Arto Jääskeläinen

Aito avioliitto: Onko vasta-aloite huonosti sopiva aloitejärjestelmään ?

 

Kivaa olla vasemmistolainen professori

Yksi vasemmistoälykköihin kuuluva professori lausui kerran: Tiedätkö miksi on nastaa olla professori ? Voin väittää vaikka että pallo on kappale, joka on muodoltaan neliskulmainen. Kaikki tiedotusvälineet toistavat viestini sellaisenaan läpi Suomen kerta toisensa jälkeen ja mikä parasta: Kukaan ei kyseenalaista sitä, koska olen tunnettu vasemmistolainen professori. Ei yksikään.

Auta armias professoria, jos et olekaan vasemmistolainen ja jostain voidaan epäillä sinun olevan myös kristitty. Seurauksena on pahimmillaan, että sinut solvataan julkisesti jopa lakivaliokunnassa ja tieteellinen pätevyytesi yritetään mitätöidä:

 

http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225119-skandaali-varapuheenjohtaja-biaudet-solvasi-eduskunnan-lakivaliokunnassa

 

En tiedä olisiko tähän ongelmaan kiinnitetty laajempaa huomiota, ellen olisi sattunut seuraamaan eduskunnan työskentelyä ja havaitsemaan.

Samoin perustuslakivaliokunnalle annetut professorien lausunnot ansaitsisivat kriittisen tarkastelun, osui silmään huomautettavaa perustelemattomista tai poliittisista väittämistä.

 

 

Mikä ihmeen älyllinen köyhyys on vallannut Suomen ?

Alkeellisimmankin ajattelun puutteeseen olen törmännyt toistuvasti. Synnyttyään täysi hölynpöly leviää laajasti näissä meidän ”luotettavissa tiedotusvälineissä” ja sitä voidaan käyttää kansalaisaloitetta vastaan kuten Aito avioliitto.  Annanpa pari esimerkkiä siitä liittyen  kansalaisaloitejärjestelmään.

 

Vasta-aloite soveltuu huonosti kansalaisaloitejärjestelmään.”

 

Voi pyhä yksinkertaisuus. Tuohan tarkoittaa suomeksi sanottuna nyt sitä, että kansalaisaloitejärjestelmä luotiin vain, jotta voidaan ajaa Tahdon2013-aloite läpi niin, että kukaan ei voi sitä peruuttaa.   Aito avioliitto oli ensimmäinen vasta-aloite ja ainut toistaiseksi.

 

Syntyy loputon ping-pong”

 

Ei voi olla totta. Eikö kukaan mieti mielessään miksi tuo pysähtyy luonnostaan ? Jos Aito avioliitto -aloite olisi voittanut, niin vihaiset vasemmistolaiset olisivat polkaisseet uuden kansalaisaloitteen. Olisiko se menestynyt, kun eduskunta on sama ? Ei, sehän olisi pysähtynyt siihen.

Aito avioliitto -vasta-aloitteella oli puolestaan järkevä peruste menestyä. Eduskunta oli vaihtunut välillä ja oikeisto vahvistunut oleellisesti.

 

Uskokaa hyvät ihmiset: Ei ole mitään ping-pong ongelmaa ! Saman eduskunnan aikana vasta-aloite kaatuu. Uuden eduskunnan aikana se voi hyvin menestyä. Tuossa ei ole mitään ongelmaa. Se on demokraattinen mahdollisuus ja tarpeellinen.

 

Valheella voi voittaa aluksi...

Tuollaisilla verukkeilla kuitenkin ajettiin Aito avioliitto -kansalaisaloitteen hylkäämistä menestyksellisesti ja järjen vastaisesti. Miksi vasta-aloitetta rangaistaan, jos itse aloitejärjestelmässä on kuviteltu puute ?

 

Koko Aito avioliitto- aloitteen olemassaolon ajan vasemmistolaiset ovat pyrkineet sabotoimaan sitä. Spn-avioliittolain alta oli pohja pudonnut alkuperäisiltä syrjintäväitteiltä kun myös EIT vahvisti syrjimättömyyden.     Mitä opimme ?   Huijauksella näyttäisi voittavan paremmin, kuin rehellisyydellä. Tämä on sitä vasemmistolaista tasa-arvoa ja demokratiaa. En voi mitenkään käsittää, että yhdessä härskeimmän vasemmiston kanssa Kokoomus ja puolet Keskustasta hurraavat valheilla saavutettua Aito avioliiton säälimätöntä murskaamista ilolla.

Sitten minulle kerrotaan, että demokratia on puhunut, pulinat pois. Kiitos vain ehdotuksesta, en hiljene.

 

...mutta rehellisyys maan perii

Äänestäjät, en tyrkytä teille mitään, kukin tajuaa itse. Muistakaa seuraavalla kerralla kun äänestätte: Puolueissa ja niiden arvostettavuudessa on eroa paljon. Vasemmistolainen valhe ei ole syövyttänyt tai tuhonnut vielä kaikkia puolueita.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (140 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Onpa erikoista väittää, että tasa-arvoinen avioliittolaki olisi vasemmiston aikansaama, sen sai aikaan porvarienemmistöinen eduskunta.

Arto Jääskeläinen

...jolle oli syötetty kasa valheita tuon lain aikaansaamiseksi. Syöttajanä vasemmisto.

Myöhemmin kun selvisi, että lain pääperusteet ovatkin puppua, niin sitten keksittiin verukkeita esteeksi, ettei lakia voisi enää peruuttaa.

Halpamaista kieroilua.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Puolimatkaa arvosteltiin kyllä ihan aiheesta. Solvaamisesta ei ollut kyse. Hän on käyttänyt titteliään väärin toimiessaan kansalaistoiminnassa kaukana varsinaisen ekspertiisinsä ulkopuolella ja levittäessään virheellistä, yhdysvaltalaisista fundamentalistipiireissä synnytettyä valetiedettä tieteellisenä tietona. Tästä häntä on arvosteltu ennenkin, onhan hän virkansa ohella myös aktiivinen äärikristillinen omakustannekirjailija.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Niiden Puolimatkan "evoluutiokriittisten" roskakirjojen julkaisija oli Kansanlähetyksen Huuhaa-palkittu kustannusyhtiö Uusi Tie, muuten olen ihan samaa mieltä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Totta kyllä. Epäilemättä tuolla kustantamolla on sitten alan tapaan valppaita ja taitavia kustannustoimittajia ja kirjoittajilta ei vaadita kynnysrahaa kirjansa julkaisemiseksi...

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #7

Eiköhän Uusi Tiellä ole ihan omat metodinsa :-) Puolimatkan kirjat ovat tuon höpökustantamon hittiartikkeli.

Kansanlähetys on eräs Suomen johtavia antitieteellisiä propagandaorganisaatioita. On muuten mielestäni kyseenalaista, että yhteiskunta tukee moista toimintaa taloudellisesti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #8

Uusi Tie on osittain hyödyllinen media. Se tuottaa ja julkaisee lähes kaiken uskonnollisen lasten kirjallisuuden Suomessa.

Toki sen tuottaman kirjallisuuden tärkeä tukipilari on aate. Kansanlähetys niin ikään on aatteellinen yhdistys. Aatteellisuus erottaa sen tieteestä ja tiedeyhteisön tavasta toimia. Ja yhteiskunnan tavasta toimia.

Mutta tukeehan yhteiskunta myös Demari -lehteä ja Verkkouutisiakin. Nuo puppugeneraattorit suoltavat meille uutistarjontaa, jossa on mukana aatteellinen, poliittinen vaikutustarkoitus. Niin ja sitten se valtio tukee myös SDP:tä ja Kokoomusta suoraankin.

Joudumme elämään yhteiskunnassa, jossa jonkin sortin aatteellinen palo saa aikaan vääristyneitä viestejä.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #18

Onko yhteiskunnan tuettava aatteellista toimintaa noin ylipäätäänkään?

Ja vallan pöhköä on yhteiskunnalta rahoittaa kreationismin tapaista vahingollista puuhastelua. Kansanlähetyksen oppilaitokseensa ja kehitysyhteistyöhön saama rahoitus valuu myös lähetystyöhön, Uusi Tien propagandakirjoihin ja TV7:n soopaan.

Saman rahan voisi ohjata oikeisiin oppilaitoksiin ja kehitysyhteistyövarat kanavoida sekulaareja kanavia (vaikka YK, SPR tai Lääkärit ilman rajoja) pitkin.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #8

@Juha Riipinen + Esa Mäkinen
Jaaha, heräsi vasemmisto säveltämään selittelyjä.

Professori Tapio Puolimatkan lisäksi meillä oli vieraana amerikkalainen asiantuntija.

Kyllä meillä löytyy asiantuntemusta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #81

Höpö höpö, olet ollut ja olet nyt entistäkin enemmän vain huono häviäjä.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #81

Keksi jotakin parempaa. En ole äänestänyt poliittista vasemmistoa kuin kerran eläissäni: Ahtisaarta presidentiksi tämän Nato-kannan takia.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #86

Se oli Esa Mäkiselle, mutta Puolimatka koskeva asia oli molemmille.

Pahoitteluni tuosta, kirjoittelin samaan.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #89

Selvä, saat tuon anteeksi.

Puolimatkan arvostukseen ei kannata palata ellei hänen toimintansa muutu.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #89

Lopeta ajoissa Jääskeläinen ja hakeudu ammattiavun pariin. Olet sen tarpeessa.

Enkä muuten ole vasemmistolainen.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #97

Olen käsittänyt, että kuulut Sipoon Vihreisiin.

Korjaan siis nimityksen: Vihervasemmistolainen.

Tuo uhoava tyylikin sopii hyvin...

Muistan lisäksi, että olet kutsunut näpistystä/ilkivaltaa "loistavaksi kansalaisaktivismiksi" ja yllyttänyt muitakin siihen:

http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

No, ei kenenkään tarvitse minua yksinään uskoa. Mielipide on vapaa:

http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2016/11/mita-on-...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #133

En ole vasemmistolainen, vaikka olenkin vihreä. No, et varmaankaan kognitiiviselta dissonanssiltasi kykene sitä eroa mitenkään hahmottamaan.
Kiitos muuten linkistä, enpä tuosta tiennytkään. Se teksti kertoo kyllä oikeastaan enemmän Hankamäen patologisista kuvitelmista kuin minusta.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #134

Halusi solvata muita on vilpitön.
Hankamäki on hyvä kirjoittaja.
Arvostan häntä vaikka emme aina ole kaikesta samaa mieltä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ihmisillä on oikeus mielipiteeseen, mutta on myös oikeus ja kohtuus, että totuus ei peity sontasateeseen. Sorry, harmittaa vain asiattomuus, mitä Aito- avioliitto saa osakseen, vaikka se ei ole mikään muu kuin totuutta esiin tuonut kampanja. Jää nähtäväksi kuinka asiat edistyvät tämän jälkeen. Kirkko olisi saanut jäädä rauhaan tässä asiassa, nyt siitä tuli melkein ajojahdin kohde. Sukupuolisesti hieman poikkeavat olisivat voineet perustaa oman kirkon ja saada siihen omat huoneistonsa. Kuulisin mielelläni heidän virsiään tulevaisuudessa. Herra Puolimatka löytyy blogistin linkin takaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Sukupuolisesti hieman poikkeavat olisivat voineet perustaa oman kirkon ja saada siihen omat huoneistonsa."

Tarkoitatko heitä, jotka nykypäivänäkin vielä harrastavat sukupuolista kanssakäymistä vain ja ainoastaan avioliitossa, kuten sana vaatii?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ei, tarkoitin homoja, mutta yritin olla varovaisen kohtelias. En toivo kirkon kärsivän tästä, jos kirkko haluaa edelleen jatkaa Jumalan sanan mukaista julistusta. Mitä siunaamiseen ja toisen puolesta rukoilemiseen tulee, ne ovat minulle vähän vaikea asia ymmärtää. Nimittäin kun en tiedä, kuinka homoja ja lesboja saa huomenna puhutella. Kun kirkon pappi rukoilee homon puolesta, rukoileeko hän tälle "paranemista" vai siunaa elämään tavallaan. Voiko pappi sanoa homolle, "Jumalan siunausta sinulle ja miehellesi". Silloin pappi puhuu Jumalan nimiin joko soopaa tai sitten asiaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #16

"Mitä siunaamiseen ja toisen puolesta rukoilemiseen tulee, ne ovat minulle vähän vaikea asia ymmärtää. Nimittäin kun en tiedä, kuinka homoja ja lesboja saa huomenna puhutella."

Uskot siis tämän maailman kaikkivaltiaan luojan sanaan muttet tiedä miten puhutella homoja huomenna? Ehkä kannattaa pohtia asioiden tärkeysjärjestystä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #23

Minulle sopivin olisi poikkeava (sukupuolisesti) tai homo, lesbo. Mutta kohta tällainen ilmaisu voi olla vihapuhetta vain. Odotan siis uutta termiä, joka kelpaa heille ja kaikille. Ikuisesti se on minulle kuitenkin "ei normaalia", vaikka muuten tavallsia ihmisiä olisivatkin. Kaikki kunnia heidän jokaiselle hyvälle työlleen, mutta paljon jää kysymyksiä, joihin heiltä ei vastauksia saa. Lopetan osaltani tässä blogissa tähän ja toivon paluuta blogisti Arto Jääskeläisen alkuperäiseen aiheeseen. Se ei ollut uskonto.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #24

Entä jos kohtelet heitä ihmisinä niin kuin kaikkia muitakin? Minun ei oikeastaan koskaan arjessani tarvitse sanoa ketään heteroksi tai homoksi. Voitko kuvailla arkisen tilanteen, jossa sinun pitää tuoda esille toisen ihmisen (mielestäsi poikkeava) seksuaalisuus?

Millä tavalla tuo termi "sukupuolisesti poikkeava" on juuri sinulle sopivin? Olen kielitieteilijä niin tämä kiinnostaa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #27

Kyllä minun tutullani on oikeus tietää jos minä tiedän, että edessämme on ei-hetero ihminen. Se kun vaikuttaa niin moneen eri asiaan, myös ihmisen psyykeeseen. Ymmärtää sen tai sitten ei. Mikään ei ole ikävämpää heteron maailmassa kuin huomata homon yrittävän iskeä itseään. Baarin tiskillä olutta juoden ja naisia katsellen, huomaa parfyymin tuoksuisen miehen tunkeutuvan seuraansa oudoin periaattein. Ei kiitos. Edellä kerrottu esimerkki on totta, vaikka ei omasta elämästäni.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #65

" Mikään ei ole ikävämpää heteron maailmassa kuin huomata homon yrittävän iskeä itseään."

Pysäyttävää. Eikö m i k ä ä n ? Kuinka suojattua elämää olet elänyt. Eikö koskaan ole ollut nälkä? Oletko välttänyt kaikki taudit ja onnettomuudet?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #67

@Jari-Pekka Vuorela
""Pysäyttävää. Eikö m i k ä ä n ? Kuinka suojattua elämää olet elänyt. Eikö koskaan ole ollut nälkä? Oletko välttänyt kaikki taudit ja onnettomuudet?""

Voiko joku unohtaa kontekstin välittömästi ? Jos nuotit putoo, niin soitto loppuu ?
Siinä baaritiskillä ei liene nälkä. Eikä varmaan niitä tautejakaan ja onnettomuuksia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #72

Konteksti oli "heteron maailma". Esimerkiksi minun elämäni siis, kuten ilmeisesti kommentoijankin. Koomikkokommentaattori sanoi "heteron maailmassa" ja "ei mikään".

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #74

Ettei kukaan moiti epätarkasta sitaatista, se oli siis "mikään ei".

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #74

Sitä paitsi baaritiskillä voi vallan hyvin joutua kohtaamaan nälkää, tauteja ja onnettomuuksia, oli hetero tai ei.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #78

Vasta tämän viikon perjantaina tapasin kaupassa miehen, en tiedä sukupuolisesti kumman. Oli liikkeellä toisen miehen kanssa. Mutta alkoholisti ja eläkkeellä, tuttuni ja aivan mukava tapaus. Juteltiin ne tärkeimmät. Kaikki eivät ryve rahassa, en toki minäkään. Sanon vielä tämän, sitten saa olla: Baaritiskillä voi tavata ketä vain, mutta jos homo alkaa iskemään itselleen seuraa, on ilta varmasti pilalla. Minä kun olen hetero, enkä palvele näitä periaatteita. Jokainen eläköön tavallaan, tyrkyttämättä kaikkia tapojaan. Löysistä mielipiteistä alkaen.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #67

Tämä nyt vielä puuttui, ihminen joka ei ymmärrä alkeitakaan. "Mikään ei heteron maailmassa" on tarkalleen se mitä tarkoittaa. Tarkoitan tässä Vain ja ainoastaan sukupuolisuuteen liittyvää asiaa "rauhan aikana", en nälkää ja sortoa. Tämä asia ei ole asia toisten yläpuolella, tärkämpiäkin asioita elämässä on. Kommentoin myöhään, koska minun ei pitänyt joutua ravaamaan toisten perässä ja vastaamaan asiallisiin tai asiattomiin "heittoihin". Jokaista sanaa ei aina tule valittua mallikelpoisesti ja kaikille sopivasti. Kerroin jo aiemmin lopettavani tähän blogiin kirjoittamisen, mutta sähköposti antoi hieman aihetta muuttaa suunnitelmia.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #65

Sellaisia ne miehet saattavat olla, tuppautuvat väkisin seuraan kun kaikessa rauhassa yrittää olutta juoda :D

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #65

Miksi sinun pitäisi tietää ihmisestä se kenen kanssa hän sängyssä peuhaa?

Minä itse näen ihmisen ,ihmisenä kenen kanssa keskustelen,kuuntelen hänen mielipiteitään asioista. Muu on hänen yksityisasiansa.

Voin kertoa että olen 40v ollut ravintola-alalla jossa on paljon homoja viinureina ym. Sen parempaa työkaveria ei löydykkään mitä he ovat.Kohteliaita,auttavaisia .Ei mollaa eikä kadehdi ketään työpaikalla .

Kehoittaisin vilkaisemaan wikipediasta keitä merkkihenkilöitä on ollut homoja ja lespoja.
Mannerheimin siskot,taidemaalareita,kuuluja taitelijoita,politikkoja ym.

Elämään kuuluu monimuotoisuus. Tää tellus olisi hiton tylsä paikka jos täällä olisi vain
pyhimyskehä päänsä päällä kulkevia maalikko saarnaajia. Noitavainojen ajoilta.

"Älä tuomitse,ettei sinuakin tuomittaisi" .
Jätä se hänelle kenelle se tuomitseminen kuuluukin.
Sinä,te ette ole jumalia.
Vain syntisiä kuolevaisia siinä missä muutkin.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren Vastaus kommenttiin #24

Miten haluaisit itseäsi puhuteltavan? Miten olisi sopivaa puhutella sinua?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #41

Jokaiselle ihmiselle ja asialle on annettu nimi tunnistamista varten, numerosarja tärkeä sekin. Ihmisen erityispiirteet on se syvällisemmän tuntemisen matka ja siinä on tiedettävä taas enemmän. Rakkaudessa on helpompaa matkata naisen kuin miehen sisimpään. Ystävyys on asia erikseen. Siinä mies on joskus parempi, varsinkin jos ei etsi fyysisen kosketuksen voimaa. Sen valitun naisen kokonaisvaltainen kosketus on voimakkaampi kuin miehen käden ojennus.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Kirkko olisi saanut jäädä rauhaan tässä asiassa, nyt siitä tuli melkein ajojahdin kohde."

Kuka kirkkoa jahtasi? On toki asiatonta, jos joku kirkon ulkopuolinen sanelee mitä kirkon pitäisi tehdä. Mutta nythän näyttää siltä että luterilainen kirkko on päättänyt avioliittoasiassa uudistua omaehtoisesti ja sisältä käsin, eikä ainoastaan maallikkojen vaan pappien ja piispojenkin aloitteesta.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kirkon ei tarvitsisi tehdä tätä, ellei sitä pakotettaisi siihen. Risti kirkon katolla tarkoittaa Kristillistä, Jeesukseen uskovaa kirkkoa. Muitakin kirkkoja on toki olemassa, mutta Kristillinen kirkko pohjaa uskonsa Raamattuun ja sen ohjeisiin. Raamatun sanoma sukupuoliseen poikkeavuuteen on tavattoman selkeä, eikä kirkon toivoisi sen vuoksi nöyristelevän maallista hallintoa. Homojen vääränlainen "hyysääminen" ei ole tie Taivaaseen. Siihen tarvitaan Tie, Totuus ja Elämä. Ratkaisevin on Totuus. Saatana hyökkää aina valheella, tavalla tai toisella.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #17

Saatanasta niin tiedä..... mutta jos haluat priorisoida ihan Raamatun mukaan, niin ala ajamaan hanketta joka kieltää avioerot. Sille on selvät lähtökohdat Raamatusta ihan Jeesuksen puheista. Eli eroja ei sallita ellei toinen osapuoli tee huorin ja kyllä jämpti on näin...... ;) Raamatun sanomahan avioeroon on tavattoman selkeä... kuten voisit todeta. Ja ratkaisevinta taisi olla totuus omien puheidesi mukaan.

Jostain syystä tuo ei saa kannatusta fundamentalistisimman kristitynkään kohdalla (useinmiten), vaikka vankemminkin on avioerot kielletty ja Raamatun sanomaa kuin homojen vastaisuus. Ihan uskonnon päämies Jeesus ei sentään homoja tuominnut, mutta avioerot kylläkin. Mahtaisiko, kehtaanko väittää... no totta kai kehtaan.... että moni ei avioeroja tuomitse, koska voi voi itse on jo ties kuinka monennessa liitossa ja saattaapi olla lähikirkon pappikin. Liha on niin perin heikkoa ja silleen.

En muista homoja tuominneen UT:ssa muuta kuin Paavalin, joka nyt tuomitsi naispappeudenkin ja väärät hiustyylit ja milloin mitäkin, joten mies ei ihan aina ollut tolkuissaan. Eikä kannata Vanhaan Testamenttiin vedota... siellä oli sen verran brutaaleja lakeja että oksat pois ja hyvä jos kivityksellä selvisi.

*******************************************************************

Olisi tietenkin kiva jos nyt vihdoin loppuisi kirsikoiden poiminta Raamatusta omien tarkoitusperien käyttöön..... samaa oli jo kun keskusteltiin naispapeista ja nyt sitten tämä viimeisin näytelmä. Mutta epäilen ettei jauhanta tähän lopu. Onhan tällä tietenkin viihdearvoa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Ilkka Kiviniemi,
minä olen seurakuntalainen. Olen kristitty, mutten kristillinen (KD). Pidän kirkosta, joka toimii yhteiskunnan osana, yhteiskunnan säännöillä. Anna keisarille, mikä keisarin on.

Lienee turha myöskään kertoa, ettei tie Taivaaseen ole Ilkka Kiviniemen tie eikä Ilkka Kiviniemi määritettävissä. Kukaan ei toisen puolesta voi kertoa, miten tämän tulisi elää.

Kirkon tehtävänä ei saa olla määrittää, millaiseksi seurakuntalaisen tulee tulla. Tai sulkea oviaan sisään pyrkiviltä. Kaikille tulee olla tilaa eikä kenellekään saa tyrkyttää "oikeaa" oppia tai tietä. Jokainen ihminen on yksilönä vastuussa tekemisistään. Kollektiivista vastuuta ei kirkon tule jäsenistöstään kantaa.

Kirkon on löydettävä oma paikkansa yhteiskunnassa. Kirkko ei saa soutaa vastavirtaan eikä syrjiä sukupuolen, rodun, uskonnon tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Kirkon tulee kohdella jokaista jäsentään samanarvoisena ja tasapuolisesti, ihan kuin yhteiskunnankin.

Olisin iloinen, jos voisit kuunnella mitä mieltä kirkon 3 500 000 jäsentä kirkostaan miettivät. Kirkko ei ole yksin teidän "oikeamielisten" temmellyskenttä. 100 000 aitoavioliittolaista ei ole kirkon ääni.

Minusta kirkkoni tulee hyväksyä se, että papit käyttävät vihkimisoikeuttaan ja kirkkojen ovet ovat auki sateenkaariväen kirkkohäille. Pappeja, jotka vihkivät homoseksuaaleja avioliittoon ei saa rankaista. Toiminnan on oltava osa kirkon toimintaa ja julistusta jatkossa.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina Vastaus kommenttiin #29

SINUN kirkkosi kuulostaa joltain muulta kuin kristilliseltä kirkolta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #33

Minun kirkkoni on kristittyjen kirkko, ei kristillisten (KD).

Kristilliset (KD) erottaa meistä kristityistä se, ettemme me kristityt usko uskonnolliseen sortamiseen, vaan hyväksymme sen, että jokaisella ihmisellä on vastuu itsestään ja toimistaan. Kristityn ei tarvitse ohjata yhteiskuntaa eikä seurakuntalaisia noudattamaan omaa käsitystään siitä, miten elämä tulisi elää.

Fundamentalismi on pahasta. Siitä ei ole koskaan ollut yhteiskunnalle mitään hyötyä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #64

Kristillisten mielestähän kukaan ei ole vastuussa mistään, vaan pelastuu, jos rupeaa uskomaan siihen, että jumalan oikealla puolella istuu kaveri, joka palaa Maan päälle viimeisenä päivänä.

Mutta miksi apostolisen uskontunnustuksen kannattajat kuitenkin vaativat kaiken maailman rangaistusten koventamista?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #29

Jos Niemeläinen liittyisi tennisseuraan, hän varmaan rupeaisi kirjoittamaan siitä, että hänen tenniksensä onkin keilailua.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #35

Tuo voisi pitää paikkaansa, jos olisi jokin syy liittyä tennisseuraan. Keilaseuraan olen kuulunut, ollut sellaisen puheenjohtajanakin.

Jos olet yhtään seurannut, kirkossa on monta käsitystä avioliitosta. Nämä Raamattu-uskovaiset eivät tunnu ymmärtävän, ettei Raamatun ohjeita ole tarkoitettu yhteiskunnan, vaan yksilöiden säännöiksi.

Jos yhteiskunta noudattaisi kokonaisuudessaan Raamatun ohjeita, ei meillä voisi olla armeijaa eikä oikeuslaitosta. Fundamentalistinen yhteiskunta olisi kovin hauras.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #70
Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #29

@Kai Niemeläinen
"" Pappeja, jotka vihkivät homoseksuaaleja avioliittoon ei saa rankaista. ""

He toimivat vastoin kirkon virallista kantaa eli työnantajansa määräyksiä.

Heitä PITÄÄ rangaista niin paljon, kuin säännöt sallivat tahallisesta kapinoinnista ja työnantajan edun loukkauksesta. Esimerkiksi erottaa virasta välittömästi.

Erillinen vahingonkorvauskannekin voisi olla paikallaan.
Kirkolle aiheutettu imagehaitta voitaisiin arvioita riittävän korkeaksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #69

Höpöhöpö, Jääskeläinen!

Jos piispa yrittää erottaa papin, joka vihkii homoseksuaalisen parin, piispa saanee syytteen syrjintärikoksesta. Homoseksuaalien vihkimistä ei ole kielletty kirkkolaissa eikä -asetuksessa. Kirkkokäsikirjaan, toisin sanoen kirkon seremoniaohjeeseen on kirjattu, kummalla puolen sulhasen tulee olla. Muutoin kirkon ohjeistus ei ota kantaa vihittävien sukupuoliin.

Ymmärrän kyllä, että Jääskeläiselle on kova paikka, että kirkoissa maaliskuussa vihitään sateenkaaripareja. Epäilen, että Jääskeläiselle naispappeuskin on ollut aikanaan suuri kolahdus.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #73

Muistelen jotenkin, että asia menee tuomiokapitulin kurinpitomenettelyyn, josta seuraukset tulee. En jaksa lähteä etsimään tarkemmin, kello siinä mallissa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #90

Piispalla on ratkaisu- ja rankaisuvalta pappia ja kirkkoherraa koskevassa virka-asiassa. Ainoastaan piispa voi erottaa kirkkoherran tai virassa olevan papin.

Toki asia valmistellaan tuomiokapitulissa, mutta rankaisuasiassa yksin piispalla on ratkaisuvalta. Siksi piispa ei pääse kollektiivisen vastuun taakse piiloon.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #29

Jo lainauksesi on vajavaisia ja omat luulosi paistavat tekstisi läpi. Minä en ole neuvomassa ketään, en kirkossa, en kirkon portailla enkä täällä. Painotan Raamatun oikeaa tulkintaa, siitä saa puhetta aikaan päivä päivän perään. Jumalalla on lopullinen tuomiovalta, myös minun kohdalla. Kirkon ovien tulee olla auki kaikille, mutta ulkopuolisen ei tule muuttaa Kirkkoa, vaan saada tukea Kirkosta matkalla Taivaaseeen. Otit esimerkiksi lainauksen "anna keisarille mikä keisarin on". Oikein meni, mutta unohdit että samassa yhteydessä, lauseessa, Jeesus sanoi myös "anna Jumalalle mikä Jumalan on". Vastatessaan näin fariseuksille oli Jeesuksella esimerkkinä tuon ajan raha, fariseusten kysyessä, "tuleeko meidän maksaa veroa keisarille vai ei". Ja Jeesus vastasi kuten vastasi. Minä en ole uusi raamattu, enkä ole muuttamassa sen sanomaa mihinkään suuntaan. Sinä taas et määrää, kuka pääsee Taivaaseen ja kuka ei. Jos Jumala sallii jonkun tulevan, on henkilö löytänyt oikean tien Taivaaseen. Jokaisella se voi olla hieman erilainen. Pappeus tai kirkossa käyminen ei takaa paikkaa Taivaassa. Eletään lopun aikoja ystävä hyvä, ja samalla se on myös valheen vahvaa aikaa. Väärä oppi mukaan lukien. Tästäkin Jeesus puhui paljon ja varoitti nimenomaan eksytysten vaarasta: "Katsokaa ettei kukaan....."

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #109

Raamatusta on monta oikeaa tulkintaa. Jokaisella omansa.

Jokainen meistä on myös syntinen. Silti synnin takia ei kenenkään taivaspaikka ole vaarassa. Me jokainen teemme joka ikinen päivä syntiä, elämmepä kuinka hyvin tahansa. Miksi syyttäisimme jotain tiettyä tekoa tai elämäntapaa syntiseksi? Meidän jokaisen elämäntapa on kuitenkin samalla mitalla lukien ihan yhtä syntinen.

"Joka on syytön, heittäköön..."

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #17

Mihis Helluntalaiset,Lestadiolaiset,katolilaiset piispat jo 1800 luvulta lähtien ja Jehovat uskovat?
Tehdäänkö noissa mitään minkä raamattu kieltää ja mistä edm.vaikenee?
Malka ensin omasta silmästä,ennen kuin heittää ensimmäisen kiven.
Tekopyhää hurskastelua.

Olli Nurmi

Ei kukaan ole mitään ajojahtia kohdistanut kirkkoon.
"Sukupuolisesti poikkeava" ei ole mikään oikea termi eikä sitä tulisi käyttää keskustelussa koskaan. Sukupuolivähemmistöjä voi kuvata yksinkertaisesti termillä muunsukupuolinen jos ei ole transsukupuolinen.

Lainsäätäjän tai Tahdon2013 toimesta ei ole kohdistettu minkäänlaisia vaatimuksia Suomessa toimivia kirkkokuntia. Tahtotila samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseksi on lähtenyt nimenomaan evankelisluterilaisen kirkon sisältä eikä ulkopuolelta.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

"Homot valloittavat kirkot ja kappelit" ei ehkä toteudu, mutta kirkon arvovaltaa koetellaan. Se ainakin on selvä. Kirkon ei saisi palvella ihmistä hotellina, bordellina tai mitenkään epäpyhänä paikkana. Sen tehtävänä on aito Jumalan sana, ei sen muuttaminen, ei vääristäminen. Homoista ja lesboista on vaikeata sanoa, kuinka heitä kutsua. Jos Raamattu on hengellisesti kirkon ohjenuora, kertoo Uuden Testamentin Paavali totuuden tässä asiassa. Ainoa kohta jonka tiedän, muitakin on.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #19

En ole kiinnostunut uskonnollisista yhdyskunnista. Kirkolla ei pitäisi olla minkäänlaista arvovaltaa niiden ihmisten elämissä jotka eivät kirkkoon kuulu. Pysykööt poissa minun yhteiskunnastani.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #20

@Olli Nurmi
"" Pysykööt poissa minun yhteiskunnastani.""
Kirkko ei ole "sinun yhteiskunnassasi" ellet itse mene sinne.

Miika Niemitalo Vastaus kommenttiin #61

mutta kirkko pyrkii ulottamaan lonkeroitaan kätyreidensä avulla myös niiden elämään jotka eivät edes usko moiseen satuiluun.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #19

Paavalilla oli ihmisen ymmärrys ja hän on kirjoittanut kirjeensä parhaan tietämyksensä mukaan. Paavali on ollut monessa kohdin erehtyväinen. (esim: "Nainen vaietkoon seurakunnassa")

Raamattu on kirkon hengellinen ohjenuora, ihmiset lukevat ja tulkitsevat Raamattua tavallaan ja ymmärryksellään. Kukaan ei voi sanoa, miten ihmisen toisen tulee elää. Tuomitseminenkin kun on Raamatussa erikseen kielletty. Opettaminen ja ohjeistaminen on ihan oikein. Hankalissa paikoin on parempi jättää asiat kuitenkin yksilön omakohtaisesti tulkittaviksi.

Itse haluan muokata kirkosta sallivan ja hyväksyvän.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina Vastaus kommenttiin #32

Siinä se meidän kirkkomme ongelma onkin, kun jokainen jäsen haluaa tehdä siitä oman näköisensä. Se on kuitenkin Kristuksen kirkko ja tulee olla Hänen näköisensä ja Sanansa mukainen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #34

Tämä lienee ongelma kaikissa yhteisöissä, joissa ihmiset tulkitsevat yliluonnollisen Jumalan tahtoa ihmisen persoonan lähtökohdista. Kaikkien mielestä on olemassa yksi tulessa palamaton ja ikuinen totuus mutta muiden versio on väärä.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #36

@Jussi Kangasluoma
Ei ole näkynyt arkkipiispaa perustelemaan tähän mennessä. Eikä muitakaan liberaaleja piispoja tai pappeja.

http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #32

@Kai Niemeläinen
""Kukaan ei voi sanoa, miten ihmisen toisen tulee elää. ""

Mutta Raamattu sanoo hyvin selkeästi miten ei pidä elää:

http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #59

Hehehe. Minusta se, joka tuollaisia sanoo, on lakikirja. Siihen tulee mukavia muutoksia 1. maaliskuuta.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #63

Taas on se asiayhteys hukassa. Tuolla yläpuolella puhuttiin kirkon yhteydessä asiasta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #59

Raamatussa on yksilöille ohjeita. Et voi kuitenkaan vaatia Raamatun ohjeita seurakunnan tai varsinkaan yhteiskunnan ohjeiksi. Raamatusta ei ole lakitekstiksi.

Ja koska Raamattu on yksilöitä koskeva ohjeistus, et voi sanoa kenellekään toiselle, miten hänen tulisi elää Raamatun mukaan elää. Jokainen saa ottaa ohjeet omalla tavallaan ohjenuorakseen.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #77

Älähän tee olkiukkoa laittamalla suuhuni sellaista, mitä en ole sanonut.
En ole sanonut kenellekään miten hänen pitää elää.

Ja kyllä, Raamatussa on yksilöille ohjeita, jotka kukin ottaa ohjeeksi kykyjensä mukaan.

Raamattu on kristillisen seurakunnan opin määrittävä dokumentti.
Sen lisäksi luterilaisilla on tunnustuskirjat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #91

Juurihan täällä on Raamattuun vetoamalla yritetty kertoa, kuinka homoseksuaalien avioliitot ovat moraalittomia. Kirkon tunnustuksellisuuteen olen itse ottanut useampaan otteeseen kantaa. Jos tässä blogikommentoinneissa olet pidättäytynyt, olet maininnut toisaalla homoseksuaalien olevan mielestäsi syntisiä.

Raamattu ei kelpaa yhteiskunnan eikä edes kirkon kirjaimellisesti noudatettavaksi ohjeeksi. Siksi on tarpeen selventää Raamatun asemaa kirkon opin kannalta.

Parhaiten tässä tulkinnassa on mielestäni onnistunut kirkkomme päämies, arkkipiispa Mäkinen.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina Vastaus kommenttiin #132

Miksihän arkkipiispa Mäkinen ei sitten vastaa oikeutettuihin kysymyksiin? Kuten Arto Jääskeläinen sanoo, ei kuulu vastausta ei, vain tekosyitä.
http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #137

Olisiko ollut niin, että kysymys oli kovin huonosti muotoiltu? Syytteen asettaminen kysymyksen muotoon ei ole kovin kannustava keskustelunavaus.

Itse kirjoitin samasta asiasta kannustavan ja kiittävän kommentin ja sain vastauksen saman päivän illalla. En arkkipiispan sihteeriltä, vaan arkkipiispalta itseltään.

Asia ei ole ihan niinkuin Jääskeläinen ja Nyberg näyttävät luulevan: kirkon kanta on kirkon sisäisen keskustelun paikka. Keskusteluun on otettava mukaan kaikki seurakuntien jäsenet. Ei kirkon kantaa voi Raamatusta lukea.

Kirkko on vajavaisten ja syntisten ihmisten kirkko. Sinun ja minun kirkkoni, siis.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #19

lainaus:
Homot valloittavat kirkot ja kappelit"

Ei kiesus?
Mitä Raamattu sanoo: Kasteen saanut ja rippikoulunkäynyt
- homo ja lespo ei saa uskoa Jumalaan eikä tulla kirkoon.Vai?
Lueppas se Piplias uudestaan.

Arto Jääskeläinen

@Olli Nurmi
""Ei kukaan ole mitään ajojahtia kohdistanut kirkkoon.""

Perätöntä.

Kirkkoa on uhkailtu oikeustoimilla, jos se kieltäytyy vihkimästä.

Näinhän ei pitänyt käydä, jos spn-avioliittolaki hyväksytään, "kirkko saa päättää itse vihkimisestä".

Valhetta alusta loppuun.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #62

Kuka on uhannut kirkkoa oikeustoimilla, jos se kieltäytyy vihkimästä?

Keskustelua on käyty siitä, miten kirkko voi suhtautua pappeihin, jotka käyttävät vihkimisoikeuttaan maaliskuussa. Keskustelu on ollut suurelta osin kirkon sisäistä keskustelua. Ulkopuolisten osallisuutta keskusteluun en ole havainnut. Varsinkaan syyttäjät eivät ole ottaneet kantaa edes kysyttäessä asiasta suoraan.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #79

Ei tietenkään vielä kukaan ole tehnyt vaan ymmärrät hyvin, että uhka on päällä kun laki tulee voimaan. Tuosta vaarastahan on ollut uutisia vaikka miten paljon, etkö itse osaa Googlettaa niitä ?

http://yle.fi/uutiset/3-8923575

Tuo uutinen tosin toteaa, että vihkiminen on oikeus eikä velvollisuus aivan uutisen lopussa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #94

Uhka on ainoastaan siinä, että pappi käyttää oikeuttaan (ei siis velvollisuuttaan) ja piispa päättäisi ryhtyä kurinpitotoimiin (tätähän sinä vaadit). Pappi voi riitauttaa kurinpitotoimen. Silloin piispa päätyy raastupaan, voi ajautua syytteeseenkin.

Valinta on piispan.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Koko aito avioliitto-aloite oli kiusantekoa, joka sellaisenaan täyttää kaikki kiusaamisen ja vainoamisen tunnusmerkit. Koska Suomessa ei ole käytössä järkevää sanktiojärjestelmää, saatte vielä kavellä vapaalla jalalla. Olkaa iloisia.

Arto Jääskeläinen

Mistä asia alkoikaan ? Spn-avioliittolaista, joka on valheeseen perustuvaa kiusantekoa ja vastuutonta vahingon aiheuttamista sen lisäksi.

http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Aikuisten haluilla käveltiin raa'an tunteettomasti pienten lasten yli.

Miika Niemitalo

tämä minua onkin ihmetyttänyt.... missä oli Aito Avioliitto silloin kun spn-laista ei ollut tietoakaan.... missä oli silloin lastenoikeuksien puollustaminen? eikö spn-lakia ennen ollut lapsen oikeuksissa ongelmia? jotenkin kummasti niitä ongelmia tuli vasta sitten kun spn-laista tuli todellista...... totuushan on se että Aito Avioliitto ei oikeasti edes ole välittänyt lasten oikeuksista vaan käytti lastenoikeuksia keppihevosena ja sumuverhona tehdäkseen kiusaa sateenkaariperheille.....varmaankin puhtaasta katkeruudesta. en ole nähnyt Aito Avioliiton puuttuneen mihinkään muihin lasten oikeudellisiin asioihin...ellei siihen liity LGBT-ihmiset.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #99

Tähän pitäisi Aa-hallituksen vastata, mutta kerron oman ajatukseni.

Kaksi eri asiaa vaikka ne ovat saman nimisiä:
1) Kansalaisaloite
2) Yhdistys

Mennään ajassa taaksepäin. Huolia ihmisillä on varmasti ollut yhteiskunnan rapistumisesta eri tavoin ja lasten asemasta siinä. Asia oli muhinut jossain mielen sopukoissa monilla jo varmaan pitkään.

Kun Tahdon2013 tuotiin eduskuntaan, laaja mediakampanja todella näkyi ja kuului. Ajatus oli silti hyvin yleisesti, että ei noin radikaali käsitteellinen väärennös, joka samalla loukkaa monin tavoin muiden osapuolten oikeuksia ja arvoja, voi menestyä eduskunnassa. Järkytys oli melkoinen, kun toisin kävi ja aloitteen hylkäämisestä tehty vastalause meni läpi eduskunnasssa.
Ihmiset kokivat, että haitallinen asia vietiin läpi huijauksella ja järkytys yhdisti ihmisiä aktivoiden sekä uuden kansalaisaloitteen että yhdistyksen syntymisen.

Yhdistyksen perustamisessa tai kansalaisaloitteen luomisessa ei koskaan ollut ajatuksena eikä tarkoituksena kohdistaa sitä mitään ihmisryhmää vastaan vaan yksinkertaisesti:

1) Reagoida oikeudelliseen vääryyteen ja haittoihin kansalaisaloitteella.
2) Alkaa vaalia avioliitto-, lapsi- ja perheasioita organisoidusti yhdistysmuodossa julkaisten ja tiedottaen näistä asioista. Yhdistyksen sivuilta voi lukea tarkemmin toiminta-ajatuksen määritelmän.

Kaikki polkaistiin liikkeelle tyhjästä, täysin nollasta yksittäisten ihmisten aktiivisuudesta ja ilman mitään taloudellisia resursseja. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja ihmisten omaan aktiivisuuteen.

Tiedotusvälineet alkoivat heti alusta alkaen kohdella nurjasti Aito avioliittoa, sekä aloitetta että yhdistystä. Pimentoon jättäminen tai leimaaminen oli samantyyppistä kuin mitä on koettu tähän päivään asti. Jos lehdistö teki jonkun jutun Aito avioliitosta, niin lehtikuvaksi laitettiin jokin Tahdon2013 kuva muuttamaan mielikuvaa jutusta toiseksi.

Yhdistyksellä ei ole ollut voimia eikä taloudellista kapasiteettia puuttua laajaan kirjoon asioita, joita varmasti olisi olemassa. Asioita on pitänyt laittaa tärkeysjärjestykseen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Aikuisten haluilla käveltiin raa'an tunteettomasti pienten lasten yli.

Sas muuta. Moniko kristitty on hypännyt vieraaseen sänkyyn ja rikkonut lapsilta kodin. Ottanut äidin tai isän pois lapselta erossa?
Käyttäen lasta eron riitakapulana,heitellen lasta kotien välillä miten aikuisille on sopinut.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #106

Puhuin lainsäädännön laatimisesta, en yksittäisten ihmisten tekemisistä.

Lainsäädäntöön voimme vaikuttaa eduskunnan laatimien lakien kautta.

Lainsäädännön laatimisessa aikuisten haluilla käveltiin raa'an tunteettomasti pienten lasten yli.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kannattaisi rauhoittua. Tämän teidän aloitteen torjumiseen osallistui muutkin kuin vasemmisto. Kunnia tästä kuuluu kaikille järkeville edustajille.

Arto Jääskeläinen

Kunniako ? Kansallinen häpeä ja lasten onnettomuus.

Katsoin lähetekeskustelun. Paikalla oli vain kourallinen kansanedustajista.

Valtava määrä kansanedustajia ei tiennyt lainkaan, mistä oli keskusteltu, mitkä olivat spn-avioliittolain ongelmat ja mistä oikeasti äänestettiin. Moni oli myös poissa kun äänestettiin.

Aa-aloitetta puolustaneet kansanedustajat olivat hyvin syventyneitä asiaansa ja todella ammattimaisia argumentoinnissaan. Todella ammattimaista, asiallista ja järjestäytynyttä toimintaa.

Aa-aloitetta vastustaneilla kansanedustajilla ei ollut MITÄÄN asia-argumentteja, vain kommentteja rakkaudesta, onnesta, tms. faktoihin perustumatonta tunnehöpinää.
Ja aloite oli kuulemma "arvoton näytelmä", sen verran siellä vasemmalla arvostettiin 106.000 kansalaisen näkemystä.
Ja Mikko Kärnä oli yhtä hukassa kuin aina, perustellessaan JÄLLEEN kantaansa "50.000 tutkimuksella", joka oli kumottu lakivaliokunnassa jo aiemmin perättömänä. Heikko muisti Kärnällä, mutta kun tuli lakivaliokunnan kokoukseen silloin myöhässä, niin ei tiennyt yhtään mitä oli jo käsitelty ja oli hukassa kuin lumiukko kommenteissaan. Voi kuunnella sieltä lakivaliokunnan kuulemisen nauhoitteesta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Paikalla oli vain kourallinen kansanedustajia, koska asiaa on käsitelty jo vuosia. AA viesti on varmasti mennyt kansanedustajille perille ja heppoisiksi havaittu.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #87

Vai vuosia, seli seli. Se EIT: n päätös on viime kesältä.

Myönna vaan, että spn-avioliittolain perustelu oli rakennettu valheelle avioliiton syrjivyydestä vain miehen ja naisen välisenä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Minkä ikäinen lapsi olet? Kasva jo aikuiseksi ja ala itse päättämään asioista mihin sinulle on järki ja oma tahto annettu.
Et tarvitse ohjeita mistään kirjasta etkä lahkosta.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #107

Kiitos nyt vaan. Onhan tuolla valokuvakin minusta kun klikkaat nimeäni. Siitä vain arvioimaan. Partakin jo kasvanut minulle, luultavasti täysi-ikäinen. :)

Pitäisikö poiketa varsinaiseen aiheeseen, kansalaisaloitteiden ja vasta-aloitteiden toimivuus ?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Minusta asia meni ihan moitteettomasti. Kumpikin aloite käsiteltiin isossa salissa missä ns. edustajamme äänesti omantuntonsa mukaan.

Voitaisiinhan ottaa tietty käytäntöön myös 1 uuden eduskuntakauden harkinta eli päätös avataan 5-8v jälkeen tarkastelulle siitä mitä päätös on vaikuttanut. Se mahdollistaisi enemmänkin muutoksia tehtäväksi.

Arto Jääskeläinen

Mieti, miten iso vahinko ehditään aiheuttaa 5-8 vuoden aikana lailla, jonka ongemia ei selvitetty ja valtaosa kansanedustajista ei edes ollut paikalla kuulemassa kun keskustelua käytiin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mutta kuitenkin kansanedustajat on näin nyt äänestänyt,se on tosiasia.

Eihän tästä mitään tule,jos edustajien äänestysten yli kävellään tuosta vain. Siksi seuranta voisi olla paikallaan.

Mitä muuten luulet tapahtuvan esim. 8 vuoden aikana?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #56

Joo, viimeisin äänestystulos on mikä on. Ei siinä ole mitään epäselvää.

Osaan arvata aika monta asiaa, mutta jääköön myöhemmäksi.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

No jaa, viisi kuudesta professorista piti Aa-aloitetta perustuslain vastaisena, mutta perustuslakivaliokunta päätyi silti ehdollisen myönteiseen kantaan. Että ei professoreita nyt mitenkään kauhean tarkkaan kuunneltu tässä asiassa.

Mitä Puolimatkaan tulee, niin hänhän listaa tieteelliset meriittinsä omilla sivuillaan, ja kuka tahansa voi sieltä todeta, että (sateenkaari)perheasiat eivät kuulu hänen tieteellisen asiantuntemuksensa piiriin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Aito avioliitto -vasta-aloitteella oli puolestaan järkevä peruste menestyä. Eduskunta oli vaihtunut välillä ja oikeisto vahvistunut oleellisesti."

Mutta sille kävi näissä olosuhteissa huonomminkin kuin alkuperäiselle vastustukselle. Eikö tästä voisi oppia jotain?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Eduskunnan enemmistö piti tärkeämpänä homojen ja lesbojen oikeuksia kuin pienen puolustuskyvyttömän, syyttömän ja viattoman lapsen oikeuksia. Hänet voidaan adoptoida vastoin tahtoaan tällaiseen isättömään tai äidittömään parisuhteeseen. Sama koskee hedelmöityshoidolla naispareille hankittua jälkikasvua. Voimaan astuva laki antaa siihen mahdollisuuden ja tämän lain rikkominen voi johtaa sanktioihin.

Suomi-neito on valmis uusiin ”seikkailuihin.” Kansalaisaloite eutanasian sallimisesta on nyt viety eduskuntaan. Se tulee menemään todennäköisesti myös läpi. Samat edustajat ovat päättämässä myös tästä asiasta. Ollaanko lääkäreistä vastoin heidän tahtoaan tekemässä lain voimalla ”mengeleitä?”

Käsitykseni mukaan ihmissieluun istutettu omatunto on merkki Jumalan olemassaolosta. Se erottaa ihmisen eläimestä. Omatunto on istutettu ihmissieluun ohjaamaan ihmistä hänen elämänsä aikana. Monella se on vanhan kansan sanaa käyttäen ”paatunut.” Ihminen on paaduttanut omatuntonsa.

Englantilainen runoilija William Wordsworth on sanonut:

”Omaatuntoa on kunnioitettava ja toteltava, sillä se on Jumalan läsnäoloa sielussamme.”

Arvostamani Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn kirjoittaa osuvasti vallasta merkittävässä 7-osaisessa kirjasarjassa ”Vankileirien saaristo” seuraavaa:

"Valta on myrkky, se on tiedetty vuosituhansia. Kunpa kukaan ei olisi milloinkaan saanut aineellista valtaa muihin! Mutta ihmisille, jotka uskovat johonkin meidän kaikkien yläpuolella olevaan ja jotka siksi tiedostavat rajoittuneisuutensa, valta ei vielä ole tappavaa. Ihmisille, joilta ylempi sfääri puuttuu, valta on ruumismyrkkyä. Heille ei ole pelastusta sen tartunnalta" (osa I sivu 117).

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Eduskunnan enemmistö piti tärkeämpänä homojen ja lesbojen oikeuksia kuin pienen puolustuskyvyttömän, syyttömän ja viattoman lapsen oikeuksia. Hänet voidaan adoptoida vastoin tahtoaan tällaiseen isättömään tai äidittömään parisuhteeseen."

Käsittääkseni tähän kohtaan ei olla tekemässä mitään muutosta:

"10 §

Adoptoitavan suostumus

Adoptiota ei voida vahvistaa ilman adoptoitavan suostumusta, jos hän on täyttänyt 12 vuotta. Suostumus ei kuitenkaan ole tarpeen, jos adoptoitava ei voi sairautensa tai vammansa vuoksi ilmaista tahtoaan.

Adoptiota ei myöskään voida vahvistaa vastoin 12 vuotta nuoremman lapsen tahtoa, jos lapsi on niin kehittynyt, että hänen tahtoonsa voidaan kiinnittää huomiota."
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2012/20120022

"Käsitykseni mukaan ihmissieluun istutettu omatunto on merkki Jumalan olemassaolosta. Se erottaa ihmisen eläimestä. Omatunto on istutettu ihmissieluun ohjaamaan ihmistä hänen elämänsä aikana. Monella se on vanhan kansan sanaa käyttäen ”paatunut.” Ihminen on paaduttanut omatuntonsa."

Oletan, ettet tunne kovin hyvin yhdenkään sateenkaariperheen arkea, joten et ymmärrä, että aika moni näkee sinun omatuntosi olevan tässä tilanteessa paatunut.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Nyt ollaan ytimessä:

"Käsitykseni mukaan ihmissieluun istutettu omatunto on merkki Jumalan olemassaolosta. Se erottaa ihmisen eläimestä."

Näin varmasti olisi, jos olisi olemassa jumala, joka olisi luonut ihmisen erikseen. Ei ole.

Ihminen on moraaliltaan hienojakoisin ja monimutkaisin eläin, tai ainakin hienojakoisimpien ja monimutkaisimpien joukossa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomalaiset olivat ennen vanhaan viisasta kansaa. Siitä ovat osoituksena rikas äidinkielemme, Kalevala ja vaikkapa kaunisääninen kantele. Vanha kansanviisaus sanoo ”jokainen ihminen on oman onnensa seppä.” Toivottavasti sinäkin olet tyytyväinen elämääsi, jota olet ”takomassa.”
Minulla on oma perusfilosofiani omassa elämässäni, jota olen niin ikään ”takomassa”. En elä tätä elämää varten, vaan elän tulevaa elämää varten. Pyrin elämään tätä elämää niin hyvin kuin osaan mm. vanhalla kansanviisaudella ”rehellisyys maan perii.” Tietoisuus tulevasta elämästä antaa toivoa vielä paremmasta elämästä kuin nyt. Kristityllä on vielä ainakin tätä toivoa olemassa. Kirkossa tulee käytyä muutaman kerran vuodessa. Tärkeää minulle on kirkossa käynti Itsenäisyyspäivänä. Viime sodissa tämä pieni kansa ei olisi selvinnyt ilman Luojan apua. Talvisota on siitä varsinkin konkreettinen esimerkki.
Jumala on salattu. Hän näyttää joskus voimiaan säiden ja luonnonmullisten muodossa. Talvisodan ankarat pakkaset auttoivat suomalaisia sotilaita torjuntataisteluissa. Venäläisten tappiot kaatuneina ja invalideina määrältään noin 430 000 miestä eivät ole voineet syntyä pelkästään aseilla.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #38

"Jumala on salattu. Hän näyttää joskus voimiaan säiden ja luonnonmullisten muodossa."

Eikö tällainen näkemys ole erityisen itsekäs? Jumala auttaa voimillaan kun siitä on ollut minulle ja läheisilleni hyötyä mutta silloin kun sää ja luonnonmullistukset tappavat miljoonia viattomia lapsia niin asia onkin eri. Jumala siis auttoi tappamaan ja invalidisoimaan Suomen puolesta mm. Ukrainasta rintamalle lähetettyjä miehiä?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #40

Isommassa kuvassa hän räjäyttelee tähtiä avaruudessa, jotka tuottavat alkuaineita emogalaksiin. Ne leviävät avaruuteen supernovapilvessä. Kaikki maapallollakin olevat alkuaineet, vetyä lukuun ottamatta, ovat syntyneet raskaiden tähtien räjähdyksissä. Ne ovat sinkoutuneet avaruuteen supernovina miljardeja vuosia sitten. Ihminenkin on osa supernovaa. Kehossamme oleva hiili, veressämme oleva rauta ja hengityksessämme oleva happi ovat syntyneet supernovaräjähdyksen tuloksena. Käsitykseni mukaan tässä on Jumalan kädenjälkeä.
Tähti on vähän niin kuin ihminen. Se syntyy, elää ja kuolee. Linnunradassamme oleva Orionin jättiläistähti Betelgeuse tulee räjähtämään joskus tulevaisuudessa supernovana. Se näkyy muuten nytkin tähän aikaan vuodesta yötaivaalla (Orionin vasen yläkulma). Sen etäisyys on 429 valovuotta ja se saavuttaa maksimissaan puolenkuun kirkkauden. Betelgeusen supernova tulee olemaan upea näky tähtitaivaalla.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #52

Tuossa lukee, että tämä olisi vastaus kommenttiini. Ne jäivät kuitenkaan uupumaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #53

Kysy Jumalalta. Sotien aikana usko Jumalaan ja asenne uskontoon olivat täysin eri pohjalla kuin nykyisin. Ehkä tällä oli merkitystä. Sodassa kaatuneet sankarivainajat vietiin kotipaikkakunnille ja haudattiin kirkkomaan sankarihautoihin ainoana maana koko maailmassa. Sitä tehdään vielä nykyisinkin. Sukulaiseni on ollut mukana etsimässä näitä vainajia rajan takana. Hän kertoi tapauksesta, jossa oli ollut mukana. Kaksi poikaa olivat hakeneet oman isänsä rajan takaa kotimaahan haudattavaksi. Sotilaspappi oli merkinnyt papereihinsa suomalaisten kaatuneiden tarkan hautapaikan sodan aikana, joten pojat löysivät siten oman isänsä ja toivat hänet kotiin kirkkomaahan haudattavaksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #82

Ja sinä uskot nyt kristittynä, että Jumala auttoi suomalaisia tappamaan ja invalidisoimaan satoja tuhansia muunmaalaisia miehiä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #38

Älä nyt kuitenkaan itsemurhaa tee tulevan elämän toivossa. Tämä on ihan kiva maailma ja paranee koko ajan.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #42

""Tämä on ihan kiva maailma ja paranee koko ajan.""

Niinpä niin, tarkoitat varmaan Trumppia ?

Koskahan USA: n konservatiivien vaikutus alkaa näkyä Euroopassa ja Suomessa ?

Kaikki tulee jollain viiveellä tänne.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #46

Tarkoitan sitä, että väkivaltakuolemat, nälkä ja taudit vähenevät koko ajan. Yksinkertaisia tosiasioita.

Trump on jälkijättöinen takaisku, pitäähän amerikkalaistenkin tämä autoritaarinen kausi käydä läpi. Rokotukseksi, kuten Jungner sanoo. Suomi on noissa asioissa aina edelläkävijä.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #60

""Suomi on noissa asioissa aina edelläkävijä.""

Eräs kansanedustaja oli kovasti eri mieltä kanssasi.

Hän ilmaisi tukiessaan Tahdon2013-aloitetta, että "seuraamme länsimaailmaa, kuulummehan länteen".

Eipä taitaisi sanoa enää, kun tuuli kääntyi ja tulikin lännessä konservatiivikausi...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #121

"Noissa asioissa" tarkoitti Trumpia ja hänen ideologiaansa, kun sen mainitsit kommentissasi. Tässä tasa-arvoisen avioliiton asiassahan Trumpilla ei ole pyrkimyksiä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #38

"Suomalaiset olivat ennen vanhaan viisasta kansaa. Siitä ovat osoituksena rikas äidinkielemme, Kalevala ja vaikkapa kaunisääninen kantele. Vanha kansanviisaus sanoo ”jokainen ihminen on oman onnensa seppä.” "

Kunnia sille, jolle se kuuluu: Tämän sanonnan lähde on Appius Claudius Caecus, Via Appialla nimensä kuuluisaksi tehnyt roomalainen poliitikko n. 2300 vuoden takaa; alkukielellä "Faber est suae quisque fortunae".

Miika Niemitalo Vastaus kommenttiin #38

sinun näkemyksesi ei ole kristillinen.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #100

Ei ollut oma kommettini, mutta viittaatko tähän:

""Pyrin elämään tätä elämää niin hyvin kuin osaan mm. vanhalla kansanviisaudella ”rehellisyys maan perii.” Tietoisuus tulevasta elämästä antaa toivoa vielä paremmasta elämästä kuin nyt. Kristityllä on vielä ainakin tätä toivoa olemassa. Kirkossa tulee käytyä muutaman kerran vuodessa. Tärkeää minulle on kirkossa käynti Itsenäisyyspäivänä. Viime sodissa tämä pieni kansa ei olisi selvinnyt ilman Luojan apua. Talvisota on siitä varsinkin konkreettinen esimerkki.""

Kyllä tuo minusta näyttää ihan tavalliselta kristityn käsitykseltä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Valta on myrkky, se on tiedetty vuosituhansia. Kunpa kukaan ei olisi milloinkaan saanut aineellista valtaa muihin! Mutta ihmisille, jotka uskovat johonkin meidän kaikkien yläpuolella olevaan ja jotka siksi tiedostavat rajoittuneisuutensa, valta ei vielä ole tappavaa"
...................

Uskonnollisten fanaatikkojen valta vasta tappavaa onkin. Ja tappamisen valtuutus tulee suoraan jumalalta.

Arto Jääskeläinen

Tarkoitat varmaan valtaa Pohjois Koreassa, missä ateistit vainoavat kristittyjä ?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #47
Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #50

Eikä velvoittavaa dokumenttia, joka sanoisi "älä tapa".

Ei sen puoleen, en epäile etteikö ateistillakin olisi eettisiä arvoja ja kunnioitan sitä. Ne arvot eivät kuitenkaan ole sidottuja mihinkään kiintopisteeseen tai auktoriteetiksi katsottavaan dokumenttiin. Lähtöisin ne silti ovat hyvin pitkälle Suomessa meidän juutalais-kristillisestä arvoperinnöstä. Jossain muualla voi tilanne olla paljon heikommin.

Pitäisikö palata otsikon teemaan ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #123

Viittaan taas Finlexiin. Eikö se mielestäsi ole velvoittava dokumentti? Joidenkuiden kristittyjen ministerienkin mielestä lakeja ei tarvitse kunnioittaa yhtä paljon kuin Nikean kirkolliskokouksen novellikokoelmaa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Suoraa kansanvaltaa, lisää eduskuntaa ja politbyroita sitovia kansanäänestyksiä asioista.

Arto Jääskeläinen

Jep, Sveitsin malli on alkanut kiinnostaa yhä enemmän.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Selitäppä tämä "Aito-avioliiton" puolustaja papin aamenella vihityt heteromiehet:

-Heteromiehen seksi toisen miehen kanssa !
Perjantai 17.2.2017IL
Tutkijat ovat halunneet selvittää, mitä ajattelevat ne miehet,
- jotka ovat mielestään heteroseksuaaleja,
mutta kuitenkin harrastavat seksiä myös miesten kanssa.

Jotkut miehet haluavat olla julkisesti heteroja, mutta harrastaa kuitenkin seksiä myös miesten kanssa.
Tutkimuksessa he ovat kertoneet, että nainen kiinnostaa heitä kokonaisuudessaan, mutta toisessa miehessä kiinnostavaa on
-vain seksin harrastaminen.

Taitaa ne hormooniit hyrrätä kohde mikä vain ,vai miksi se sukupuolivietti annettiin ?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #111

Voisitko ystävällisesti palata kansalaisaloite/vasta-aloite teemaan ? Kiitos.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Blogistin nyt kannattanee vain rauhassa ryhtyä odottamaan eduskuntaa, jonka enemmistön muodostaa kristilliset ja persut. Palaillaan sitten asiaan. Saattaahan tuohon jokunen tovi tosin mennä.

Käyttäjän jouniauranen kuva
Jouni Auranen

Arton vasemmistoviha on jo surullisen kuuluisa joka kaipaisi lääkitystä, Mitä tulee ping pong efektiin vaarana on että asiasta keskustellaan aina uudestaan joka vaalien jälkeen, mikä lienee aika turhaa ja kallista. Mitä tulee koko aa-liikkeen mokaan rahkosiin, rizzoon ja koivulaan on juuri tämä "vasemmisto/kulttuurimarxistilaisuuden" jatkuva syyttäminen joka ajoi suurimman osan kansasta (myös kokoomuksen ja osan keskustaa) ajattelemaan koko aloitteen olevan vain hömppää uskonnollisilta fundalisteilta tai oikeisto fundalisteilta. Varsinkin rahkosen julkiset sekoilut rajatkiinni sun muilla sivuilla veivät tehokkaasti pohjaa kokojutulta. Mutta olette nyt saanut mitä halusitte, turha syyttää muita vaan nyt olisi peiliin katsomisen paikka. Kansa on puhunut.

Arto Jääskeläinen

""Arton vasemmistoviha on jo surullisen kuuluisa..."

Viha on liian suuri sana.
Ärsytetyksi olen kyllä tullut pikkusen enemmänkin heti kansalaisaloitekampanjan alusta lähtien, kun tajusin mikä poliittinen porukka käyttätyi kohtaani hyökkäävästi, haukkui rasistiksi/suvaitsemattomaksi/taantumukselliseksi/.. ja käyttäytyi ylimielisen itsetyytyväisesti, kävi potkimassa teltan nurkkia, näytti keskaria,jne kun olin telttakampanjassa aktiivisesti mukana myös Helsingissä. Aika tavanomaista porukkaa sieltä vasemmalta.

Onneksi en ole tarvinnut lääkitystä tai edes laastaria, kaljatölkillä tuli kerran takaraivoon kadulla.
Olen tietoinen ryhmittymistä siellä vasemmalla, jotka ovat pyrkineet torppaamaan ja sabotoimaan aloitetta loppusuorallakin. Aa-aloitteen demarikannattajat ovat olleet pettyneitä aloitteen saamaan kohteluun, mutta Kokoomus on ollut varsinainen katastrofi huomioiden vasen-oikea akselin. Ja Keskusta, voi vain kysyä minne se on menossa ?

"Kansa on puhunut."

Kansa ei ole puhunut, mutta eduskunta on.
Kansan vuoro on taas vaaleissa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niinhän tuolla historian kirjoissa kerrotaan että Lestadiolaiset vihaa vasemmistoa.
Se ei kuitenkaan estänyt Kekkosta pyytämästä ruplia kommunisti Neuvostoliitosta edm. käännyttämiseksi maalaisliittolaisiksi.

lainaus:
"Kansa on puhunut."

Kansa ei ole puhunut, mutta eduskunta on.

Kansa PUHUI vaalipäivänä-15.Antoi valtakirjan päättää kansan ja maan parhaaksi.Ministerivalalla varmistettuna.
Näin tuli äänestäjien enemmistön kanta toteutettua.
Ei Krst.n.4% eikä Ps n.9% äänillä.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #108

Mallinsin mielessäni poliittisia asioita kun Tahdon2013 aloitteen hylkäävän lakivaliokunnan lausunnon vastalause meni läpi. Tiesin, että nyt tapahtuu kun vaalit tulee ja niinhän siinä kävi. Äänestäjät juoksivat pakoon kummallisuuksiin ihastuneita puolueita. SDP romahti kun taas Kokoomuksen kannattajat olivat usein järkyttyneitä. Kirjoittelin silloin ekan US-blogini:

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Kommenttini menivät ilmeisesti kuuroille korville.
SDP ja Kokoomus eivät näytä oppineen mitään.

Käyttäjän jouniauranen kuva
Jouni Auranen

Kansa on puhunut.
Kansalaisaloite tahdon sai 60 000 enemmän ääniä.
Kansan valitsema eduskunta on nyt 2 otteeseen äänestänyt asiasta 2 eri kokoonpanolla. Usko pois maailma menee eteenpäin, jotkut ovat jääneet junasta.
P.S. kuinka monta oli teidän mielenosoituksessa 17. päivä`? 10?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #117

Olisimme saaneet moninkertaisesti Tahdon2013-aloitteen määrän ääniä, jos meilläkin olisi ollut tuollainen rahalla rakennettu markkinointikoneisto ja vasemmiston ammattiyhdistys- ja järjestökoneiston kaltainen organisaatio takana lobbaamassa sekä vielä tiedotusvälineiden suosio.

Olimme kuitenkin aika pimennossa aloitteemme kanssa. Ei ollut varaa mainostaa ja omaa jalkatyötä tehtiin rankasti keräysten kanssa. Aktiiviset ihmiset liittyivät mukaan eri puolella Suomea ja olen todella kiitollinen heille.

Teimme ihmeen tyhjästä käyntiin polkaistulla organisaatiollamme.
Vielä Aito avioliitto -aloitteen viimeisinä päivinäkin kohtasimme ihmisiä, jotka eivät tienneet mitään Aa-aloitteesta mutta olivat iloisia siitä kun kerroin ja allekirjoittivat innokkaasti.

Käyttäjän jouniauranen kuva
Jouni Auranen Vastaus kommenttiin #126

Kamppanjassa ei rahaa tarvittu, historian oikealla puolella on helppo olla.

Arto Jääskeläinen

Teema oli kuitenkin aloitejärjestelmä, jota on kritisoitu.

Sen tarkoitus kun näyttääkin olevan toteuttaa vain liberaaleja aloitteita, aatemaailmaltaan sieltä hyvin vasemmalta alkunsa saaneita.
Tähän päätelmään tulee, kun katsoo millaista kohtelua ja arviointia aloitteet ovat saaneet.
Tahdon2013 työnnettiin kyseenalaistamatta pikavauhtia, edes lapsivaikutusten laajaa selvitystä ei tehty vaikka aloite sisälsi lasten asemaa koskevia asioita ja tuo on yksiselitteisesti dokumentoitu.
Aito avioliiton tielle kasattiin hatusta vedettyjä verukkeita vaikka mistä.

Lisäksi, kansa äänestää vaaleissa aina vain oikeistolaisemmin luullen saaneensa konservatiiveja, mutta hyvin moni käyttäytyykin liberaalina.
Ja selittelevät, että eihän tehtyjä päätöksiä voi muuttaa --- vaikka kyseessä oli edellisen eduskunnan päätös. Läpinäkyvää.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Ihan samanlaisen kohtelunhan Tahdon2013 ja Aito avioliitto saivat. Kummallekin tuli hylsy lakivaliokunnalta. Aa sai osakseen vielä huolellisemman käsittelyn, se kun kävi perustuslakivaliokunnassakin. Sen sijaan sen kohdallahan ei tehty minkäänlaisia lapsivaikutusten arviointeja, kun Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset moisen esityksen äänestivät nurin.

Arto Jääskeläinen

Tiedät hyvin mikä oli vihervasureiden juoni: Kulutella aikaa niin kauan, että aloite ei ehtisi enää ennen 1.3.2017.

Kokoomus, Keskusta ja Persut toimivat reilusti ja oikein upottamalla tahalliset hidasteluyritykset.

Kielteinen lakivaliokunnan kanta ei tuntunut reilulta.
Ajattelen varmasti ihan hyvällä syyllä näin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Eduskuntaa voi pitää eräänlaisena kansakunnan moraalin ilmapuntarina. Tämä tuli konkreettisesti esille myös tässä spn-laissa. Mitä korkeampi on ilmapuntarin arvo, sitä kauniimpi on ilma. Tuuli menee yöksi jopa nukkumaan. Mitä matalampi on lukema, sitä huonompi on ilma. Tämä spn-äänestys antoi kerta heitolla arvon tämän hetken moraalin ilmapuntariin.
On hämmästyttävä ja samalla järkyttävää todeta äänestystuloksesta, että 26 Keskustan ja 31 Kokoomuksen kansanedustajaa äänesti aitoa avioliittoa vastaan. Vasemmisto ja vihreät eivät olleet mikään yllätys.
Kokoomuksen vanhat peruspilarit ”Koti, uskonto ja Isänmaa” näyttävät nykyään olevan menneen talven lumia. Mitähän Juha Rihtniemi ajattelisi tästä nykymenosta, presidentti J.K. Paasikivestä puhumattakaan? Samaa voi sanoa Keskustasta. Onko tämä sitä nykyajan alkiolaisuutta ja ”kotiin tulon aikaa?”

Ilmapuntarin laskiessa tosi alas joudutaan myrskyyn niin normaalissa säässä kuin ”moraalisäässäkin.” Lähes sata vuotta sitten se käynnisti myrskyn, jonka uhriluku oli noin 37 000 ihmistä. Itselläni on sen verran ikää, että muistan, kun vanha kansa kutsui sitä kapinaksi. Sittemmin tämäkin asia sai uutena muotona sanan sisällissota, jolla häivytetään totuutta ja se on muodostunut mantraksi.
Jos lukee sen ajan digitoituja sanomalehtiä, niin niissä puhutaan Vapaussodasta. Nyt siihen on hieno mahdollisuus. Kansalliskirjasto on julkaisut hiljattain sanomalehdet ja muut silloin ilmestyneet lehdet digitoituna vuoteen 1920 saakka. Aikaisemmin ne olivat digitoituja vuoteen 1910 saakka.

Linkki eduskunnan äänestystulokseen löytyy kansanedustaja Peter Östmannin blogista.

http://peterostman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231667...

Käyttäjän jouniauranen kuva
Jouni Auranen

Ihan oikeasti, maailma menee eteenpäin, Sen nimi on edistys, jos olet jäänyt jälkeen niin se on oma häpeä. Ihan turha vetää jotain kapina mielialaa mukaan kun suurin osa tätäkin vastustavista tuntuu olevan jo yli eläkeiän. Kuulostat ihan vanhukselta jolla ei ole muuta sanottavaa kuin että ennen oli kaikki paremmin kun piti 100km lumessa hiihtää kivääri selässä susia ampuen. Come on...

Arto Jääskeläinen

Kyllä, eduskunnan laatima lainsäädäntö on kansakunnan moraalin peili ja sillä on normittava vaikutus. Tiukempi lainsäädännöllinen asenne muuttaa esimerkiksi suhtautumista tupakointiin ja sen haittoihin.

Aito avioliitto kantaa on pidetty aika hyvänä "liberaali vastaan konservatiivi" -mittarina ja arvojen mittarina tai ilmapuntarina, kuten mainitsit:

Anarkia/arvorappio ------------------------------------------ Korkea järjestys/moraali

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Arvorappio" Textarit naisille avioliitossa olevalta?
Mitä avioliittovala tuosta sanoo?

Arto Jääskeläinen

Kaksi asiaa tuosta.
1) Olemme aina ihmisinä epätäydellisiä, minä, sinä ja kaikki muutkin. Meillä on huonoja houkutuksia monin tavoin. Ne voivat liittyä ihmissuhteisiin, rahaan, omaisuuteen, käytökseen, jne. Toivon jokaisen ajattelevan, että minun itseni pitää pyrkiä silti parempaan suuntaan, muuten mennään syvemmälle suohon. Asian tiedostaminen, korjausliike kullakin minussa itsessäni ja anteeksianto siellä loukatulla puolella ovat ne välineet, joilla pitäisi päästä eteenpäin.

2) Yksi ihminen on tilasto-otoksena "hieman" liian pieni laajempien suuntausten määrittämiseen.

Miika Niemitalo

hehe....eipä ne kristilliset epäilyttävät moraalitkaan nii hyviä ole. raamattu on yksi verisimmistä kirjoista... ja itse jumalakaan ei välittänyt lasten oikeuksista...kun tappoi niitä monen monta.....tappoi myös raskaana olevia naisiakin.... että sellasta moraalia.

Arto Jääskeläinen

Jos tuo "Raamatun lukua paholaisen silmälasein" -purkauksesi helpotti sinua niin hyvä.

Blogin ajatuksena oli nostaa keskusteluun kansalaisaloitejärjestelmä, sen toimivuus ja parin tuoreen esimerkin valossa tarkastella siihen kohdistettua kritiikkiä.

Käyttäjän JoukoKuronen kuva
Jouko Kuronen

Kansa/eduskunta on puhunut, pulinat pois sanotte te . USA:n kansa on valinnut Trumpin, miksi pulisette? Sama Venäjällä, Putinia tukee kansan suuri enemmistö. Olen evlut uskovainen ja jos Raamattu ei olisi osoittautunut todeksi ja jos en sen perusteella olisi päässyt irti joistakin riippuvuuksistani, olisin melkein varmasti tappanut itseni jo alle 20-vuotiaana. Te väitätte olevanne liberaaleja tai ainakin suvaitsevaisia. Miten on mahdollista, että te yhden asian perusteella tuomitsette meidät ja väitätte kaikkien meidän uskovien olevan vahingollisia ja epäloogisia jne. muissakin asioissa. Millä tavalla huonompia ihmisiä olivat Äiti-Teresa ja Veikko Hursti sekä on Jukka Tolonen jne. kuin te?? Minua varoitettiin 4-5 v sitten ettei kannattaisi liittyä Facebookiin ja tänne Someen, koska täällä on vain ylimielistä ja vihamielistä sössöä, sekä ihmiset kehuvat kuinka hyvin heillä menee ja kuitenkin tietää ettei se pidä paikkaansa. Olin hölmö ja kävin talven aikana läpi 3 pitempää keskustelua tästä avioliittolaista ja huomasin tuon varoituksen pitävän paikkansa. Olisin toivonut asiallista, inhimillistä suhtautumista myös meitä uskovia kohtaan. Täällä perustelut ovat tunteeseen liittyviä ja ottavat huomioon vain toisen osapuolen tunteet, meidän tunteista piittaamatta. Toivotan kaikesta huolimatta kaikille keskustelijoille elämäänne kaikkea hyvää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vaikuttavatko tuntemattomien ihmisten avioliitot tosiaan jotenkin tunteisiisi? Toivotaan ihmeessä parempaa jatkoa.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina

Onko pakko tahallaan ymmärtää väärin?

Toimituksen poiminnat