan totta, että vaikea niitä on kenenkään ymmärtää.

"Lainaus linkistäsi
"Enää ei siis saisi puhutella lapsia joukkoina ”tytöt” ja ”pojat”, Heinonen kirjoittaa blogissaan."
Tämä ei yksiselitteisesti pidä paikkaansa. Jokainen oppaan lukenut tietäisi sen."

Oppaassa ei suoraan väitetä näin, mutta kylläkin epäsuorasti esitetään, että tällä tavalla olisi suotavaa toimia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #191

Ilkka Janhunen, Jääskeläisellä on hyvin voimakas ideologinen ja poliittinen näkökanta viestiessään, mitä kouluissa ei saa opettaa. Tuota kyseenalaista tasa-arvo-opasta eduskunnassa paheksuivat eduskunnassa Kristillisdemokraatit (ja muutama muu vanhoilliskristillinen edustaja, mm. edustaja Lohi). Vaatimukset, että kouluissa saa esittää vain tietyn ideologian poliittista sisältöä, ovat esittäneet ainoastaan nämä ideologialtaan uskonnolliset, poliittisesti suuntautuvat piirit (esim. Aitoavioliittolaiset).

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #218

Kai Niemeläinen,

valehtelet ja vääristelet sekä asioita että sanomisiani rankasti:

""Vaatimukset, että kouluissa saa esittää vain tietyn ideologian poliittista sisältöä...""

En vaadi mitään poliittista sisältöä, vaan olen juuri päinvastoin sanonut, että opetus EI SAA politisoitua !

Se OPH: n tasa-arvo-oppaan käyttämä "sukupuolen moninaisuus" on gender-ideologian termi, jolla ei ole mitään tekemistä tosimaailman kanssa. Ei vaadi mitään erityistä asiantuntemusta ymmärtää, että ihmisellä eri sukupuolia on tasan kaksi.

On yleisesti tunnettu asia, että kukaan ei ole löytänyt ihmisellä mitään kolmatta sukupuolta. Vaikka kävisi kaikki linkit läpi netissä, niin lopulta on kyseessä jotain muuta, mikä palautuu kahteen tunnettuun sukupuoleen. Silloinkin, kun kyseessä on erittäin harvinainen synnynnäinen elimellinen poikkeama. Näitä esiintynee arviolta noin 8 kappaletta vuodessa Suomessa. Jotkut ovat yrittäneet selittää transsukupuolisuutta jonain uutena sukupuolena, mitä sekään ei ole. Transsukupuolinen on elimellisesti täysin terve mies tai nainen, mutta tuntee oman sukupuolensa olevan ristissä eli vastakkainen, kuin miksi hän syntyi. Myöskään tuntemus ei ole mikään sukupuoli, vaan aivojen tai ajattelun asia.

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Ilkka Janhunen on perustellut asiat aivan asiallisesti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #400

Oho!
Valehtelijaksi syyttäminen tuntuu loukkaavalta, vaikka olet kovin tunnettu kärjistävästä ja syyttävästä tavasta kirjoittaa ja kommentoida.

Sanot, ettet hyväksy homoseksuaalin esittämistä äidinkielen opetuksessa. Sanot, ettei koulussa saa esittää termiä sukupuolen moninaisuus. Vastustat sitä, että kouluissa opetettaisiin omaan ideologiaasi kuulumattomia asioita.

En ole huomannut, haluatko kouluissa opetettavan uskontoa. Minulla on jonkinmoinen arvaus siitä, ettet vastusta uskonnonopetusta, varsinkaan kristinuskon ja Raamatun tuntemukseen keskittyvää opetusta.

On kohtuutonta väittää valehtelusta tässä yhteydessä. Ideologiasi on peittelemätöntä ja ideologiset vaikutukset näkyvät kaikissa kirjoituksissasi ja kommentoinneissasi.

Kristo Sundström

Tässä nyt varmaan enempi kyse siitä millä tunnilla asiaa käsiteltiin. Koulussa on tarkoitus oppia uutta ja laajentaa maailmankatsomusta. Nämä homo ja lesboaiheiset materiaalit voitaisiin jättää seksuaalivalistus tunneille eikä turhaan yhdistää äidinkielentunnille koska sillä ei ole mitään tekemistä äidinkielen kanssa. Homoudessa ei ole mitään väärää ja lapsilla on oikeus tietää mitä homous on, mutta ne olisi hyvä jättää sinne seksuaalivalistuksen piiriin josta konservatiivisimmat vanhemmat voivat lapsensa halutessaan poistaa jos haluaa tätä estää tietämästä asioista.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Nii siis oikaistakoon, että 'asiaa' ei käsitelty. Videolla kadunkulkija näkee yhtä sun toista, pussaava naispari vilahtaa 2-3s ajan.

Tässä taidetaan nyt yleisesti ottaen olla tätä ns. homohommaa vieroksuvien ihmisten ajatusten ytimessä: homoja ja lesboja ajatellaan vain 'poikkeavan' seksin harrastajina.

Olisi ilmeisesti melko ok, että heteropareja näkyy vaikka pussailemassa naimisiinmnon juhlahumussa äidinkielen materiaalissa? Sinullakin on oikeus tietää, että homoseksuaalisuus on muutakin kuin seksiä. Kas siksi samansukupuolisia pareja on ihan hyvä näkyä ja kuulua vaikkapa siellä äidinkielen oppimateriaalissakin eikä vain 'seksivalistus'tunneilla. Rautalankaa: ei ole oikein ja kohtuullista, että jotkut ihmiset nähdään ja selitetään vain seksikäyttäytymisen näkökannalta, mitä homouden käsittely vain seksuaalivalistuksen tunneilla antaisi ymmärtää.

Ja syy on ihan sama kuin näissä tapauksissa:
- miehiä näkyy hoivaamassa vauvoja muuallakin kuin vain terveystiedon oppikirjassa
- naisia näkyy insinööreinä ja vaikka hitsaushommissa muuallakin kuin tytöille suunnatuissa ammatinvalintaoppaissa.

Todella hirvittävää gender-ideologiaa, vai mitä?

Comprende?

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina

Pussaaminen jotenkin pakosti vie ajatukset enempi seksuaalisuuteen kuin vauvojen hoito tai insinöörin työ. Onko siis ihme, jos homoja ajatellaan seksuaalisuuden kautta. Heitä usein markkinoidaan sen kautta.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #190

Sinä ja kaltaisesi ihmiset tahallisesti ja tietoisesti seksualisoitte homoseksuaaleja tarkoituksenaan ajauttaa seksuaalivähemmistöjen edustajat tilanteeseen, jossa heidät nähdään lähinnä harjoittamansa seksin kautta, eikä rakastavina ja elävinä ihmisinä, kuten heteroseksuaalisia suhteita käsitellään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Koulun tehtävä on tukea opetuksellaan perinteistä perhettä ja avioliittoa. Eli koulun tulisi edistää tässäkin asiassa luonnollista lakia.

Nykyinen toiminta kouluissa tulee samaan sitten myöhemmin seurauksensa. Perinteisiä arvoja kannattaville perheille tulisi saada omat koulut.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kerropa sinäkin, mitä niissä perinteisten arvojen perheiden kouluissa sitten opetettaisiin ja ei opetettaisi.

Ja sinulle on monesti juurta jaksain selitetty, että olet ihan mettässä noiden 'luonnollinen laki' -hömpötystesi kanssa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Perinteistä avioliittoa tulisi pitää opetuksessa esillä. Siihenhän kaikki sivilisaatiot perustuvat.

Tietenkin terveystiedon opetuksen yhteydessä voitaisiin käsitellä näitä muita ilmiöitä.

Luonnollisen lain sinäkin tunnet, vaikka yrität sitä kiistää.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #78

Perinteistä avioliittoa tulisi pitää opetuksessa esillä. Eikös asia ole esillä ja olemassa. Itse ainakin olen siinä käsityksessä että lähes jokainen ala-asteikäinenkin lapsi tietää että mies ja nainen voivat mennä naimisiin keskenään. Milloin muuten heteroavioliitot on lailla kielletty. Mun mielestä ne ovat edelleen laillisia kaikkien Aa-kannattajien pahimmista peloista huolimatta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #95

Korjaus:
Perinteistä avioliittoa tulisi pitää yksinomaan esillä!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #116

Kouluopetuksen ei siis kuulu vastata mitenkään todellisuutta? Eroperheiden lapsia voi olla puoletkin luokan oppilaista. Miten syyllistäisit heitä opetuksessa?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #140

Yleensä eroperheiden vanhemmilla on halu avioitua uudelleen. Eroperheiden lapset saavat jopa tarvita enemmän tukea näissä asioissa kuin muut.

Tuo sinun termisi "syyllistäisit" kertoo aivan selkeästi, että sinäkin tunnet luonnollisen lain, vaikka et sitä tunnusta!

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Ei ole hömpötystä.
Luonnonoikeusteoria on laajasti hyväksytty näkemys oikeudesta. Esimerkiksi ihmisoikeudet perustuvat pitkälti luonnonoikeusajattelulle.
http://web.abo.fi/fak/hf/filosofi/Research/Larm/Oi...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Maailmassa on olemassa homoseksuaaleja ja se jos mikä on aivan realistista opetustoimintaa kertoa pilteille että näin on.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

T.E:"..se jos mikä on aivan realistista opetustoimintaa kertoa pilteille että näin on."

Miksi?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Näin on. Tästä huolimatta lienee parempi, että koulu pidetään vapaana erilaisista ideologioista ja politiikan tyrkyttämisestä, eikö vaan? Sehän tässä oikeastaan oli blogin kirjoittajan aihe.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kaikki mitä suomalaiset kokevat kollektiivisesti tärkeäksi on ideologiaa. Miten luot koulun joka on vapaa kaikesta siitä?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #211

Käsitykset siitä mikä on tärkeää, voivat suuresti vaihdella. Tämän vuoksi politiikka ja erilaisten ideologioiden tyrkyttäminen tulisi pitää poissa koulusta.

1970-luvulla oli paljon sitä porukkaa, jonka mielestä oli tärkeää, että tulevista äänestäjistä kasvaa koulussa sosialisteja. Se kokeilu ei mennyt ihan putkeen.
http://www.aamulehti.fi/kulttuuri/tuore-kirja-pirk...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #213

Miten siis luot koulun, jossa ei opeteta mitään mikä on suomalaisten mielestä tärkeää?

Ja tuota mainitsemaasi porukkaa ei ollut paljon.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #214

Se on luotu jo. Opetussuunnitelman ja perusopetuslain puitteissa opetus voidaan toteuttaa ihan hyvin. Näissä ei olekaan ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #215

"Opetussuunnitelman ja perusopetuslain puitteissa opetus voidaan toteuttaa ihan hyvin. Näissä ei olekaan ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla."

Mitä ihmettä väität? Tottakai niissä on ideologiaa ja poliittista tarkoitusta taustalla. Tiedätkö edes ketkä säätävät lakeja? Perusopetuslaissako ei ole ideologiaa ja politiikkaa taustalla mutta esim. avioliittolaissa on? Ethän sinä tajua edes perusteita näissä asioissa.

Ja jos lukisit yhtään niitä linkkejä, joita siteeraat niin tietäisit, että opas perustuu sekä lakiin että opetussuunnitelmien perusteisiin. Mutta ethän sinä lue. Opas on laadittu perusopetuslain soveltamista varten. Jos johtajaopettajasi ei opasta ymmärtänyt niin hän ei osaa noudattaa lakia. Hän on silloin epäpätevä.

"Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet annettiin 22.12.2014. Opetussuunnitelman perusteissa sukupuolten tasa-arvon edistämiseen on sitouduttu
monin tavoin. Tasa-arvolain täydennys 30.12.2014 toi perusopetuslain piirissä
oleville kouluille koulukohtaisen tasa-arvosuunnitelman laadintavelvoitteen. Perusopetuksen oppivelvollisten perusteita on täydennetty 21.10.2015 määräyksellä,
joka koskee koulukohtaisen tasa-arvosuunnitelman laadintaa."(s. 5)
http://www.oph.fi/download/173318_tasa_arvotyo_on_...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #219

" Mitä ihmettä väität? Tottakai niissä on ideologiaa ja poliittista tarkoitusta taustalla."

Perusopetuslain 2 §:n mukaan
opetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä antaa heille elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja.
En kyllä näe tässä ideologiaa tai politiikkaa. Opetussuunnitelman perusteet taas eivät voi olla perusopetuslain vastaisia.

"Tiedätkö edes ketkä säätävät lakeja?

Tiedän, ketkä säätävät lakeja, mutta tiedätkö sinä miten lakeja valmistellaan ja mitkä ovat kaksi tärkeintä huomioonotettavaa asiaa, kun valmistellaan lakia? entä tiedätkö, miten lain toteutumisen vaikutuksia seurataan?

"Perusopetuslaissako ei ole ideologiaa ja politiikkaa taustalla mutta esim. avioliittolaissa on?"

Kirjoittaja käy nyt niin isoilla kierroksilla, etten ymmärrä ollenkaan.

"Ethän sinä tajua edes perusteita näissä asioissa"

Vai onko sittenkin niin, että sinulta jäi nyt ymmärtämättä jotain ja sen vuoksi puhut nyt ihan eri asiasta?

"Ja jos lukisit yhtään niitä linkkejä, joita siteeraat niin tietäisit, että opas perustuu sekä lakiin että opetussuunnitelmien perusteisiin. Mutta ethän sinä lue"

Minulla ei ole aikaa lukea sinun linkkejäsi. Olen siitä huolimatta, jo aiemman perehtymisen vuoksi, ihan tietoinen, mihin opas perustuu. Olen ihan kohtuullisesti perehtynyt myös Suomen koulujärjestelmään niin peruskoulun kuin muidenkin koulutusmuotojen osalta. Edelleen: ei kannata olettaa mitään. Siinä menee monesti pieleen. Varsinkaan ei kannata olettaa, mitä muut ihmiset tietävät tai mitä he eivät tiedä.

"Opas on laadittu perusopetuslain soveltamista varten. Jos johtajaopettajasi ei opasta ymmärtänyt niin hän ei osaa noudattaa lakia. Hän on silloin epäpätevä."

Kyseinen opettaja ymmärsi kyllä, mitä oppaassa esitetään, mutta ei sitä tarvitse kenenkään noudattaa, koska ei se ole velvoittava. Oletko koskaan kuullut sellaisesta kuin opetussuunnitelma? Niitä tehdään kunnissa opetussuunnitelman perusteiden pohjalta. Opetussuunnitelma sitä vastoin velvoittaa opettajia. Samoin kuin tietysti myös perusopetuslaki. Tutustu asiaan niin ymmärrät paremmin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #224

"Perusopetuslain 2 §:n mukaan opetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä antaa heille elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja. En kyllä näe tässä ideologiaa tai politiikkaa. Opetussuunnitelman perusteet taas eivät voi olla perusopetuslain vastaisia."

Niin, se miten tuo kasvu ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen toteutuu, löytyy opetussuunnitelmien perusteista. Perusteet eivät ole ristiriidassa tuon kanssa mutta ilman minkäänlaista ideologiaa ei voi kasvattaa ihmisyyteen tai eettisyyteen.

"Kirjoittaja käy nyt niin isoilla kierroksilla, etten ymmärrä ollenkaan."

Tämä ei ole mitään uutta. Sinä sanoit ettei perusopetuslain taustalla ole ideologista tai poliittista tarkoitusta. Kaikkien lakien taustalla on.

"Minulla ei ole aikaa lukea sinun linkkejäsi."

Eli et ole lukenut sitä tekstiä mihin Lohi viittasi. Miksi ihmeessä sitten edes yrität väitellä asiasta, josta et mitään tiedä? Et ole lukenut opasta mutta tiedät mihin se perustuu? No sitten tiedät, että se perustuu lakiin ja opetussuunnitelmaan. Mikä on ongelma?

"Varsinkaan ei kannata olettaa, mitä muut ihmiset tietävät tai mitä he eivät tiedä."

Ei tarvitse olettaa, sinä näytät sen ihan avoimesti.

"Kyseinen opettaja ymmärsi kyllä, mitä oppaassa esitetään, mutta ei sitä tarvitse kenenkään noudattaa, koska ei se ole velvoittava. Oletko koskaan kuullut sellaisesta kuin opetussuunnitelma? Niitä tehdään kunnissa opetussuunnitelman perusteiden pohjalta. Opetussuunnitelma sitä vastoin velvoittaa opettajia. Samoin kuin tietysti myös perusopetuslaki. Tutustu asiaan niin ymmärrät paremmin."

Kyllä laki velvoittaa opettajaystävääsi laatimaan tasa-arvosuunnitelman oppaan ohjeiden avulla. Laadin työkseni opetussuunnitelmia. Ja opetussuunnitelma, jota sinä pidät ideologiasta ja politiikasta vapaana velvoittaa opettajia seuraavaan:

"Perusopetus kannustaa yhdenvertaisesti tyttöjä ja poikia eri oppiaineiden opinnoissa sekä lisää tietoa ja ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta. Jokaista oppilasta autetaan tunnistamaan omat mahdollisuutensa ja rakentamaan oppimispolkunsa ilman sukupuoleen sidottuja roolimalleja."
http://www.oph.fi/download/163777_perusopetuksen_o...

Tuo on kirjaimellisesti kohdasta "perusopetuksen tehtävä".

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #229

Opetussuunnitelman perusteet ovat alisteisia laille. Jos opetussuunnitelman perusteissa esitetään, että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi, niin sitten opetussuunnitelman perusteissa on virhe, koska lain mukaan asia ei ole näin. Sukupuolen moninaisuus taas ei tarkoita yhtään mitään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #215

"Se on luotu jo. Opetussuunnitelman ja perusopetuslain puitteissa opetus voidaan toteuttaa ihan hyvin. Näissä ei olekaan ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla."

Sinä et tosiaan tiedä yhtään mistä puhut. Et varmasti ole koskaan vilkaissutkaan perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteita. Luepa siitä kohta 2.2 Perusopetuksen arvopohja ja sano sitten kuinka paljon siellä on ideologista ja poliittista tarkoitusta taustalla. Väittely on turhaa kun et ymmärrä yhtään miten yhteiskunta toimii.

Ei oikeastaan tarvitse lukea kuin pari alaotsikkoa niin alat hoksaamaan:
"Ihmisyys, sivistys, tasa-arvo ja demokratia"
"Kulttuurinen moninaisuus rikkautena"
"Kestävän elämäntavan välttämättömyys"

http://www.oph.fi/download/163777_perusopetuksen_o... (s.15)

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #223

Luuletko tosiaan niin, että tietoa ei ole missään muualla kuin oman pipon sisäpuolella? Kannattaa miettiä asiaa uudestaan.

"Ei oikeastaan tarvitse lukea kuin pari alaotsikkoa niin alat hoksaamaan:
"Ihmisyys, sivistys, tasa-arvo ja demokratia"
"Kulttuurinen moninaisuus rikkautena"
"Kestävän elämäntavan välttämättömyys"
http://www.oph.fi/download/163777_perusopetuksen_o... (s.15)"

Missä kohtaa siellä mainitaan, että tasa-arvoon kuuluu se ajatus, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi? Ei varmaan missään kun eihän se pidä edes paikkaansa. Kummallista onkin, että opetushallitus on kehitellyt tällaisen teorian tasa-arvo-oppaaseensa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #226

"Missä kohtaa siellä mainitaan, että tasa-arvoon kuuluu se ajatus, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi? Ei varmaan missään kun eihän se pidä edes paikkaansa. Kummallista onkin, että opetushallitus on kehitellyt tällaisen teorian tasa-arvo-oppaaseensa."

Laitan tämän nyt vielä kerran, jos se meni ohi. Kohta "3.1. Perusopetuksen tehtävä"(s. 18).

"Perusopetus kannustaa yhdenvertaisesti tyttöjä ja poikia eri oppiaineiden
opinnoissa sekä lisää tietoa ja ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta."
http://www.oph.fi/download/163777_perusopetuksen_o...

Ei kannata väitellä asioista, jos et aio tutustua yhteenkään teokseen, jonka sisällöstä intät. Et ole lukenut opasta, etkä ole lukenut opetussuunnitelmien perusteita mutta haluat väitellä molempien sisällöstä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #215

"Se on luotu jo. Opetussuunnitelman ja perusopetuslain puitteissa opetus voidaan toteuttaa ihan hyvin. Näissä ei olekaan ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla."

Jos siis ei ole ideologiaa eikä poliittista tarkoitusta taustalla niin sittenhän Ilkka voit olla samaa mieltä tämän perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteista löytyvän lauseen kanssa:

"Perusopetus kannustaa yhdenvertaisesti tyttöjä ja poikia eri oppiaineiden
opinnoissa sekä lisää tietoa ja ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta."
http://www.oph.fi/download/163777_perusopetuksen_o... (s. 18)

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #225

Opetussuunnitelman perusteet ovat alisteisia laille. Jos opetussuunnitelman perusteissa esitetään, että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi, niin sitten opetussuunnitelman perusteissa on virhe, koska lain mukaan asia ei ole näin. Sukupuolen moninaisuus taas ei tarkoita yhtään mitään.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #232

Jos nyt vaan todetaan, että yhdenvertaisuuden edistäminen on jokaisen ihmisen velvollisuus, eikä alisteinen millekkään poliittiselle pelleilylle, niin päästään tästäkin väännöstä.

Joko olet yhdenvertaisuuden puolellta, tai sitä vastaan.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #236

Mikään asia ei vaadi, ei edes yhdenvertaisuus, tekemään epäasiallista tyrkytystä kouluissa.

Opetus voidaan hoitaa asiallisestikin ikäluokan mukaisesti tyrkyttämättä tai piilomainostamatta homoutta, lesboutta, Sateenkaariaatetta, Setaa, vihervasemmistolaisuutta, feminismiä, vasemmistoliberalismia, tms.

Nyt tilanne on mennyt selvästi överiksi, kun äidinkielen tunnillakin tarjotaan lesboutta.

Täytyy ymmärtää, että lapsen tuntema vastenmielisyys on luonnollinen reaktio ilman että sitä opetetaan.
Ahdistus tulee sosiaalisesta paineesta, ei voi kommentoida tuntemustensa mukaan kun muutkaan ei kommentoi luokassa, ajattelee olevansa yksin ja väärässä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #232

"Jos opetussuunnitelman perusteissa esitetään, että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi, niin sitten opetussuunnitelman perusteissa on virhe, koska lain mukaan asia ei ole näin."

Tämä on se sinun ymmärryksesi heikko kohta. Luuletko oikeasti, että esim. biologian, psykologia ja terveystiedon opetus on alisteista sille, miten laki näkee sukupuolen sopimusteknisissä asioissa? Ei tietenkään.

Mutta kaikkihan on sinulle ok, koska opetussuunnitelmien perusteissa ei ole mitään ideologista tai poliittista takana.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #237

"Tämä on se sinun ymmärryksesi heikko kohta. Luuletko oikeasti, että esim. biologian, psykologia ja terveystiedon opetus on alisteista sille, miten laki näkee sukupuolen sopimusteknisissä asioissa? Ei tietenkään."

En ole mitään tuollaista väittänytkään. Vaikuttaa siltä, että siellä päässä on myös ymmärryksessä heikkoja alueita. Laki ei myöskään rajaa sukupuolta pelkästään sopimusteknisiin asioihin vaan myös laajasti muualle. Nuo sukupuoliteoriat, joihin kovasti luotat eivät vain ole yleisesti hyväksyttyjä ja sen vuoksi niitä ei ole myöskään voitu ottaa lainsäädännön pohjaksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #238

Opetussuunnitelmien perusteisiin kirjattu perusopetuksen tehtävä ei ole alisteinen sinun tulkinnallesi sukupuolen merkityksestä lainsäädännössä. Se on niin yksinkertaista. Et ymmärrä lainsäädännön opetussuunnitelman suhdetta.

Oletko vielä vakavasti sitä mieltä, että opetussuunnitelmissa ei ole ideologista ja poliittista tarkoitusta taustalla? Tuo ihmetys oli pakko ottaa talteen. Miten voi toimittaja olla noin hukassa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #244

"Opetussuunnitelmien perusteisiin kirjattu perusopetuksen tehtävä ei ole alisteinen sinun tulkinnallesi sukupuolen merkityksestä lainsäädännössä. Se on niin yksinkertaista. Et ymmärrä lainsäädännön opetussuunnitelman suhdetta."

En ole mitään tuollaista väittänytkään. En tiedä, mitä tarkoitat, minun tulkinnallani sukupuolen merkityksestä lainsäädännössä. Tosiasia kuitenkin on, että laki ei sukupuolen moninaisuutta tunne, vaan lain mukaan sukupuolia on kaksi.

"Oletko vielä vakavasti sitä mieltä, että opetussuunnitelmissa ei ole ideologista ja poliittista tarkoitusta taustalla? Tuo ihmetys oli pakko ottaa talteen. Miten voi toimittaja olla noin hukassa."

Perusopetuslain 2 §:n mukaan opetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä antaa heille elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja.
Kuten sanoin, minä en näe tässä poliittisia tai ideologisia tavoitteita, vaan nämä ovat ihan yleisesti hyviä lähtökohtia perusopetukselle.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #246

"En tiedä, mitä tarkoitat, minun tulkinnallani sukupuolen merkityksestä lainsäädännössä."

Tässä tulkintasi:
"Opetussuunnitelman perusteet ovat alisteisia laille. Jos opetussuunnitelman perusteissa esitetään, että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi, niin sitten opetussuunnitelman perusteissa on virhe, koska lain mukaan asia ei ole näin."

Opetussuunnitelma ei ole alisteinen laille niin kuin sinä tulkitset. Mitään virhettä ei ole.

"Perusopetuslain 2 §:n mukaan opetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä antaa heille elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja.
Kuten sanoin, minä en näe tässä poliittisia tai ideologisia tavoitteita, vaan nämä ovat ihan yleisesti hyviä lähtökohtia perusopetukselle."

Mutta tuo ei ole opetussuunnitelmasta. Tuo on laki. Ne ovat kaksi eri asiaa. Etkö erota perusopetuslakia opetussuunnitelmasta? Miten ihmeessä olet voinut toimia toimittajana? Esitänpä kysymykseni uudelleen. Oletko vielä vakavasti sitä mieltä, että opetussuunnitelmissa ei ole ideologista ja poliittista tarkoitusta taustalla? Ja tässä ovat opetussuunnitelman perusteet:
http://www.oph.fi/download/163777_perusopetuksen_o...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #249

"Opetussuunnitelma ei ole alisteinen laille niin kuin sinä tulkitset. Mitään virhettä ei ole."

Jopas on kummallinen väite. Pitää ottaa talteen. Opetussuunnitelman perusteet perustuvat käsitykseni mukaan perusopetuslain 14 § määräykseen, ja opetussuunnitelman perusteissa huomioidaan perusopetuslaki ja muu lainsäädäntö. En nyt yhtään ymmärrä, millä tavoin opetussuunnitelma ei olisi alisteinen laille kun opetussuunnitelmasta tällä tavoin on jopa erikseen määräys perusopetuslaissa.

"Mutta tuo ei ole opetussuunnitelmasta. Tuo on laki. Ne ovat kaksi eri asiaa. Etkerota perusopetuslakia opetussuunnitelmasta? Miten ihmeessä olet voinut toimia toimittajana?"

Joku voisi puolestaan ihmetellä, miten ihmeessä olet voinut toimia opettajana, jos et ymmärrä perusopetuslain merkitystä. Mutta nyt mun pitää jatkaa duuneja, suosittelen samaa sinullekin. Jos haluat multa pidempiä tutkimuksia tästä aiheesta, niin laita tilaus ja laskutusosoite. Tuntipalkkani tämäntyyppisissä jutuissa on 75 €.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #254

"Opetussuunnitelman perusteet perustuvat käsitykseni mukaan perusopetuslain 14 § määräykseen, ja opetussuunnitelman perusteissa huomioidaan perusopetuslaki ja muu lainsäädäntö. En nyt yhtään ymmärrä, millä tavoin opetussuunnitelma ei olisi alisteinen laille kun opetussuunnitelmasta tällä tavoin on jopa erikseen määräys perusopetuslaissa."

Sinä väität, että juridisen sukupuolen käsite velvoittaisi opetussuunnitelman alistamaan kaiken kouluissa opetettavan sukupuolikäsityksen sille. Näin ei ole ja yhtään lainoppinutta et löydä, jotka sinua tulkinnassasi tukisivat.

Huomaathan, että 14§ sanelee opetushallituksen velvollisuuden laatia opetuksen tavoitteet ja keskeiset sisällöt. Opetushallituksen velvollisuus on siis päättää sisällöistä, joita väität lainvastaisiksi. Olet täysin pihalla.

"Joku voisi puolestaan ihmetellä, miten ihmeessä olet voinut toimia opettajana, jos et ymmärrä perusopetuslain merkitystä. Mutta nyt mun pitää jatkaa duuneja, suosittelen samaa sinullekin."

Myönnät siis itsekin virheesi. Miksi nolaat itsesi näin jatkuvasti, kaivat vain syvempää kuoppaa? En edelleenkään kysynyt laista vaan opetussuunnitelmasta. Sanoit, että siinä ei ole ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla. Tämä on kyllä nöyryyttävin kysymyksen välttely ikinä.

"Jos haluat multa pidempiä tutkimuksia tästä aiheesta, niin laita tilaus ja laskutusosoite. Tuntipalkkani tämäntyyppisissä jutuissa on 75 €."

Sinä lauot vain mielipiteitä, tietämättä asiasta mitään. Miksi kukaan palkkaisi sinua tutkimaan yhtään mitään?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #257

"Sinä väität, että juridisen sukupuolen käsite velvoittaisi opetussuunnitelman alistamaan kaiken kouluissa opetettavan sukupuolikäsityksen sille. Näin ei ole ja yhtään lainoppinutta et löydä, jotka sinua tulkinnassasi tukisivat."

En minä niin väitä enkä ole väittänyt. Olen todennut että 1) Suomen lain mukaan sukupuolia on kaksi sekä 2) sukupuolen moninaisuus on teoria, jota ei ole yleisesti hyväksytty.

"Huomaathan, että 14§ sanelee opetushallituksen velvollisuuden laatia opetuksen tavoitteet ja keskeiset sisällöt. Opetushallituksen velvollisuus on siis päättää sisällöistä, joita väität lainvastaisiksi. Olet täysin pihalla."

Olet joko täysin pihalla tai sitten et osaa lukea. Missä kohtaa olen väittänyt, että opetushallitus laatii lainvastaisia sisältöjä? En missään.

"Myönnät siis itsekin virheesi. Miksi nolaat itsesi näin jatkuvasti, kaivat vain syvempää kuoppaa? En edelleenkään kysynyt laista vaan opetussuunnitelmasta. Sanoit, että siinä ei ole ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla. Tämä on kyllä nöyryyttävin kysymyksen välttely ikinä."

Mä olen ainoastaan todennut, että opetussuunnitelma perustuu perusopetuslakiin ja että opetussuunnitelman laatimisessa otetaan huomioon myös muu lainsäädäntö. Samoin olen todennut, että opetushallituksen laatima tasa-arvo-opas on kyseenalainen ja että tämä on huomioitu eduskunnassakin. Tasa-arvo-opas ei ole velvoittava samalla tavalla kuten laki on.
Huomaathan, että virkamies on velvollinen noudattamaan lakia. Tämä nimenomaisesti todetaan Suomen perustuslain 118 §:ssä

"Sinä lauot vain mielipiteitä, tietämättä asiasta mitään. Miksi kukaan palkkaisi sinua tutkimaan yhtään mitään?"

Sinä pyörit täällä kirjoittelemassa kaikenlaista virka-aikaan. Ellet ole hiihtolomalla, niin suosittelen palaamaan virkatehtäviisi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #263

"En minä niin väitä enkä ole väittänyt. Olen todennut että 1) Suomen lain mukaan sukupuolia on kaksi sekä 2) sukupuolen moninaisuus on teoria, jota ei ole yleisesti hyväksytty."

Olethan väittänyt. Sinä kirjoitit:
"Opetussuunnitelman perusteet ovat alisteisia laille. Jos opetussuunnitelman perusteissa esitetään, että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi, niin sitten opetussuunnitelman perusteissa on virhe, koska lain mukaan asia ei ole näin."

Opetussuunnitelmassa ei ole virhettä, koska juridisen sukupuolen käsite ei alista opetussuunnitelman perusteita käyttämään vain noita kahta sukupuolta opetuksessa.

"Missä kohtaa olen väittänyt, että opetushallitus laatii lainvastaisia sisältöjä? En missään."

Lue tuo sama kommenttisi yläpulelta. Opetushallitus laatii opetussuunnitelman perusteet ja sinä väität, että niissä on virhe, koska laki sanoo jotain muuta. Jos näin olisi, opetushallitus olisi laatinut lainvastaisen sisällön. Näin ei kuitenkaan ole, koska sinä et osaa tulkita lakia.

"Mä olen ainoastaan todennut, että opetussuunnitelma perustuu perusopetuslakiin ja että opetussuunnitelman laatimisessa otetaan huomioon myös muu lainsäädäntö."

Miksi sinä koko ajan vääristelet omia sanomisiasi.

Luepa uudestaan kommenttisi:
"Opetussuunnitelman ja perusopetuslain puitteissa opetus voidaan toteuttaa ihan hyvin. Näissä ei olekaan ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla."

Sinä sanot selkeästi, että opetussuunnitelmassa ei ole ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla. Oletko itsesi kanssa enää samaa mieltä? Miksi et vain vastaa vaan lisäät itsellesi taakkaa.

"Tasa-arvo-opas ei ole velvoittava samalla tavalla kuten laki on.
Huomaathan, että virkamies on velvollinen noudattamaan lakia."

Tasa-arvo opas kirjoitettiin, jotta virkamiehen olisi helpompi noudattaa lakia. Kukaan ei ole väittänyt, että opas olisi velvoittava.

"Sinä pyörit täällä kirjoittelemassa kaikenlaista virka-aikaan. Ellet ole hiihtolomalla, niin suosittelen palaamaan virkatehtäviisi."

Miksi intät taas asioita, joista et tiedä mitään?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #269

"Olethan väittänyt. Sinä kirjoitit:
"Opetussuunnitelman perusteet ovat alisteisia laille. Jos opetussuunnitelman perusteissa esitetään, että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi, niin sitten opetussuunnitelman perusteissa on virhe, koska lain mukaan asia ei ole näin."
Opetussuunnitelmassa ei ole virhettä, koska juridisen sukupuolen käsite ei alista opetussuunnitelman perusteita käyttämään vain noita kahta sukupuolta opetuksessa."

Lain mukaan sukupuolia on kaksi. Tämä johtuu siitä, että sukupuolen moninaisuus ei ole yleisesti hyväksytty teoria. Erikoista on, että opetushallituksen tasa-arvo-oppaassa annetaan ymmärtää muuta. Tämä on huomattu eduskunnassakin. Tasa-arvo-opas ei kuitenkaan ole velvoittava samalla tavalla kuten laki on.

"Missä kohtaa olen väittänyt, että opetushallitus laatii lainvastaisia sisältöjä? "Opetushallitus laatii opetussuunnitelman perusteet ja sinä väität, että niissä on virhe, koska laki sanoo jotain muuta. Jos näin olisi, opetushallitus olisi laatinut lainvastaisen sisällön. Näin ei kuitenkaan ole, koska sinä et osaa tulkita lakia."

Luulen, että sinä et osaa lukea. Opetussuunnitelman perusteiden pitää totta kai perustua perusopetuslakiin. Jos olisit perehtynyt lainsäädäntöön, niin tuntisit Suomen perustuslain 2 §:n jonka mukaan julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Samoin kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava lakia.

"Sinä sanot selkeästi, että opetussuunnitelmassa ei ole ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla. Oletko itsesi kanssa enää samaa mieltä? Miksi et vain vastaa vaan lisäät itsellesi taakkaa."

Perusopetuslaista en ole löytänyt ideologista tai poliittista sisältöä. Opetussuunnitelma taas ei voi muuhun perustua kuin perusopetuslakiin ja muuhun lainsäädäntöön.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #274

Nyt oikeastaan vain pyörit samaa kehää näissä argumenteissa. Tehdään asia helpoksi:

1) Juridinen sukupuolikäsitys ei rajoita tai määritä miten perusopetuksessa opetetaan sukupuolesta.

2) Opetussuunnitelman laatimisesta säädetään perusopetuslaissa mutta vain idiootti väittäisi, ettei opetussuunnitelmissa ole mitään ideologista tai poliittista. Ja etkö ymmärrä, että lainsäätäminen on nimenomaan poliittista toimintaa? Monissa blogeissa on tätä tosiasiaa vatvottu pitkään täällä. En ymmärrä miksi nöyryytät itseäsi sanomalla:
"Opetussuunnitelman ja perusopetuslain puitteissa opetus voidaan toteuttaa ihan hyvin. Näissä ei olekaan ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla."

Oletko nyt aivan varma, että opetussuunnitelmassa ei ole ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla? Luulen, että hoksasit virheesi mutta jostain syystä intät itsestäsi typerämmän kuvan. Myöntäisit vain, että kirjoitit virheellisesti. Pääsisit helpommalla.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #289

”1) Juridinen sukupuolikäsitys ei rajoita tai määritä miten perusopetuksessa opetetaan sukupuolesta”
Juridinen sukupuolikäsitys perustuu jokaisen havaittavissa oleviin ja hyväksyttyihin tosiasioihin, jotka on käsitteinä aikoinaan vahvistettu lain tasolle. Muutenhan kyse ei edes voisi olla juridisista käsitteistä.

Opetussuunnitelman ja opetussuunnitelman perusteiden tulee nojata perusopetuslakiin. ja muuhun lainsäädäntöön. Laki on todellakin poliittisen toiminnan tuote, mutta perusopetuslaissa ei kuitenkaan ole sellaista ideologista taikka poliittista ainesta, jota opetushallituksen tasa-arvo-oppaaseen on jostain syystä päätynyt. Tätä on kritisoitu ihan aiheesta.

Perusopetuslaissa lähinnä säädetään oppilaan oikeuksista ja velvollisuuksista, opetuksen laajuudesta ja niin edelleen. Perusopetuslaista tai muustakaan laista ei kuitenkaan voida johtaa perustetta ajatukselle, jonka opetushallitus esittää tasa-arvo-oppaassaan, siis että tasa-arvokäsite hyväksyy ajatuksen, jonka mukaan sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #295

"Opetussuunnitelman ja opetussuunnitelman perusteiden tulee nojata perusopetuslakiin. ja muuhun lainsäädäntöön."

Näinhän ne tekevätkin. Sinä vain virheellisesti kuvittelet, että juridinen sukupuoli jotenkin sanelisi miten käsityksiä sukupuolesta opetetaan.

"Laki on todellakin poliittisen toiminnan tuote, mutta perusopetuslaissa ei kuitenkaan ole sellaista ideologista taikka poliittista ainesta, jota opetushallituksen tasa-arvo-oppaaseen on jostain syystä päätynyt."

Niin, tämä ideologinen ja poliittinen aines löytyy sieltä opetussuunnitelmasta. Tosin sinä intät kuin lapsi, ettei opetussuunnitelmassa ole sellaista. Opas ei ole vain uutta perusopetuslakia varten.

Ja kyllä esim. laeista löytyvä yhdenvertaisuusperiaatekin on ideologia. Se on vain meille suomalaisille itsestäänselvyys.

"Perusopetuslaista tai muustakaan laista ei kuitenkaan voida johtaa perustetta ajatukselle, jonka opetushallitus esittää tasa-arvo-oppaassaan, siis että tasa-arvokäsite hyväksyy ajatuksen, jonka mukaan sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi."

Tämäkin ajatus löytyy opetussuunnitelmien perusteista. Se on sitä ideologista ja poliittista ainesta, jota siellä ei sinun mukaasi ole.

Oletko vielä sitä mieltä, että opetussuunnitelmien perusteissa ei ole ideologista tai poliittista tarkoitusta? Väistät kysymyksen jatkuvasti. Se hankaloittaa keskustelua.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #296

"Opetussuunnitelman ja opetussuunnitelman perusteiden tulee nojata perusopetuslakiin. ja muuhun lainsäädäntöön." Näinhän ne tekevätkin. Sinä vain virheellisesti kuvittelet, että juridinen sukupuoli jotenkin sanelisi miten käsityksiä sukupuolesta opetetaan.”

En ota kantaa opetukseen, vaan mm. mainitsemaani opetushallituksen tasa-arvo-oppaaseen, joka on kyseenalainen syistä, jotka olen esittänyt edellä. En tosiaankaan ymmärrä minkä vuoksi tasa-arvoon pitäisi kuulua ajatus siitä, että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi, kuten opetushallitus oppaassa esittää. Muun muassa tätä näkemystä monet opettajat ovat ihmetelleet. Suomen lain mukaan sukupuolia on kaksi. Näin on asianlaita jos tarkistat asian myös esimerkiksi EU:n perussopimuksista.

”Ja kyllä esim. laeista löytyvä yhdenvertaisuusperiaatekin on ideologia. Se on vain meille suomalaisille itsestäänselvyys.”

Yhdenvertaisuusperiaate itse asiassa on kansainvälisissä sopimuksissa vahvistettu ihmisoikeus, eikä varsinaisesti ideologia. Yhdenvertaisuus on ollut itsestäänselvyys vasta hieman yli 70 vuotta. Sitä ennen se ei ihan kaikkialla ollut itsestäänselvyys.

”Tämäkin ajatus löytyy opetussuunnitelmien perusteista. Se on sitä ideologista ja poliittista ainesta, jota siellä ei sinun mukaasi ole. ”

Opetussuunnitelman perusteet laaditaan uudelleen määräajoin, n. 10 vuoden välein. Laki on pysyvämpi. Laki on myös hierarkkisesti korkeampi. Jos opetussuunnitelman perusteet eivät perustu voimassaolevaan lainsäädäntöön tai ovat ristiriidassa lain kanssa, silloin opetussuunnitelman perusteissa on virhe.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #297

"En ota kantaa opetukseen, vaan mm. mainitsemaani opetushallituksen tasa-arvo-oppaaseen, joka on kyseenalainen syistä, jotka olen esittänyt edellä."

Otathan sinä kantaa opetukseen. Sukupuolen moninaisuus on opetussuunnitelmassa ja opas avaa tuota käsitettä. Olet esittänyt edellä vain väärinkäsityksiä ja myöntänyt molemmilla kerroilla itsekin, ettei niille ole perusteita oppaassa.

"Yhdenvertaisuusperiaate itse asiassa on kansainvälisissä sopimuksissa vahvistettu ihmisoikeus, eikä varsinaisesti ideologia."

Sen käytännön toteuttaminen on keskeinen osa suomalaista yhteiskuntaa, joten se on meille tärkeä aatejärjestelmä(ideologia).

"Jos opetussuunnitelman perusteet eivät perustu voimassaolevaan lainsäädäntöön tai ovat ristiriidassa lain kanssa, silloin opetussuunnitelman perusteissa on virhe."

Miksi toistat itsestäänselvyyksiä? Ja nykyinen opetussuunnitelma ei ole ristiriitainen.

Voitko vihdoin vastata, että oletko todella sitä mieltä, että opetussuunnitelmassa ei ole ideologista ja poliittista tarkoitusta taustalla? Pelkään, että jos et tätä ymmärrä niin keskustelu opetuksen sisällöistä on sinun kanssasi vaikeaa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #304

"Otathan sinä kantaa opetukseen. Sukupuolen moninaisuus on opetussuunnitelmassa ja opas avaa tuota käsitettä. Olet esittänyt edellä vain väärinkäsityksiä ja myöntänyt molemmilla kerroilla itsekin, ettei niille ole perusteita oppaassa."

Näyttää siltä, että sukupuolen moninaisuus on tänä päivänä joillekin opettajille samanlainen harrastus, kuin mitä sosialismi oli 1970-luvulla. Tsekkaa se juttu Pirkkalan monisteesta ja katso miten siinä mentiin aikoinaan pieleen. Onneksi suuri osa opettajista on edelleen järkiporukkaa vaikka kaikki eivät ole.

"Sen käytännön toteuttaminen on keskeinen osa suomalaista yhteiskuntaa, joten se on meille tärkeä aatejärjestelmä(ideologia)."

Sanoisin, että yhdenvertaisuus ihmisoikeutena on pysyvämpi kuin aate tai ideologia. Ideologiat tulevat ja menevät, ihmisoikeudet taas ovat luonteeltaan pysyviä.

"Voitko vihdoin vastata, että oletko todella sitä mieltä, että opetussuunnitelmassa ei ole ideologista ja poliittista tarkoitusta taustalla?"

Voitko vihdoin vastata mitä ihmettä tämä tarkoittaa:
"Opetussuunnitelma ei ole alisteinen laille"

Yleisellä tasolla on kovin kiinnostavaa, miten virassa olevalla opettajalla voi olla keskellä päivää monta tuntia aikaa länkyttää Puheenvuorossa. Sitä luulisi että töitäkin on.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #313

"Voitko vihdoin vastata mitä ihmettä tämä tarkoittaa:
"Opetussuunnitelma ei ole alisteinen laille"

Sinä se olet kiero kuin mikä ja teet mitä tahansa välttääksesi nolon virheesi tunnustamista. Miksi jätit lopun "niin kuin sinä tulkitset." pois tuosta lauseesta? Sinä tulkitsit, että juridinen sukupuoli vaikuttaisi jotenkin opetussuunnitelman perusteisiin kirjattuun sukupuolen opetukseen. Taitaa olla huijarin vikaa sinussa.

Voitko vihdoin vastata, että oletko todella sitä mieltä, että opetussuunnitelmassa ei ole ideologista ja poliittista tarkoitusta taustalla? Eikö aikuinen mies pysty yhtä virhettään myöntää vaan nöyryyttää mieluummin itseään lisää?

"Näyttää siltä, että sukupuolen moninaisuus on tänä päivänä joillekin opettajille samanlainen harrastus, kuin mitä sosialismi oli 1970-luvulla. Tsekkaa se juttu Pirkkalan monisteesta ja katso miten siinä mentiin aikoinaan pieleen."

Tiedän Pirkkalan monisteen. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Moninaisuus ei ole opettajien harrastus, sen huomioon ottaminen on kirjaimellisesti opettajan tehtävä. Se on kirjattu opetussuunnitelmien perusteisiin.

"Sanoisin, että yhdenvertaisuus ihmisoikeutena on pysyvämpi kuin aate tai ideologia. Ideologiat tulevat ja menevät, ihmisoikeudet taas ovat luonteeltaan pysyviä."

Ei yhdenvertaisuus ole mitenkään itsestään selvä. Vaaditaan aatejärjestelmän jatkuvaa ylläpitämistä ja opettamista, että se toteutuu.

"Yleisellä tasolla on kovin kiinnostavaa, miten virassa olevalla opettajalla voi olla keskellä päivää monta tuntia aikaa länkyttää Puheenvuorossa. Sitä luulisi että töitäkin on."

Ei tähän mene kovin paljon aikaa. Virheesi ovat niin ilmiselviä yksinkertaisia, että viestin kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa. Et juuri etene argumenteissasi mihinkään. Ja kun osaa järjestää aikansa niin ei ole mikään ongelma sivistää ihmisiä vaikka työn ohessa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #323

"Sinä se olet kiero kuin mikä ja teet mitä tahansa välttääksesi nolon virheesi tunnustamista. Miksi jätit lopun "niin kuin sinä tulkitset." pois tuosta lauseesta? Sinä tulkitsit, että juridinen sukupuoli vaikuttaisi jotenkin opetussuunnitelman perusteisiin kirjattuun sukupuolen opetukseen. Taitaa olla huijarin vikaa sinussa."

En ole viitannut opetukseen, vaan olen viitannut opetushallituksen tasa-arvo-oppaaseen, kuten voit lukea, Selvää on, että opetussuunnitelman perusteet perustuvat lakiin, koska mihinkään muuhun ne eivät voi perustua. Olisi kuitenkin varsin kummallista, jos juridiset käsitteet kiistettäisiin perusopetuksessa. En tunne yksityiskohtaisesti uusinta opetussuunnitelmaa, mutta sen tiedän, että ne ovat aina määräaikaisia ja että niissä on pohjalla voimassaoleva lainsäädäntö.

"Voitko vihdoin vastata, että oletko todella sitä mieltä, että opetussuunnitelmassa ei ole ideologista ja poliittista tarkoitusta taustalla? Eikö aikuinen mies pysty yhtä virhettään myöntää vaan nöyryyttää mieluummin itseään lisää?"

Mistä ihmeen virheestä puhut? Opetussuunnitelman perusteet ovat määräaikaisia, ja ne perustuvat perusopetuslakiin ja muuhun lainsäädäntöön, koska eivät ne muuhun edes voi perustua.

"Tiedän Pirkkalan monisteen. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Moninaisuus ei ole opettajien harrastus, sen huomioon ottaminen on kirjaimellisesti opettajan tehtävä. Se on kirjattu opetussuunnitelmien perusteisiin.

Sukupuolen moninaisuus ei vaan perustu lakiin, eikä kukaan oikeastaan edes tiedä, mitä se tarkoittaa. Ei tällainen teoria myöskään ole yleisesti hyväksytty. Minun puolestani voit silti hyvin pitää tästä ajatuksesta kiinni.

"Ei tähän mene kovin paljon aikaa. Virheesi ovat niin ilmiselviä yksinkertaisia, että viestin kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa."

Jos rupean tässä luettelemaan sinun virheitäsi, niin tila loppuu kesken.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #330

"En ole viitannut opetukseen, vaan olen viitannut opetushallituksen tasa-arvo-oppaaseen, kuten voit lukea"

No nyt valehtelet ihan suoraan. Kun minä kirjoitin tuon lauseeni niin se oli vastauksena sinun tähän kirjoitukseen:

"Opetussuunnitelman perusteet ovat alisteisia laille. Jos opetussuunnitelman perusteissa esitetään, että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi, niin sitten opetussuunnitelman perusteissa on virhe, koska lain mukaan asia ei ole näin."

Viittasit suoraan opetukseen. Älä valehtele!

"Olisi kuitenkin varsin kummallista, jos juridiset käsitteet kiistettäisiin perusopetuksessa."

Mihin ihmeeseen tämäkin nyt liittyy. Ei kukaan ole missään kiistämässä kahden juridisen sukupuolen käsitettä.

"Mistä ihmeen virheestä puhut? Opetussuunnitelman perusteet ovat määräaikaisia, ja ne perustuvat perusopetuslakiin ja muuhun lainsäädäntöön, koska eivät ne muuhun edes voi perustua."

Älä teeskentele tyhmää. Sinä kirjoitit kommentissa #215, että opetussuunnitelmassa ei ole ideologista tai poliittista tarkoitusta taustalla, vaikka siinä selkeästi sellaista on. Oletan, että teit virheen ja nyt et kehtaa myöntää mutta jos et todella ymmärrä virhettä niin et kyllä ymmärrä yhtään mikä opetussuunnitelma on.

"Sukupuolen moninaisuus ei vaan perustu lakiin, eikä kukaan oikeastaan edes tiedä, mitä se tarkoittaa."

Oppaan lukeneet tietävät. Mutta sinähän et sitä ole lukenut. Sukupuolen moninaisuus ei ole laissa mutta se on opetussuunnitelmassa ja siksi myös oppaassa, joka auttaa ymmärtämään opetussuunnitelmaa.

"Minun puolestani voit silti hyvin pitää tästä ajatuksesta kiinni."

Ei se ole minun ajatukseni. Se kuuluu opetussuunnitelmaan, joka ohjaa työtäni. Pahoittelen, ettet kykene ymmärtämään asiaa.

"Jos rupean tässä luettelemaan sinun virheitäsi, niin tila loppuu kesken."

Tämä on sitä taattua Janhusta, jonka tunnistan. Voisit kertoa miksi olen väärässä mutta tila ei riitä. Jälleen yksi klassikko, tattis!

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #333

"Oppaan lukeneet tietävät. Mutta sinähän et sitä ole lukenut. Sukupuolen moninaisuus ei ole laissa mutta se on opetussuunnitelmassa ja siksi myös oppaassa, joka auttaa ymmärtämään opetussuunnitelmaa."

Sinä viittaat opetussuunnitelmaan, minä viittaan siihen että kukaan ei tiedä, mitä sukupuolen moninaisuus tarkoittaa, ja siksi on kyseenalaista, että käsite on opetusviranomaisten materiaalissa. Kun kukaan ei tiedä, mitä käsite tarkoittaa, niin voisit varmaan vähän avata sitä, eli mitä se tarkoittaa? Yleisen käsityksen mukaan sukupuolia on kaksi. Onko niitä sitten enemmän, ja jos on niin mihin perustat tällaisen väitteen? Kuinka monta niitä on? Jos Suomen lain mukaan sukupuolia on kaksi, niin onko laki väärässä?

"Tämä on sitä taattua Janhusta, jonka tunnistan. Voisit kertoa miksi olen väärässä mutta tila ei riitä. Jälleen yksi klassikko, tattis!"

No, voisit aloittaa tuosta sukupuolen moninaisuudesta. Yleisen käsityksen mukaan sukupuolia on kaksi. Perustan tämän käsityksen yleiseen tietoon ja siihen, että laki ei tunne useampia sukupuolia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #335

"Sinä viittaat opetussuunnitelmaan, minä viittaan siihen että kukaan ei tiedä, mitä sukupuolen moninaisuus tarkoittaa, ja siksi on kyseenalaista, että käsite on opetusviranomaisten materiaalissa."

Opetushallitus teki opetussuunnitelman perusteet, jossa mainitaan sukupuolen moninaisuus. Opetushallitus teki tasa-arvo oppaan, jossa selitetään mitä sukupuolen moninaisuus opetussuunnitelmassa tarkoittaa. Sinä et tunne kumpaakaan opusta, joten on täysin turha väitellä kanssasi mitä sukupuolen moninaisuus tarkoittaa opetussuunnitelmassa.

"Kun kukaan ei tiedä, mitä käsite tarkoittaa, niin voisit varmaan vähän avata sitä, eli mitä se tarkoittaa?"

Opettajat tietävät. Jos olisit lukenut tasa-arvo oppaan niin sinäkin tietäisit mitä sukupuolen moninaisuudella tarkoitetaan opetussuunnitelmassa. Lue opas tai tutustu THL:n sivuihin.
https://www.thl.fi/fi/web/sukupuolten-tasa-arvo/su...

"Jos Suomen lain mukaan sukupuolia on kaksi, niin onko laki väärässä?"

Älä sekoita juridisen sukupuolen käsitettä sukupuolen kokemiseen arjessa. Et näytä pääsevän tuosta inttämisestä millään eroon.

"No, voisit aloittaa tuosta sukupuolen moninaisuudesta. Yleisen käsityksen mukaan sukupuolia on kaksi. Perustan tämän käsityksen yleiseen tietoon ja siihen, että laki ei tunne useampia sukupuolia."

Edelleen, sinut on useasti ohjattu tiedon lähteelle mutta jostain syystä käännyt aina lukematta takaisin ja intät kuin lapsi samoja väitteitä, joille ei ole perusteita. Tämän jaksaa yläkoululainenkin lukea ja pystyy ymmärtämään, joten toivon, että edes kokeilet tällä kertaa.
https://www.thl.fi/fi/web/sukupuolten-tasa-arvo/su...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #337

"Opettajat tietävät. Jos olisit lukenut tasa-arvo oppaan niin sinäkin tietäisit mitä sukupuolen moninaisuudella tarkoitetaan opetussuunnitelmassa. Lue opas tai tutustu THL:n sivuihin.
https://www.thl.fi/fi/web/sukupuolten-tasa-arvo/su..."

Tämä onkin todella kummallista, koska sukupuolen moninaisuutta ei yleisesti muualla tunneta eikä kukaan osaa kysyttäessä selittää, mitä sukupuolen moninaisuus tarkoittaa. Olisiko opetushallituksen materiaalissa nyt jotain pielessä?

"Älä sekoita juridisen sukupuolen käsitettä sukupuolen kokemiseen arjessa. Et näytä pääsevän tuosta inttämisestä millään eroon."

Ei ollutkaan puhe sukupuolen kokemisesta arjessa vaan sukupuolesta. Kokeminen ja oleminen ovat eri asioita. Jokainen tietää, että sukupuolia on kaksi. Ei yleisessä tiedossa olevia tosiasioita edes tarvitse perustella lainsäädännöllä.

"Edelleen, sinut on useasti ohjattu tiedon lähteelle mutta jostain syystä käännyt aina lukematta takaisin ja intät kuin lapsi samoja väitteitä, joille ei ole perusteita. Tämän jaksaa yläkoululainenkin lukea ja pystyy ymmärtämään, joten toivon, että edes kokeilet tällä kertaa."

Pelkästään yleisen tiedon mukaan sukupuolia on kaksi. Jos sukupuolia on enemmän, niin osaat varmasti kertoa, että kuinka monta niitä on? Mihin tällainen käsitys perustuu ja onko käsitys yleisesti hyväksytty?

Nyt kun olen katsonut hiihdon mm-kilpailuja, niin näyttää siltä, ettei kansainvälinen hiihtoliitto FIS myöskään tunne sukupuolen moninaisuutta. Kilpailuihin on mahdollista osallistua vain naisten tai miesten sarjoissa. Mistähän tuokin johtuu?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #339

"Tämä onkin todella kummallista, koska sukupuolen moninaisuutta ei yleisesti muualla tunneta eikä kukaan osaa kysyttäessä selittää, mitä sukupuolen moninaisuus tarkoittaa. Olisiko opetushallituksen materiaalissa nyt jotain pielessä?"

Tämä onkin suht uusi termi mutta asia sinänsä ei ole uusi vaan sen kanssa ovat opettajat kasvattajina tehneet töitä jo ennen termiä lanseerausta. Termi on nyt selitetty oppaassa. Siksi oppaita juuri yleensä laaditaankin, kun tulee jotain uutta.

"Ei ollutkaan puhe sukupuolen kokemisesta arjessa vaan sukupuolesta. Kokeminen ja oleminen ovat eri asioita. Jokainen tietää, että sukupuolia on kaksi. Ei yleisessä tiedossa olevia tosiasioita edes tarvitse perustella lainsäädännöllä."

Mitä on sukupuolen oleminen? Opetussuunnitelmassa mainittu sukupuolen moninaisuus tarkoittaa kokemista. Opetushallituksen ja THL:n oppaat puhuvat kokemisesta. Mistä ihmeestä sinä olet sitten jankannut, jos et noista?

"Pelkästään yleisen tiedon mukaan sukupuolia on kaksi. Jos sukupuolia on enemmän, niin osaat varmasti kertoa, että kuinka monta niitä on? Mihin tällainen käsitys perustuu ja onko käsitys yleisesti hyväksytty?"

Et ole siis ymmärtänyt yhtään lukemaasi. Ei yllätys sinänsä. Ei sukupuolen moninaisuudessa etsitä mitään lukumääriä. Ei kasvattajille ja terveydenhoitoalan ihmisille suunnatut termit ole aina yleisesti tiedossa.

Kyllä kuitenkin on yleisesti hyväksyttyä, että kaikki eivät koe mieheyttä tai naiseutta samalla tavalla. Tämä on sukupuolen moninaisuuden ydin. Sitä ei muuta millään tavoin juridisen sukupuolen käsite.

Voitko vihdoin vastata, että oletko oikeasti sitä mieltä, että opetussuunnitelmassa ei ole mitään ideologiaa tai poliittista tarkoitusta taustalla? Minua huolestuttaa, jos sinun käsityksesi opetussuunnitelmasta on todella tällainen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #341

"Mitä on sukupuolen oleminen? Opetussuunnitelmassa mainittu sukupuolen moninaisuus tarkoittaa kokemista. Opetushallituksen ja THL:n oppaat puhuvat kokemisesta. Mistä ihmeestä sinä olet sitten jankannut, jos et noista?"

Ok, no nyt selvisi mitä tarkoitat tässä asiayhteydessä, tätä käsitettä on vaan selitetty niin useilla muillakin tavoilla. Varmaankin asia on niin, että yksilöt voivat tietyissä tilanteissa kokea itsensä eri tavoilla, en silti ole ihan varma, onko sukupuolen moninaisuus oikea sana kuvaamaan asiaintilaa, ehkä, ehkä ei. Ainakin opetushallitus saisi parantaa viestintäänsä. Tuo tasa-arvo-opas on herättänyt hämminkiä.

"Voitko vihdoin vastata, että oletko oikeasti sitä mieltä, että opetussuunnitelmassa ei ole mitään ideologiaa tai poliittista tarkoitusta taustalla? Minua huolestuttaa, jos sinun käsityksesi opetussuunnitelmasta on todella tällainen."

Varmasti opetussuunnitelmassa näkyy ajan henki, en sitä kiellä, ja tiedän, että sitä myös aina uudistetaan vastaamaan paremmin ajan vaatimuksiin, kutsutaan sitä sitten vaikka politiikaksi. Minä olen vaan lähtenyt siitä käsityksestä, että perusopetuksen toteuttamisessa itsessään ei voi olla perusopetuslain ulkopuolisia tai ainakaan perusopetuslain päämääristä suuresti poikkeavia tarkoituksia. En muuten epäile hetkeäkään, ettetkö olisi hyvä opettaja, olet perehtynyt juttuihin ja osaat kyllä perustella asiasi!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #343

"Ok, no nyt selvisi mitä tarkoitat tässä asiayhteydessä, tätä käsitettä on vaan selitetty niin useilla muillakin tavoilla."

Jos olisit lukenut oppaan, josta puhut niin olisit ymmärtänyt heti. Miksi jankkaat niin pitkään asioista, joista et tiedä mitään?

"Ainakin opetushallitus saisi parantaa viestintäänsä. Tuo tasa-arvo-opas on herättänyt hämminkiä."

Viestintä on ollut selkeää. Mitään hämminkiä tuo opas ei ole aiheuttanut niissä, jotka ovat sen lukeneet ja käyttäneet sitä tasa-arvosuunnitelman laatimisessa. Ongelma on siinä, että sinä esität väitteitä asioista, joita et ole lukenut.

"Minä olen vaan lähtenyt siitä käsityksestä, että perusopetuksen toteuttamisessa itsessään ei voi olla perusopetuslain ulkopuolisia tai ainakaan perusopetuslain päämääristä suuresti poikkeavia tarkoituksia."

Tottakai siinä pitää olla perusopetuslain ulkopuolisia tarkoituksia. Perusopetuslaki säätää vain, että opetushallitus päättää opetuksen tarkemmista tavoitteista ja keskeisistä sisällöistä. Laki tarjoaa vain puitteet, opetushallitus laatii sisällön. Ei mikään poikkea perusopetuslain päämääristä.

"Varmasti opetussuunnitelmassa näkyy ajan henki, en sitä kiellä, ja tiedän, että sitä myös aina uudistetaan vastaamaan paremmin ajan vaatimuksiin, kutsutaan sitä sitten vaikka politiikaksi."

No ei siihen sitten tarvittu kuin muutama kymmen yritystä mutta tämän lähemmäksi en taida päästä sitä, että myönnät opetussuunnitelmassa olevan ideologiaa ja poliittista tarkoitusta takana. Arvoperusta on esimerkiksi puhtaasti ideologiaa.

Hyväksyn tämän kuitenkin vastaukseksi.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #343

Pieni lisäys vielä:

Kokemus tai tuntemus ei ole sukupuoli, vaan aivojen tai mielen asia.

Lainsäädäntö ei voi perustua tuntemuksiin, vaan objektiivisesti todennettaviin asioihin.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina Vastaus kommenttiin #341

Olsis helpompaa, jos pysyttäisiin näissä kahdessa sukupuolessa, jotka biologia tuntee. Sitten ite kukin kokekoon itsensä vaikka kissaksi jos haluaa. Mutta en halua, että lapsilleni opetetaan, että on normaalia kokea itsensä kissaksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei pilteille tarvitse näyttää opetusvideoita naimisestakaan vaikka on takuulla yleisempi tapa kuin homous.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Makkonen, piltit näkevät sitä halutessaan vaikka älypuhelimistaan.

Arto Jääskeläinen

@Raimo E. Laaksonen
""Makkonen, piltit näkevät sitä halutessaan vaikka älypuhelimistaan.""

Aihe on mitä KOULU tarjoaa lapsille HYVÄNÄ mallina ja käyttäytymismallina.

Koululla on auktoriteettiasema.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #99

Kaksi naista suutelemassa viestii sitä, että tällaisia naisia on olemassa ja niinkin sopii käyttäytyä meidän yhteiskunnassamme, sillä emmem ole barbaareja.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #242

Niin, on sitä seksikauppaakin ja pornon tuotantoa yhteiskunnassa. Pitäisikö tuokin laittaa lasten eteen videolla ÄIDINKIELEN tunnilla ?

Perustelusihan oli, että kun jotain on olemassa, se pitäisi laittaa lasten silmien eteen tai muuten olemme sinun mielestäsi barbaareja.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Raamattua tuodaan esille useassa kommentissa. Siihen liittyen kannattaa tutustua, mitä apostoli Paavali kirjoitti lähes 2000 vuotta sitten. Viisaan miehen viisaita sanoja, joita on hyvä miettiä kaikessa rauhassa.

http://www.raamattu.fi/1933,38/Room.1.html#26

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Ymmärrän ahdistuksen ja huolen.

Olen itse elänyt aikana jolloin historiankokeisiin vastatessa oli näpsäkkää tietää opettajan poliittinen suuntaus jotta osasi vastata mitä haluttiin kuulla. Sama koskee montaa muutakin aihetta.

Virallisesti videoihin tietenkin saa sanoa mitä ajattelee. Kunhan muotoilee sen oikein. Mutta tämä virallinen taitaa olla samaa virallista mitä lukion filosofianopettajani (joka oli myös rippikouluopettajani) kanssa. Oikein muotoilu tuntuu vaativan oikeita mielipiteitä.

On hyvä ja mukava kuulla että asia menee välistä takaisinpäinkin. Sait tuossa pikkaisen esimakua siitä mitä esimerkiksi minä olen elänyt käytännössä koko elämän. Ja arvaa kuka Järvenpääläinen samassa kaupungissa oleva ei näistä asioista koskaan valittanut.

Niin. On inhottavaa olla häviäjän puolella kulttuurissa joka käyttää menetelmiä jotka olivat OK kun on itse ollut vallassa. Ajat muuttuvat ja nyt se on valitettavasti niin kuin aina ennenkin "Nykusuomessa nykysuomen tavalla tai nykysuomesta pois. Turpa kiinni ja tottele".

Arto Jääskeläinen

@Tuomo Gren
Hämmästelen väitettäsi, että olisin jotenkin kaatanut roskaa päällesi, kuten koulussa nyt tehtiin tyttärelleni.
En ole ollut missään tekemisissä tuo Järvenpääläisen koulun kanssa, josta näytät saaneen merkilliset traumat. Jokelan ikävää mainetta saaneen koulun olen käynyt päästä päähän.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kun olin kansakoulun kolmannella luokalla, niin meille tyrkytettiin perinteistä perhemallia Kansalaistaidon ja Ympäristöopin tunnilla. Nimittäin tuon aineen oppikirjan palavia nesteitä käsittelevä luku alkoi näillä mieleeni ikimuistoisesti syöpyneillä sanoilla: "Mies sytytti tulitikun nähdäkseen, oliko tynnyrissä vielä bensiiniä jäljellä. Häntä jäivät suremaan vaimo ja kaksi lasta."

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Näin täytyy koulussa juuri toimia!

Arto Jääskeläinen

Kristittyjä kouluja on Suomessa, vaikka harvassa koko maata ajatellen.

Valtio kyykyttää alistumaan Opetushallituksen tarjoamaan aivopesuun tai ei tule valtiolta tukea.

Se siitä opetuksen vapaudesta.

""Mahtaa tulla tervejärkisiä lapsia.""

Sinähän et ole yhtään epäluuloinen etkä syrjivä, eiks niin ?

Et varmaan myönnä, että kristityissä on erittäin monien alojen asiantuntijoita ja harmiksesi aivan tavallisia ihmisiä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei ole mitään kyykytystä. Pitää toki sitoutua suomalaisen kasvatuksen arvopohjaan ym. Ops-perusteisiin ja lakeihin. Jos sellaista pitää kyykyttämisenä, niin ei kyllä ansaitsekaan valtionapua. Eikä oikeastaan saisi lapsia kasvattaa.

Arto Jääskeläinen

Ymmärrän kyllä, että Vihreiden edustajana kannatat innolla tuota aivopesua.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #159

Ei kyse ole Vihreydestä nyt.
Et ilmeisesti ole perillä siitä millaisella perusteellisella ja laajapohjaisella prosessilla kuluvan lukuvuoden alussa käyttöön otetut uudet opetussuunnitelman perusteet tehtiin? Ei oikeasti ole mitään järkeviä edellytyksiä demonisoida suomalaista perusopetusta.

Ääriuskonnollisten, homokammon maailmankuvansa keskiöön asettaneiden mielestä suomalainen kasvatuksen arvopohja on tietysti kauhistus. Se on kyllä tullut varsin selväksi.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #194

Vaikka sanoisin 5 kertaa (ja sen olen jo varmaan tehnyt), et halua kuulla, kun olet aatteesi mukaisesti mieltynyt vääristyneeseen tyrkytykseen.
Sanon nyt vielä:
.
.

Mikään asia ei vaadi, ei edes yhdenvertaisuus, tekemään epäasiallista tyrkytystä kouluissa.

Opetus voidaan hoitaa asiallisestikin ikäluokan mukaisesti tyrkyttämättä tai piilomainostamatta homoutta, lesboutta, Sateenkaariaatetta, Setaa, vihervasemmistolaisuutta, feminismiä, vasemmistoliberalismia, tms.

Nyt tilanne on mennyt selvästi överiksi, kun äidinkielen tunnillakin tarjotaan lesboutta.

Täytyy ymmärtää, että lapsen tuntema vastenmielisyys on luonnollinen reaktio tuohon ilman että sitä opetetaan hänelle kotona tai missään.
Ahdistus tulee sosiaalisesta paineesta, ei voi kommentoida tuntemustensa mukaan kun muutkaan ei kommentoi luokassa, ajattelee olevansa yksin ja väärässä.
Sosiaalinen paine ajaa aivopesua läpi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #270

"Mikään asia ei vaadi, ei edes yhdenvertaisuus, tekemään epäasiallista tyrkytystä kouluissa."

Mutta kun tuo ei ollut epäasiallista eikä tyrkytystä.

"Nyt tilanne on mennyt selvästi överiksi, kun äidinkielen tunnillakin tarjotaan lesboutta."

Lesbous on ollut äidinkielessä tarjolla jo pitkään. Kuuluuhan siihen kirjallisuuden tuntemus.

"Sosiaalinen paine ajaa aivopesua läpi."

Tässä olet oikeassa. Voimakkain sosiaalinen paine luodaan kotona. Jos lapsi kokee suudelman niin vastenmieliseksi, että siitä seuraa ahdistus, on selkeästi kotona luotu voimakas sosiaalinen paine.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #272

Merkillistä, kun selväkään ilmaus ei mene perille ja asia vääristellään muuksi.
Lukemisen ymmärtämisessä olisi nyt parantamisen varaa.
Toistetaan nyt vielä vuoksesi:

Sosiaalinen paine syntyy luokkatilanteessa kuten jo monesti kerroin.

Arto Jääskeläinen

Viestit, joiden ainut tarkoitus on solvata minua, lentävät roskiin.

Asiallisuutta kiitos.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Näkyi menevän pesuveden mukana vähän muitakin. Olkoon tämä tässä. Toivon, että tyttäresi toipuu.

Arto Jääskeläinen

Asia on käsitelty kotona. Ei kysymys ole vain omasta tyttärestäni, vaan koko toiminnasta yleisemmin. Se koskettaa muitakin oppilaita.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Ei, tarkoitukseni ei ollut eikä ole solvata sinua, vaan herättää ajattelemaan. Pyrin kirjoittamaan hyvin asiallisesti. Julkaisin poistamasi kommenttini omassa puheenvuorossani, sillä aihe on lasten ja nuorten hyvinvoinnin kannalta tärkeä. http://samimollgren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23246...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

En ole nähnyt viestejä, joissa sinua solvataan. Koko keskustelu tosin on täynnä viestejä, joissa ollaan eri mieltä kanssasi.

Mutta sitähän julkinen keskustelu on. Ellet kestä eri mieltä olevien kommentteja, älä tule tänne lainkaan.

Arto Jääskeläinen

"" Ellet kestä eri mieltä olevien kommentteja, älä tule tänne lainkaan.""

Sinä olet vieraana minun blogissa, ei toisinpäin.

Saat olla eri mieltä ASIASSA PYSYEN ja käymättä kiinni henkilökohtaisella hyökkäyksellä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Miksi poistat asiallisia viestejä, joissa ei edes mainita sinua? Vääristät keskustelun.

Arto Jääskeläinen

Tänne tulvahti iso määrä täysin asiasta eksyneitä kommentteja, minua syyllistäviä kommentteja, ym. asiattomuuksia, joita heitin pois keskustelua harhauttamasta ja sekoittamasta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö ole hyvä, että koulu valmistaa tytärtäsi kohtaamaan homoseksuaaleja ihmisiä?

Arto Jääskeläinen

Tuolla ylempänä on kerrottu miten sen voi tehdä asiallisesti.
Asiat on käsitelty myös kotona.

Arto Jääskeläinen

Kai Niemeläinen & Jussi Kangasluoma
Lukisitteko kommentit yllä niin ette kysele samoja asioita uudestaan. Kiitos

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Palaan vielä vastuulliseen kasvattajuuteen.

Eikö olisi vanhemmilta asiallista pyrkiä lapsen kanssa purkamaan sitä, miksi naisten välinen suudelma herättää ahdistusta? Ja sitten käydä asiaa läpi siten, että ahdistusta saadaan hillittyä.

Tietysti, jos asia ahdistaa vanhempia itsejään, niin toki lapsi vaistoaa tällaisen ja oppii vanhempiaan kohtaan myötätuntoisena ahdistumaan itsekin. Silloin vanhempien olisi ensin hyvä pyrkiä käymään omat mörkönsä läpi.

Arto Jääskeläinen

Vastasin tähän asiaan jo blogissasi, mutta silti yrität vääristää asiaa muuksi.
Tässä nyt vielä uudestaan:

Sinun täytyy ymmärtää, että lapsen tuntema vastenmielisyys on luonnollinen reaktio ilman että sitä opetetaan.
Ahdistus tulee sosiaalisesta paineesta, ei voi kommentoida tuntemustensa mukaan kun muutkaan ei kommentoi luokassa, ajattelee olevansa yksin ja väärässä.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Tuosta "luontainen reaktio" -argumentista tulee mieleen joidenkin muslimien ymmärtääkseni kannattama näkemys, että kaikki ihmiset syntyvät muslimeina, mutta heidät saatetaan sitten kasvattaa johonkin muuhun uskoon.

Jos löytyy joku, joka ei ahdistukaan pussaamisesta (ja heitä löytyy yllin kyllin) niin sitten voi moittia kasvatusta. Jos joku yksittäinen ahdistuu, iloitaan luontaisesta reaktiosta.

Homouttahan ei postauksen aiheena olleessa tehtävässä kuulukaan kommentoida, suuntaan tai toiseen, sen enempää kuin videolla esiintyvien hahmojen ihonväriä, skeittilautaa tai zombimaskeerauksia. Tuliko ahdistus siitä, että oppilaalla oli mobiilisovellusten käytöstä erilaisia mielipiteitä kuin muilla?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #260

Älä vääristä asiaa vaan lue kommentit ja pysy asiassa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #260

"... joidenkin muslimien ymmärtääkseni kannattama näkemys, että kaikki ihmiset syntyvät muslimeina..."

Viitisen vuotta sitten luin netistä muslimien laatimaa alkeisesitystä islaminuskosta. Siinä kerrottiin, että islaminuskon mukaan ei pelkästään kaikki ihmiset, vaan myös kaikki eläimet, kasvit, kivet, järvet ja meret, taivaankappaleet jne. ovat muslimeja.

Kaikenkaikkiaan minulle jäi vaikutelmaksi, että muslimi tarkoittaa suurin piirtein samaa kuin Jumalan luoma.

Muslimina oleminen ei siis ole henkilön oma valinta, vaan objektiivinen fakta. Tuosta faktasta voi olla tietämätön tai sen voi jopa kiistää, mutta sellainen ei ole missään nimessä suotavaa islamin näkökulmasta katsottuna.

(Aikanaan muuten kysyin yhdeltä ev.lut. papilta kahvipöytäkeskustelussa, mikä on kristinuskon ja islaminuskon ero. Hän kertoi, että kumpikin uskonto uskoo samaan Jumalaan, mutta muslimit pitävät jumalanpilkkana sitä, että ihminen (Jeesus) voisi olla Jumala tai jumalallinen. Muslimeille Jeesus on pelkkä profeetta.)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Sinun täytyy ymmärtää, että lapsen tuntema vastenmielisyys on luonnollinen reaktio ilman että sitä opetetaan."

Monet lapset varmasti kokevat suutelun esittämisen "ällönä". Onkin meidän opettajien tehtävä kertoa, että suostuvaisten ihmisten suutelu on ihan normaalia hellyyden osoittamista parisuhteessa.

"Ahdistus tulee sosiaalisesta paineesta, ei voi kommentoida tuntemustensa mukaan kun muutkaan ei kommentoi luokassa, ajattelee olevansa yksin ja väärässä."

Jos ohimennen nähty suutelu on aiheuttanut niin kovan sosiaalisen paineen, että lapsi ahdistuu kun ei ole uskaltanut kommentoida sitä vastenmieliseksi niin kotona on selkeästi opetettu asiasta aika voimakkaasti.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Ei, minun ei tarvitse ymmärtää mieletöntä väitettä siitä, että "lapsen tuntema vastenmielisyys" olisi "luonnollinen reaktio ilman että sitä opetetaan". Ahdistus syntyy siitä, että lapsella ei ole valmiutta kohdata jotain asiaa. Vastenmielisyyden tunteminen tällaisissa asioissa on opittua.

Sinun olisi tarpeellista ymmärtää, että lapsi oppii, vaikka asioita ei erikseen karttakepin kanssa liitutaululta tankattaisikaan. Vanhemmat ovat lapselle aina esikuvia ja auktoriteetteja. Kun vanhemmat tuovat esiin asenteitaan ja käsityksiään, lapset omaksuvat ne yleensä kyseenalaistamatta - ovat ne perusteltuja tai eivät.

Edelleen, minusta olisi perusteltua ottaa asiasta ahdistuneen lapsen kanssa rauhallinen hetki, ja selittää asia hänelle: ei ole kyse muusta kuin siitä, että videon naiset varmaankin pitävät toisistaan siten kuin äiti ja isä pitävät toisistaan - ja halusivat ikuistaa valokuvaksi tunteidensa esittämisen toisilleen. Että mistään vaarallisesta tai pahasta ei ole kyse, vaan on tärkeää antaa ihmisten olla omia itsejään.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Näimme ilmeisesti nyt ensimmäisen näytteen tästä ilmiöstä, jota itse pidän lasten aivopesuna homoutta suosivaksi." Näin blogisti kirjoittaa.

Jos tuota videota pitää "homomainoksena", niin omat asenteet ja ymmärrys ovat hakoteillä. Toisekseen, miksi lapset eivät saisi "suosia" tai ymmärtää homoutta? Ei se seksuaalinen suuntaus ole kenenkään oma valinta. Ei homoksi vain päätetä ryhtyä.

On paljon helpompi elää, kun ymmärtää, että on erilaisia ihmisiä, erilaisine tarpeineen ja he ovat vähintään yhtä arvokkaita kuin minä itse, tuo täydellinen luojan luomus.

PS. Olen tehnyt elämäntyökseni mainoksia. Jos tuo video, niin kuin Jääskeläinen vihjaa, on Setan tilaama homomainos, en tilaajana maksaisi siitä latiakaan. On se niin huono homomainokseksi.

Arto Jääskeläinen

""Ei homoksi vain päätetä ryhtyä.""

Ei pidä paikkansa. Näitä löytyy molempiin suuntiin. On niitä, ketkä ovat alkaneet ja niitä ketkä ovat luopuneet siitä. Ja niitä pysyviä, jotka muusta ei tiedä tai myönnä.

Tätä viestiä ei setainen koulukunta haluaisi nähdä eikä myöntää, nähty on.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tiedät siis jonkun, joka on päättänyt alkaa homoksi? Luuletko, että voisit itse sellaisen päätöksen tehdä ja elää sen kanssa?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Sinä sotket homoseksuaalisuuden bi-seksuaalisuuteen. Bi-seksuaalit voivat tietoisesti pitäytyä seksistä samaa sukupuolta olevien kanssa. Homoilla tätä mahdollisuutta ei ole.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #282

Hölynpölyä.
Kuka tahansa voi pidättäytyä seksistä.
Muuten on jotain pahemmin vinksallaan.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #407

Eiköhän tuo ole melkoisen kohtuuton vaatimus?

Olli Nurmi

Ihminen voipi kokea romanttisia tunteita ketä kohtaan sattuu, suurin osa ei välttämättä koskaan tunne mitään romanttista omaan sukupuoleensa. Sama seksuaalisuudessa. Seksuaalisuus ei ole joko tai vaan kokonaisuus ihmisen kokemuskia ja omaa määrittämistään.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Homoseksuaalisuus on eri asia kuin seksin harjoittaminen samaa sukupuolta olevan kanssa. Jälkimmäisen asian voi aloittaa ja lopettaa niin kuin hyväksi katsoo ja sen myötä, jos niin haluaa, voi teeskennellä, että ensinmainittu asia on muuttunut.

Olli Nurmi

Koetko tosiaan, Arto, että seksuaalisuutensa kanssa kamppaileville lapsille (jolla ei välttämättä ole yhtään muuta auktoriteettiä elämässään josta saada turvallisesti tietoa seksuaalisuudesta, kuin koulu) ei tulisi olla olemassa materiaalia opetuksessa, jossa myös heidät kuvataan normaalina osana yhteiskuntaa (jota he ehdoitta ovat). Ettei näille lapsille tulisi antaa viestiä siitä, että myös tällaisia ihmisiä on olemassa ja heistä jokainen on joutunut käymään läpi itsensä kanssa omaa seksuaalisuuttaan koskevat asiat.

Nyt kun sinä ja samanmieliset toverisi jatkatte systemaattista työskentelyä yhdenvertaisuude, lasten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ehdotonta rakkautta sekä tukea vastaan, en ymmärrä alkuunkaan miten te olette kenenkään muun kuin itsenne puolella?

Arto Jääskeläinen

"" Ettei näille lapsille tulisi antaa viestiä siitä, että myös tällaisia ihmisiä on olemassa..."

Lukisitko viestit läpi, en haluaisi toistaa aina vaan uudestaan asiaa jonka olen jo sanonut ja vastailla tekaistuihin syytöksiin.

Seksuaalivähemmistöjen olemassaolosta voi opettaa asiallisesti terveysopin tunnilla ikäluokan mukaisesti ja materiaalilla, joka ei tyrkytä mallin tarjoamisen kaltaisesti, romantisoiden tai ihaillen poikkeavuuksia, vaan kertoo neutraalisti oleelliset asiat.

Muiden aineiden tunnit rauhoitetaan kyseisen aineen asioihin. Ei tietenkään tyrkytetä lesboutta, homoutta, sateenkaariaatetta, Setaa, tms. äidinkielen tunnilla.

Olli Nurmi

Luin kirjoituksesi läpi useampaan otteeseen.

"Herää kysymys, miten lesbojen suutelukohtaus liittyy äidinkielen opetukseen ja millä tarkoituksella tämmöisiä asioita tarjoillaan äidinkielen opetuksen yhteydessä ?"

Millä tarkoituksella mikään liittyy äidinkielen opetukseen. Seksuaalisuus on osa jokapäiväistä elämää ja sen esiintuominen on kaikkin oikeus ja velvollisuus. Omien äidinkielen opintojeni aikana käsittelimme tunnilla monenlaisia asioita kuitenkin siinä kontekstissa, että niistä saatiin materiaalia äidinkielen tunneilla. Loppupäässä tämä on kiinni opettajan valinnoista. Sinä olet tässä tekemässä kärpäsestä härkästä nostmalla hirveän metakan jonkun sattumanvaraisen koulun yhden tunnin tehtävästä. Suhteellisuudentajua pyydän.

Myöskin varteenotettava huomio siitä, että koko tekstisi lähtee premissistä, että kahden samaa sukupuolta olevan henkilön suutelu on jollain tasolla perverssiä tai sopimatonta. Koko tekstisi perustuu tälle oletukselle. Sinulle ei liene ongelma, jos kyseessä olisi vain suuteleva heteropari joka olisi näkynyt muutaman sekunnin videon alussa.

Katsoin myös tämän mainitsemasi videon, ja on erikoista, että nostat suutelukohtauksen jokseenkin merkittäväksi osaksi tunnin tapahtumia? Kohtaus itsessään kehtää ehkä 10 sekuntia, jossa juuri avioitunut naispari ottaa yhteiskuna, suutelee ja julkaisee kuvan netissä. Itse videon tarkoitus oli herättää ajatuksia siitä, että sosiaalisen median huonoiksi nähdyillä puolilla voi olla myös positiivisia puolia, ja siitä miten sosiaalinen media vaikuttaa kaikkien jokapäiväiseen elämään. Mutta tätä sinä et huomioinut, vaan keskityit saarnaamaan siitä, miten suuteleva naispari ei ole soveliasta peruskouluun. Tämänkaltainen video nimenomaan kuuluu peruskouluun.

Myöskin jos tyttäresi niin tahtoisi, niin varmasti hän olisi vointu saada mahdollisuuden keskustella videosta opettajan kanssa kahdenkeskisesti ja purkaa tuntojaan ja käydä tilannetta läpi, mikäli video aiheutti hänelle ikäviä tunteita.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #268

""Sinä olet tässä tekemässä kärpäsestä härkästä nostmalla hirveän metakan..."

Tein vain yhden blogitekstin.

Se herätti tulvan vasemmistoliberaalien viestejä, joiden mielestä on heti asiallista syyttää vanhempia vaikka mistä, kun eivät halua tuollaista tyrkytystä kouluun.

Osa viesteistä meni aivan asian ulkopuolelle tai oli hyökkäävän asiattomia ja lensivät roskiin. Sitten tultiin ruikuttamaan siitä.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #277

Mitä tässä tyrkytetään? Epätervettä homoseksuaalista agendaa? Että herranpieksut nämä ihmisethän voivat ja yleensä tahtovat elää täysin samanlaista elämää kuin kaikki muutkin, vain sillä erotuksella että arjen he tahtovat jakaa oman sukupuolensa edustajan kanssa. Jos sinä näet tässä jotain lapsille sopimatonta, en voi kertakaikkiaan ymmärtää kaksinaismoralismiasi.

Millä tavalla on lapsille vahingollista, että heille näytetään kaksi naista jotka jakavat yhteisen elämän? Älä viitsi teeskennellä, että olet lasten asialla, kun joka ainut vääntö joka sinun kanssasi päättyy siihen kysymykseen ovatko homot mielestäsi sairaita, poikkeavia ja epäsopivia normaaliin yhteiskuntaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #277

"Se herätti tulvan vasemmistoliberaalien viestejä, joiden mielestä on heti asiallista syyttää vanhempia vaikka mistä, kun eivät halua tuollaista tyrkytystä kouluun."

Jos vanhempi, ei halua, että koulussa kuvataan yhteiskuntaa sellaisena kuin se on, niin hän ei ymmärrä koulun sivistystehtävää. Yrität vain vähätellä vastauksia kuvaamalla niitä vasemmistoliberaaleiksi. Ei tuo ole mitään asiallista keskustelua. Noudata sääntöjä!

"Osa viesteistä meni aivan asian ulkopuolelle tai oli hyökkäävän asiattomia ja lensivät roskiin. Sitten tultiin ruikuttamaan siitä."

Poistit täysin asiallisia viestejä. Kirjoitit itse blogin tyttäresi kokemuksesta ja esität väitteen, ettei hän ole voinut oppia sitä kotoa. Poistat sitten kaikki vastaväitteet vedoten siihen, että niissä mainitaan nuo molemmat asiat. Ei noin voi keskustelua käydä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Seksuaalivähemmistöjen olemassaolosta voi opettaa asiallisesti terveysopin tunnilla ikäluokan mukaisesti ja materiaalilla, joka ei tyrkytä mallin tarjoamisen kaltaisesti, romantisoiden tai ihaillen poikkeavuuksia, vaan kertoo neutraalisti oleelliset asiat."

Äidinkielen ja kirjallisuuden tunnilla ei siis saa romantisoida parisuhteita? Tämä on nyt ihmeellisin väittämä tässä blogissa. Olet ymmärtänyt koulun sivistystehtävän täysin väärin. Parisuhteet ovat olennainen osa kulttuuria ja sen kuvausta. Pitäisikö äidinkielen tunneilla teeskennellä ettei niitä ole olemassa?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Täällä käy järkyttävä karsinta kommenteissa. Ei ole mitään mieltä jatkaa keskustelua. Kiitos ja moro.

Arto Jääskeläinen

Katso yläpuolelta.
Johan lupasit aiemmin jo poistua.
Kiitos käynnistä.
--------------------------------------------

Kaikille kommentoijille:

1) Pysytään asiassa.
2) Ei lähdetä syyllistämään minua, että olen kirjoittanut tämän tekstin.
3) Ei aleta solvata kotiani tai tytärtäni.
4) Ei harhauteta keskustelua aivan muualle.

Yritetään olla edes hieman asiallisia.
Blogini kirjoittajana minulla on oikeus heittää roskiin ylilyönnit.

Kiitos.

Olli Nurmi

Sanot melko suoraan, ettei lapsille sovi näyttää kuvaa epäterveiden, poikkeavien ja huonoa seksuaalimoraalia edustavien ihmisten arjesta, niputtaen kaikki seksuaalivähemmistöjen edustajat samaan nippuun, ja sitten paasaat muille, ettei sovi syyllistää?

Sinä sanot, että me olemme epäterveitä ja sopimattomia lapsille :---D Ja sitten peräänkuulutat asiallista keskustelua? Uskomatonta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Miksi poistat täysin asiallisia viestejä!

"3) Ei aleta solvata kotiani tai tytärtäni."

En ole solvannut, enkä ole yhtään sellaista viestiä nähnyt. Sinä itse kirjoitit blogin siitä mitä tyttäresi inhoaa ja esität väitteitä, että se ei ole kotona opittua. Miten ihmeessä voimme käydä mitään keskustelua asiasta, jos poistat kaikki asiallisetkin viestit, joissa itse esille tuomastasi asiasta keskustellaan?

Sinä esität väitteen, että tiettyjä asioita ei opita kotona mutta poistat jokaisen vastaväitteen. Eihän tuo ole mitään keskustelua. Raukkamaista sensurointia ja keskustelun vääristelyä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kävin nyt vasta katsomassa tuon Jääskeläisen paheksuman videon. Videon on julkaissut Mediakasvatus ja kuvaohjelmayksikkö MEKU.

https://www.youtube.com/watch?v=aewkoP7IFzw

Videon kesken näytetään alle kolmen sekunnin ajan naisten suutelevan toisiaan ja postaavan suutelukuvan somessa.

Videota on mielestäni mahdotonta käsitellä sukupuolinormistoa muokkaavana tai seksuaalista suuntautumista esittelevänä kannanottona.

Katsokaa video kommentissani olevassa linkissä ja kommentoikaa, pidättekö te videota 5.-luokkalaisille sopimattomana äidinkielen opetusmateriaalikäytössä.

Itse häkellyin siitä, kuinka vahvasti Jääskeläinen reagoi normaalia ihmisten elämää sisältävästä materiaalista. Itseäni suretti videota katsellessani lähinnä se, miten vahvasti puhelimet ja älylaitteet ovat vanginneet meidät kaikki. Siitä kai videossa ja tehtävässä on ollut kyse.

Arto Jääskeläinen

@Kai Niemeläinen
""käsitellä sukupuolinormistoa muokkaavana..."

Ethän käsitä tahallisesti väärin asiaa.

Olisin tuossa tilanteessa tehnyt rikosilmoituksen enkä kirjoittanut blogitekstiä.

Videosta on varmasti havaittavissa tarkoitus, tulee esille sekä lesbouden että homouden
markkinointi. Ei tuossa ole mitään epäselvää.

En näe mitään vikaa siinä, että kerron asian sellaisena kuin se on muillekin.

Jotkut ovat olleet siitä kovin eri mieltä.

Arto Jääskeläinen

Sanotaan nyt vielä, ettei tarvitse 20 kertaa vastata samoihin asioihin:

Mikään asia ei vaadi, ei edes yhdenvertaisuus, tekemään epäasiallista tyrkytystä kouluissa.

Opetus voidaan hoitaa asiallisestikin ikäluokan mukaisesti tyrkyttämättä tai piilomainostamatta homoutta, lesboutta, Sateenkaariaatetta, Setaa, vihervasemmistolaisuutta, feminismiä, vasemmistoliberalismia, tms.

Nyt tilanne on mennyt selvästi överiksi, kun äidinkielen tunnillakin tarjotaan lesboutta.

Täytyy ymmärtää, että lapsen tuntema vastenmielisyys on luonnollinen reaktio tuohon ilman että sitä opetetaan hänelle kotona tai missään.

Ahdistus tulee sosiaalisesta paineesta, ei voi kommentoida tuntemustensa mukaan kun muutkaan ei kommentoi luokassa, pitää tehdä joukon mukana, ajattelee olevansa yksin ja väärässä.

On myös tärkeää, ettei opettaja lisää tuota painetta. Pahinta on asettaa luokassa lapset toisiaan vastaan julkisesti.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Ota asiasta ahdistuneen lapsen kanssa rauhallinen hetki, ja selitä asia hänelle: ei ole kyse muusta kuin siitä, että videon naiset varmaankin pitävät toisistaan siten kuin äiti ja isä pitävät toisistaan. Naiset halusivat ikuistaa valokuvaksi tunteidensa esittämisen toisilleen. Kerro hänelle, että mistään vaarallisesta tai pahasta ei ole kyse, vaan paremminkin kaikesta hyvästä - rakkaudesta. Kerro hänelle myös, että on tärkeää antaa ihmisten olla omia itsejään.

Arto Jääskeläinen

Kyse oli siitä, mitä koulu tuo ÄIDINKIELEN tunnilla esiin lapsille.

On aivan selvää, että kyseessä on lesbo/homopropaganda video.

Opetus voidaan hoitaa asiallisestikin ikäluokan mukaisesti tyrkyttämättä tai piilomainostamatta homoutta, lesboutta, Sateenkaariaatetta, Setaa, vihervasemmistolaisuutta, feminismiä, vasemmistoliberalismia, tms.

Nyt tilanne on mennyt selvästi överiksi, kun äidinkielen tunnillakin tarjotaan lesboutta.

Asia on käsitelty kotona.
Muidenkin vanhempien on hyvä olla kiinnostunut ja kuunnella lapsiaan, mitä koulussa on tapahtunut.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #303

Äidinkielen tunnilla harjoitellaan suomen kieleen ja kulttuuriin tutustumista ja itseilmaisua. Väitätkö, etteivät lesbot kuulu suomenkieliseen kulttuuriin?

Jos kuvassa vilahtaa Paavi siunaamassa niin onko se katolilaispropagandaa?

Jos kuvassa vilahtaa Teemu Selänne pelaamassa niin onko se jääkiekkopropagandaa?

Jos kuvassa vilahtaa Päivi Räsänen niin onko se kristillisdemokraattien propagandaa?

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #303

"Muidenkin vanhempien on hyvä olla kiinnostunut ja kuunnella lapsiaan, mitä koulussa on tapahtunut."

Niin meillä ainakin tehdään, ja varmaankin useimmissa kodeissa. Kommentoidaan päivän asiat esim. ruokapöydässä ja puhutaan ne halki poikki pinoon. Silloin ei yleensä tarvitse mennä someen vaahtoamaan eikä sensuroida eri mieltä olevien kommentteja.

Olli Nurmi

"Tarjotaan lesboutta." Älä viitsi.
On jokaisen oma asia kenen kanssa hän jakaa elämänsä ja tulevaisuutensa. Yleensä tämä kysymys askarruttaa kaikkia nuoria.

Inho toista ihmistä koskaan ei koskaan ole autenttien reaktio, vaan muualta opittu. Lapsi ei osaa syrjiä tai kokea vastenmielisesti kenestäkään, ilman että hän on oppinut sen asenteen muualta.

Se on toki ikävää, että tyttäresi koki, ettei voinut ilmaista mielipidettään luokassa ilman pelkoa. SUosittelen tytärtäsi kesksutelemaan opettajan kanssa siitä.

"On myös tärkeää, ettei opettaja lisää tuota painetta. Pahinta on asettaa luokassa lapset toisiaan vastaan julkisesti."
On vakava asia syyttää opettajaa siitä, että hän tietoisesti ja tahallisesti asetti tyttäresi asemaan, jossa hän olisi joutunut puolustamaan itseään koko muuta luokkaa vastaan.

Arto Jääskeläinen

""On jokaisen oma asia kenen kanssa hän jakaa elämänsä..."

Ei tässä puhuttu elämän jakamisesta. Lukisitko koko tekstin uudestaan.

Aihe on, mitä KOULU tarjoaa lapsille äidinkielen tunnilla.

""On vakava asia syyttää opettajaa..."

En syyttänyt opettajaa tuossa, vaan esitin ennakoivan huomautuksen, ettei niin vain kävisi. Julkiset mielipidekyselyt luokassa voivat olla yksi paha kiusaamisen aiheuttaja.
Annan lievän esimerkin historiasta: Koulussa opettaja kysyi keväällä, kuka ei ole vielä väsynyt. Itse en tuntenut itseäni väsyneeksi ja siitä etupulpetista viittasin rivakasti. Kun vilkaisin ympärilleni, tajusin olevani yksin. Arvatkaa vain mitä siitä seurasi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #307

"Aihe on, mitä KOULU tarjoaa lapsille äidinkielen tunnilla."

Tutustumista suomalaiseen kieleen ja kulttuuriin. Eivätkö homot mielestäsi ole osa kulttuuriamme?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #309

Niin, voidaan tietysti väittää, että lesbojen suutelukohtauksessa on kyseessä "tutustuminen kieleen".

Lienet silloin ottanut asian liian sananmukaisesti.

Mitään tekemistä tuolla ei ole kulttuurin kanssa etäisestikään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #312

Väitätkö, ettei homoseksuaalisuuden hyväksyminen ole osa suomalaista kulttuuria?

"Niin, voidaan tietysti väittää, että lesbojen suutelukohtauksessa on kyseessä "tutustuminen kieleen"."

Syytät muita asioiden vääntämisestä mutta nyt tahallaan pelleilet itse.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #328

Itse pidin tuota puolinäppäränä kevennyksenä, mutta vastaavanlainen vääntely toiselta kommentoijalta normaaliudesta ja poikkeavuudesta johti kommentin poistoon. Suoraselkäinen blogisti eläisi kuten opettaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Opetus voidaan hoitaa asiallisestikin ikäluokan mukaisesti tyrkyttämättä tai piilomainostamatta homoutta, lesboutta, Sateenkaariaatetta, Setaa, vihervasemmistolaisuutta, feminismiä, vasemmistoliberalismia, tms."

Kaikki nuo ovat osa yhteiskuntaa. Emme voi piilottaa lapsilta niitä. Aivan kuten emme piilota heteroutta, uskonnollisuutta, oikeistolaisuutta tai konservatiivisuutta. Sinä haluat vain piilottaa aatteet, joita vastustat.

"Nyt tilanne on mennyt selvästi överiksi, kun äidinkielen tunnillakin tarjotaan lesboutta."

Lesboudesta on kerrotta äidinkielessä ja kirjallisuudessa jo pitkän aikaa.

"Täytyy ymmärtää, että lapsen tuntema vastenmielisyys on luonnollinen reaktio tuohon ilman että sitä opetetaan hänelle kotona tai missään."

Ei ole. Jos lapsi kokee niin voimakasta vastenmielisyyttä, että siitä puhumattomuus aiheuttaa ahdistusta, on selkeästi kotona luotu sosiaalista painetta. Tämä kuvaamasi kokeminen ei ole yleistä.

"On myös tärkeää, ettei opettaja lisää tuota painetta. Pahinta on asettaa luokassa lapset toisiaan vastaan julkisesti."

Lapset ovat luokassa aina toistensa kanssa julkisesti. Luokassa pitää käsitellä yhteiskunnallisia asioita, joista osa ei varmasti miellytä kaikkia. Vaatimuksesi on mahdoton ja koulun sivistystehtävän vastainen.

Arto Jääskeläinen

Vääristelet asioita rankasti.

Lukisitko, mitä tästä olen jo kommentoinut selkeästi. En viitsisi takiasi toistaa selviä asioita, jotka väännät aivan muuksi jälleen.

On täysin normaalia kokea vastenmielisyyttä homoilua tai lesboilua kohtaan.

Homoilua ja lesboilua ei tarvitse tyrkyttää muille.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #314

Ei se nyt oikein kelpaa, että vastaat samoilla tyhjillä argumenteilla kaikkeen. Minkä olen vääntänyt muuksi ja mitä vääristelen?

"Homoilua ja lesboilua ei tarvitse tyrkyttää muille."

Parin suudelma ei ole tätä.

"On täysin normaalia kokea vastenmielisyyttä homoilua tai lesboilua kohtaan."

Yritä ymmärtää, että se on sitä sinulle mutta ei kaikille muille. Suurin osa suomalaisista ei reagoi vastenmielisesti.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #326

""Suurin osa suomalaisista ei reagoi vastenmielisesti.""

Uskallan olla eri mieltä kun kuulun normaalien ryhmään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #344

Mistä sinä tiedät, että olet normaali?

Ja sinäkö tosissasi väität, että suurin osa suomalaisista pitäisi tuon videon suudelmaa vastenmielisenä? Täytyy sanoa, ettet tunne tätä kansaa laisinkaan.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina Vastaus kommenttiin #366

Sinäkö tunnet kansan? Jos olet oikeassa, mitä epäilen, tämä kansa on menettänyt käsityksen oikeasta ja väärästä eikä sen tulevaisuus ole kovin valoisa.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #314

#314. "On täysin normaalia kokea vastenmielisyyttä homoilua tai lesboilua kohtaan."

On täysin normaalia kokea vastenmielisyyttä sotaa kohtaan, ja silti telkkarissa on joka ilta sotauutisia, vaikka haluaisi katsoa vain tavallisia uutisia.

LISÄYS: Vaikka olen "perushetero", katson myös paljon mieluummin lesbosuudelmia kuin sotareportaaseja.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #359

""... silti telkkarissa on joka ilta sotauutisia..."

Yritätkö olla hieman yksinkertainen ?

Telkkarissa voi vaihtaa kanavaa. Koulussa ei voi.

Jos telkkarista tulee roskaa, niin haluat koulun tekevän samoin.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #405

Ne sotauutiset tulevat joka kanavalta.

Äläkä solvaa minua!

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #408

Kun roskaa tulee televisiosta, niin sen perusteella mielestäsi koulussakin pitäisi tehdä niin.

Pahoitteluni terävästä ilmauksestani. Koin vain kommenttisi tavattomana yksinkertaistuksena.
Et halunnut ymmärtää, että lapsi ei voi kieltäytyä koulussa tyrkytykseltä.
Etkä halunnut ymmärtää sitä vieläkään, kun aloit sen sijaan puhumaan monista kanavista televisiossa.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #410

Eivät uutiset ole roskaa. Valitettavasti maailmassa vain on sotia ja niistä on pakko uutisoida.

Minullekin tyrkytettiin koulussa matematiikkaa, vaikka en tykännyt siitä lainkaan. Silti kirjoitin pakollisen lyhyen matematiikan, koska se oli pienempi paha kuin reaalikoe, jota en kirjoittanut lainkaan.

Sen videon tarkoitus on herättää ajatuksia, myönteisiä tai kielteisiä, ja käsitellä niitä. Se on mielestäni hyvä, mutta myönnetään, se olisi ehkä otollisempaa esittää yläaste- tai lukioikäisille, joilla on paremmat edellytykset käsitellä ja analysoida siinä esille tulevia aiheita.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #413

""Sen videon tarkoitus on herättää ajatuksia, myönteisiä tai kielteisiä..."

Sen videon tarkoitus oli käsitellä kännyköiden ja tabien käyttöä ja herättää ajatuksia siitä.
Sen vuoksi nuo lesbo/homojutut olivat asiaankuulumatonta oheistavaraa herättämässä niitä ajatuksia muualle kuin asiaan ja video ei ollut tarkoitettu näin nuorille.

Epäasiallinen juttu koulussa ja täysi fiasko.

Arto Jääskeläinen

Täytyy jälleen muistuttaa:

1) Pysytään asiassa.
2) Ei lähdetä syyllistämään minua, että olen kirjoittanut tämän tekstin.
3) Ei aleta solvata kotiani, minua tai tytärtäni.
4) Ei harhauteta keskustelua aivan muualle.

Yritetään olla edes hieman asiallisia.
Blogini kirjoittajana minulla on oikeus heittää roskiin ylilyönnit.

Kiitos.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Poistamasi viesti ei todellakaan ole suunnattu sinua vastaan henkilönä vaan tekoasi: katteetonta paheksuntaa.

Nähtävästi suoritat silkkaa mielipidesensuuria. Ylilyönniksihän voi tietysti kutsua vaikka kaurapuuroa – sellainen näet on sensoreilla tapana.

Poistoa odotellessa.

Arto Jääskeläinen

@Mark Andersson
""katteetonta paheksuntaa..."

Vai katteetonta...

Asia on kaikkien nähtävissä kirjoituksissani.

Mukana on näytön kopiot.

Turhaan yrität syyllistää minua.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ymmärrän asian niin, että ilmeisesti kyseessä oli kielisuudelma.

Kielisuudelman esittäminen äidinkielen tunnilla kuuluu mitä ilmeisimmin vahvistettuun opetussunnitelmaan. Ajan hengen vastaisesti esittäjinä oli kuitenkin kaksi naispuolista henkilöä.

Mitä mahtoivat ajatella luokassa opetusta seuranneet miespuoliset oppilaat, joilla pyyhittiin sukupuolten välistä tasa-arvoa ?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ei ole itsestään selvää, että kielisuudelma kuuluu äidinkielen opetukseen. Mutta jos kielisuudelman antajana on äiti, niin ehkä silloin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Videon kumpikin suutelija saattaa hyvinkin olla jo äiti.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #327

Mutta eihän se ole mahdollista; hehän ovat lesboja!! :O

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #332

Kyllä lesbotkin voivat lisääntyä ja heitä tuntuukin olevan koko ajan enemmän keskuudessamme. Sama koskee homoja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #334

Tai sitten kyse on näkyvyyden lisääntymisestä. Kun paheksujien määrä on vähentynyt harvrmpi tuntee tarvetta piilotella.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #390

Lesbot eivät lisääntyessään synnytä automaattisesti lesboja tai homoja, joten näkyvyyden lisääntyminen lienee todellakin oikea selitys.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Oletko kielipoliisi - kun näyt tietävän, että kyseessä olisi ollut oikein "kielisuudelma"?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olihan kyseessä äidinkielentunti !

En tiennyt enkä tiedä, mutta kai jokin logiikka sisältyy koulujemme nykyopetukseen vaikka ulkopuoliselta ei siltä näytä eikä vaikuta.

P.S. Kaikki oli ennen paremmin.

Arto Jääskeläinen

Olen poistanut tästä vanhempia tai tytärtä asiattomasti syyllistäviä kommentteja sekä kommentin, joka oli tyytymätön asiattomuuksien poistamiseen.

Huomautan nyt jälleen asiallisuudesta kommentoinnissa.

On asiatonta ja törkeää yrittää syyllistää minua tai tytärtäni tuosta tapahtumasta koulussa.

Tapahtuma on tapahtunut täysin riippumatta minusta tai tyttärestäni.

Aika käsittämätöntä joidenkin ihmisten pyrkimys solvata kotia tässä yhteydessä.

Pysytään asiassa ja asiallisina.

Syyttelykommentit lentävät roskiin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Mitä kouluissa tapahtuu? Samaa kuin kautta koululaitoksen historian. Siellä opitaan perustaitojen, kuten lukemisen ja laskemisen, lisäksi myös elämänilmiöistä. Asioista, joita jokainen elämänsä aikana kohtaa jossakin muodossa. Tänään niihin kuuluu mm. älyvekotinten valta, keskustelu muiden huomioonottamisesta, muiden huomiotta jättämisestä, terveestä itsetunnosta, itsekunnioituksesta, rakkaudesta ja rakkaudenosoituksista.

Sitä kouluissa tapahtuu.

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat